20 Mart 2009, Cuma 07:58:09

Ekvador'da uçak kazası: 7 ölü

Ekvador'un başkenti Quito yakınlarında meydana gelen uçak kazasında 7 kişi hayatını kaybetti.

Eğitim uçuşu yaparken düşen uçakta bulunan 5 kişinin yanı sıra olay yerinde bulunan 2 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

Ekvador'un başkenti Quito'nun kuzeyinde eğitim uçuşu yapan Beechcraft tipi askeri uçak, yoğun sis nedeniyle meydana geldiği tahmin edilen kazada yerleşim bölgesine düştü. Bir binaya çarptığı belirtilen uçakta 5 kişinin bulunduğu ve tamamının hayatını kaybettiği kaydedildi.

Bu arada olay sırasında binada bulundukları öğrenilen 2 kişinin de hayatını kaybettiğini açıklayan yetkililer, hayatını kaybedenlerden birinin 60 yaşlarındaki bir kadın olduğunu bildirdi.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Manta'dan havalanan uçakta 3 askeri personelin yanı sıra askerlerden birinin eşi ve 12 yaşındaki oğlu bulunuyordu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre ise uçak Quito'ya inme hazırlığı yaparken bir ağaca çarptı ve dengesini yitiren uçak apartmana çarparak, parçalandı.

Bu arada Devlet Başkanı Rafael Correa ve Savunma Bakanı Javier Ponce kaza mahallini ziyaret ederek, olayla ilgili bilgi aldı.

Ekvador'da uçak kazası: 7 ölü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000