28 Nisan 2022, Perşembe 01:43:54

EgyptAir kazasına pilotun kokpitte sigara içmesi sebep olmuş!

EgyptAir'in MS804 sefer sayılı uçuşu 2016 yılında Fransa’dan Mısır’a gitmek için havalanmıştı. Seferini gerçekleştiren uçak Yunanistan yakınlarında döne döne sarmala girerek denize çakıldı. Olayın ardından yıllarca süren araştırmanın sonucunda uçak kazasına pilotun kokpitte içtiği sigaranın neden olduğu ortaya çıktı.
  • Demek ki neymiş? Sigara içeceksen kahvehaneye gidecekmişsin kaptan kardeş. Bizimkiler de sanki sigara içmeye gelmiş de lütfedip hazır gelmişken uçağı da uçuruyorlar.
  • Kafa noksan, Sorumsuzluğun sonu. Kokpite sigara kulanmak en son 80li yilindaydi
  • Kargo uçuşlarına dikkat etmek lazım
  • Türk sirketlerinde de boyle bir olay bu gune kadar yasanmamasi sans. Masallah bazi kaptanlarimiz birini sondurup birini yakiyor...
  • Bizimle ayni mantalite… fark yok
  • Ama cok saçma
  • Kokpitteki Oksijen maskesi ile böyle bir yangın çıkmaz, hele ki yazıldığı gibi uçağı düşürecek bir patlama asla olmaz. Bulunan neden ne kadar saçma ise, gizlenen bir şeyler vardır.
  • THY gibi sigara yasak elektronik sigara serbest yapsalar bunlar olmazdı.
  • Sorun sigara değil oksijen kaçağı
  • Peki şu anda içmeye devam edenlere ne demeli? Hala bu kötü alışkanlık devam ediyor maalesef kokpitte ve çoğu FO ya ses etmiyor ya da kendisi de buna ortak oluyor. Daha ciddi denetim ve yaptırım uygulanmalı.

2016 yılında Fransa'nın Paris Chaerles de Gaulle kentinden Mısır'ın Kahire şehrine gitmek için havalanan EgyptAir'in MS804 sefer sayılı uçağı Yunanistan’ın Girit Adası’nın güney kesiminde düşmüştü. 2016 yılının Mayıs ayında meydana gelen kazada 66 yolcu ve uçağın mürettebatı hayatını kaybetmişti.

Fransa'da Paris Charles de Gaulle'den kalkan uçakta kimliği tespit edilen 1 İngiliz, 12 Fransız, 30 Mısırlı, 2 Iraklı ve 1 Kanadalı yolculuğunu olduğu açıklanmıştı. Yetkililer uçağın 'ölüm sarmalına' düşmeden önce şiddetli dönüşler yaptığını söylemişti.

Kazanın ardından ABD Donanması'nın da dahil olduğu büyük bir arama-kurtarma görevinin ardından uçağın karakutusu Yunanistan’da bulunmuştu. Karakutu üzerinde yıllarca devam eden çalışmanın sonucunda soruşturma tamamlandı ve kazaya uçağın pilotun kokpitte yaktığı sigaranın acil durum maskesinden sızan oksijenle tepkimeye girerek bir patlamaya yol açtığı açıklandı.

Havacılık uzmanları tarafından hazırlanan ve Paris'teki Temyiz Mahkemesine gönderilen bir rapora göre, Mısırlı pilotların kokpitte sigara içtikleri biliniyordu çünkü bu uygulama kazanın yaşandığı anında yasak değildi.

EgyptAir kazasına pilotun kokpitte sigara içmesi sebep olmuş!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

THY Kokpit ~ 2 yıl önce
Demek ki neymiş? Sigara içeceksen kahvehaneye gidecekmişsin kaptan kardeş. Bizimkiler de sanki sigara içmeye gelmiş de lütfedip hazır gelmişken uçağı da uçuruyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 2 yıl önce
Kafa noksan, Sorumsuzluğun sonu. Kokpite sigara kulanmak en son 80li yilindaydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo ~ 2 yıl önce
Kargo uçuşlarına dikkat etmek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye ~ 2 yıl önce
Türk sirketlerinde de boyle bir olay bu gune kadar yasanmamasi sans. Masallah bazi kaptanlarimiz birini sondurup birini yakiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesela? ~ 2 yıl önce
Hangi havayolunda? Thy de cesaret edemez kimse.
Kaptan ~ 2 yıl önce
Genelleme yapma leyn
Mr.B ~ 2 yıl önce
2013 den beri THY'dayım, hiç karşılaşmadım
Cvp ~ 2 yıl önce
Kabinci misin?
Cpt ~ 2 yıl önce
Kokpitte çılgınca iqos içiliyor bilinmeyen bişey mi
Törkish eyr ~ 2 yıl önce
Bizimle ayni mantalite… fark yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok ~ 2 yıl önce
Ama cok saçma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalık ~ 2 yıl önce
Kokpitteki Oksijen maskesi ile böyle bir yangın çıkmaz, hele ki yazıldığı gibi uçağı düşürecek bir patlama asla olmaz. Bulunan neden ne kadar saçma ise, gizlenen bir şeyler vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahha ~ 2 yıl önce
Dedi kokpitte sigara içen pilot
Etki ~ 2 yıl önce
Uçağı düşüren şey patlama değil, pilotu öldüren şey patlama. Pilot sonra direksiyona yaslanınca tepetaklak gidiyor uçak
Olmamış ~ 2 yıl önce
THY gibi sigara yasak elektronik sigara serbest yapsalar bunlar olmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyide ~ 2 yıl önce
Sorun sigara değil oksijen kaçağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyarı ~ 2 yıl önce
Peki şu anda içmeye devam edenlere ne demeli? Hala bu kötü alışkanlık devam ediyor maalesef kokpitte ve çoğu FO ya ses etmiyor ya da kendisi de buna ortak oluyor. Daha ciddi denetim ve yaptırım uygulanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyari ~ 2 yıl önce
Bence kabine alkol testi gelmeki her seyden once

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000