04 Temmuz 2022, Pazartesi 09:11:35

El Al uçakları 15 yıl sonra Türkiye'ye uçabilir

Türkiye ile İsrail arasında başlatılan normalleşme sürecinin ilk gündem maddelerinden biri, iki ülke arasında yeni bir sivil havacılık anlaşmasının imzalanması oluşturuyor.
  • Kesinlikle imtiyaz kabul edilmemeli. Bunlar gelmeyince THY yi kullanmak zorunda kalıyorlar. İşimize gelir.
  • israilin diğer ülkelerden ne farkı varda imtiyaz istiyorlar? ne üstünlüğü var bunların? Asla taviz ve imtiyaz verilmemeli. Türkiyenin kendi yasası, hukuku, kuralları vardır ve israilliler buna uymak zorundadırlar. işlerine gelmiyorsa defolup gidebilirler.
  • İstemiyoruz zaten
  • uçakta silah ne ya. oldu olcak fwd gallay i mahkeme crew resti de nezaret yapsınlar kendi uçaklarında
  • Gelmezse gelmesinler. ABD ve Avrupa'da yapabiliyorlar mı bunu?
  • Adamların güvenlik hassasiyeti varsa bunu engellemek ne kadar doğru. Uçağının içinde istediği güvenlik önlemini alsın, sıkıntı nedir?

Türkiye ile İsrail arasında başlatılan normalleşme sürecinin ilk gündem maddelerinden biri, iki ülke arasında yeni bir sivil havacılık anlaşmasının imzalanması oluşturuyor. Türkiye ile İsrail arasında sivil havacılık müzakereleri, bugünkü toplantıda ele alınacak.

Türkiye ile İsrail arasında başlatılan normalleşme süreci kapsamında iki ülke arasında sivil havacılık alanında müzakereler yeniden başlıyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’un mart ayındaki Türkiye ziyaretiyle başlayan, Dışişeri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve dönemin İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in karşılıklı ziyaretleriyle devam eden Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme süreci iki ülke arasında çeşitli alanlardaki görüşmelerle sürüyor. Sürecinin ilk gündem maddelerinden birini de iki ülke arasında yeni bir sivil havacılık anlaşmasının imzalanması oluşturuyor. Bu kapsamda Türkiye ile İsrail arasında sivil havacılık müzakereleri, bugün yapılacak toplantıyla yeniden başlayacak. Yeni sivil havacılık anlaşmasıyla da iki ülke arasındaki doğrudan tarifeli sefer noktalarının ve sıklığının artırılması hedeflenirken görüşmelerin en kritik gündem maddesi, İsrail merkezli havayolu şirketlerinin, Türkiye uçuşlarını yeniden başlatması için İsrail tarafından talep edilen güvenlik düzenlemeleri olacak.

GÜVENLİK İSTEMLERİ

İsrailli havayolu şirketleri, güvenlik alanında yaşanan bir işbirliği sorunu nedeniyle 2007 yılından bu yana Türkiye’ye uçmuyor.

İsrail güvenlik birimleri, İsrail merkezli havayollarının yurtdışından ülkeye düzenlediği uçuşlarda, o ülkedeki havalimanlarında da İsrailli güvenlik görevlileri tarafından ayrıca bir güvenlik kontrolü yapılabilmesine olanak tanınmasını talep ediyor. İsrail merkezli havayollarının yurtdışı uçuşlarında ayrıca uçakta sivil görünümlü silahlı güvenlik birimleri de bulunuyor. 2007’de Türkiye’nin İsrail merkezli havayolu şirketlerine ait uçaklarda görev yapan İsrail güvenlik görevlilerinin yanlarında silah taşımasına itiraz etmesi nedeniyle İsrail tarafından uçuşlar durdurulmuştu. Müzakerelerde uzlaşma sağlanması durumunda İsrail merkezli havayolu şirketleri de Türkiye’ye uçuşlarını yeniden başlatabilecek.

İsrailli şirketlerin Türkiye uçuşlarını durdurmasına karşın Türk havayolu şirketlerinin İsrail’e uçuşları sorunsuz devam ediyor. İsrail’e yapılan uçuşlarda Türkiye’deki havaalanlarında uygulanan rutin iki aşamalı güvenlik kontrolünün dışında yolcular uçağa binmeden önce üçüncü bir güvenlik kontrolünden geçiriliyor. Üçüncü güvenlik kontrolü de Türk güvenlik görevlileri tarafından yapılıyor.

İsrail’le 2009 ve 2013’te de sivil havacılık alanında yapılan görüşmelerin ardından uzlaşma sağlandığı açıklansa da İsrailli havayolu şirketlerinin Türkiye’ye uçuşları başlamadı. (Cumhuriyet)

El Al uçakları 15 yıl sonra Türkiye'ye uçabilir

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

izin vermeyin ~ 2 yıl önce
Kesinlikle imtiyaz kabul edilmemeli. Bunlar gelmeyince THY yi kullanmak zorunda kalıyorlar. İşimize gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çokta tın ~ 2 yıl önce
israilin diğer ülkelerden ne farkı varda imtiyaz istiyorlar? ne üstünlüğü var bunların? Asla taviz ve imtiyaz verilmemeli. Türkiyenin kendi yasası, hukuku, kuralları vardır ve israilliler buna uymak zorundadırlar. işlerine gelmiyorsa defolup gidebilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelmesinler ~ 2 yıl önce
İstemiyoruz zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no guns ~ 2 yıl önce
uçakta silah ne ya. oldu olcak fwd gallay i mahkeme crew resti de nezaret yapsınlar kendi uçaklarında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 2 yıl önce
Gelmezse gelmesinler. ABD ve Avrupa'da yapabiliyorlar mı bunu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaci ~ 2 yıl önce
Yapabiliyorlar. Ki aynisini abd air marshall ile yapiyor zaten.
Yolcu ~ 2 yıl önce
Adamların güvenlik hassasiyeti varsa bunu engellemek ne kadar doğru. Uçağının içinde istediği güvenlik önlemini alsın, sıkıntı nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu2 ~ 2 yıl önce
Cahilce konusma! Uluslararasi havaciligin kurallari vardir. Silahli kimsenin ucakta isi olamaz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000