20 Mart 2010, Cumartesi 11:55:57

Eğitim uçağı Hezarfen'de pistten çıktı

Hezarfen Havaalanı'nda tekli eğitim uçuşu yapan bir pilot adayı, iniş yaptığı sırada pistten çıktı. İşte Airport TV kameralarına saniye saniye yansıyan o an...
  • Değerli Havacılar, yine birbirine girmek için bir konu ve sebeb bulmuşsunuz ama burda önemli olan bu olayın temeline inmek değilmidir ? Yani ne oldu da inişte uçağı pistte tutamadı? Yan rüzgar-dümen kitlenmesi vs.. amaç bunu bulmak ve bi sonraki uçuşta aynı hayatın yapılmamasını sağlamak değilmi? ( zaten arkadaşımız da bi kaç saat sonra sorunsuz iniş kalkışlar yapmış,olayın etkisini üzerinden atmış).Ben böyle sonuç alınabilecek bir ders çıkarılmalı diye düşüyorum.saygılar
  • kuleyle bağlantı sağlanamayınca demkki pist ten çıkılıyor ? yoksa yerden kumandalı mı bu pilotlar ? birde bize iş vermiyorlar diye ağlıyorlar.işsiz güçsüzü doldurdular piyasaya !
  • sen iyice araştırda ondan sonra yorumyaz....maymun uzaya gideli yıllar oldu biz hala gidemedik...maymun uçak kullanalı yıllar oldu daha biz uçagı pistte tutamadık...daha araba bile yapamadık montajdan bir adım ileri gidemedik...sen neden bahsediyorsun arkadaşım??????????
  • dipnot:maymun uçak kullanmadı,uzaya gitti. konuyla bu kadar ilgilisiniz işte.Yurtdışında bu tür olayların olmadığını nerden biliyosunuz?7/24 yurtdışındaki gündemimi takip ediyosunuz?Türk hiçbirşeyi doğru düzgün yapamaz dediniz,elin gavuruna özendiniz bu yüzden geri kaldık herşeyden.Yabancı yalakalığından ölceksiniz.
  • Adı üstünde "Eğitim Uçuşu". Bu tür vakalar her pilot adayının başına gelebilir. Önemli olan olaydan bir ders çıkarmak ve özgüveni kaybetmemektir. Nitekim bu arkadaşımız da olaydan birkaç saat sonra başarılı bir şekilde tekrar sorti atmış ve daha nicelerini atacaktırda.
  • neden 3-5 saat uçup kendini astronot zanneden daha sonrada taç a çıkan pilot efendiler var,neden bu işi adam gibi yapacagına sadece bu işin havasındasınız,neden amerikada maymun bile uçak kullanmayı ögrenirken sizler taç a çıkarsınız,neden neden bir sürü neden ???
  • Burada yorum yapan pilot olsun olmasın havacılıkla ilgisi olsun olmasın kaçı runway excursion ,runway incursion ın ne olduğunu biliyor.Yorum yapanların kaçı accident ile incident ın farkının ne olduğunu biliyor.Hangisi emergency ile urgency farkını biliyor.Kaçı ingilizce Air Craft Crash Investigations pogramını izleyip anlayabildi.Cahil dostun olacağına akıllı düşmanın olsun boşuna dememişler.Lütfen palyaçolar yorum yapmasın!
  • Şimdi size TORA TODA ASDA anlatmayayım, Ayjet uçuş okulu yönetiminin kafası çalışmıyormu, eğitimlerini yıllardır bu meydanda yapıyorlar. Herkes işine baksın AYJET bu camiada tek.
  • Ayjetten değilim, oradanda mezun değilim, fakat millet akbaba gibi sotedebekliyormuş , nedir bu böyle, bir küçük olay oluyo herkes saldırıyor, ayıptır el insaf. Eğitimde çok olağanşeyler bunlar. Eğitim olan heryerde bu tür olaylar ne ilk nede son olacaktır.Herkes kendine gelsin havacılık bir ailedir. Eğer aileden biri iseniz düşmanca mesnetsiz eleştirmezsiniz. Ayjet uçuş okulu öğrenci ve hocalarına geçmi olsun.
  • Ayjet e öğrencisine geçmiş olsun.En yakın zamanda TARKİM CAFE den öğretmenlik teklifi gelir.

 

Eğitim uçağı Hezarfen'de pistten çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Misafir ~ 14 yıl önce
Değerli Havacılar, yine birbirine girmek için bir konu ve sebeb bulmuşsunuz ama burda önemli olan bu olayın temeline inmek değilmidir ? Yani ne oldu da inişte uçağı pistte tutamadı? Yan rüzgar-dümen kitlenmesi vs.. amaç bunu bulmak ve bi sonraki uçuşta aynı hayatın yapılmamasını sağlamak değilmi? ( zaten arkadaşımız da bi kaç saat sonra sorunsuz iniş kalkışlar yapmış,olayın etkisini üzerinden atmış).Ben böyle sonuç alınabilecek bir ders çıkarılmalı diye düşüyorum.saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kuleyle bağlantı sağlanamayınca demkki pist ten çıkılıyor ? yoksa yerden kumandalı mı bu pilotlar ? birde bize iş vermiyorlar diye ağlıyorlar.işsiz güçsüzü doldurdular piyasaya !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen iyice araştırda ondan sonra yorumyaz....maymun uzaya gideli yıllar oldu biz hala gidemedik...maymun uçak kullanalı yıllar oldu daha biz uçagı pistte tutamadık...daha araba bile yapamadık montajdan bir adım ileri gidemedik...sen neden bahsediyorsun arkadaşım??????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dipnot:maymun uçak kullanmadı,uzaya gitti. konuyla bu kadar ilgilisiniz işte.Yurtdışında bu tür olayların olmadığını nerden biliyosunuz?7/24 yurtdışındaki gündemimi takip ediyosunuz?Türk hiçbirşeyi doğru düzgün yapamaz dediniz,elin gavuruna özendiniz bu yüzden geri kaldık herşeyden.Yabancı yalakalığından ölceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adı üstünde "Eğitim Uçuşu". Bu tür vakalar her pilot adayının başına gelebilir. Önemli olan olaydan bir ders çıkarmak ve özgüveni kaybetmemektir. Nitekim bu arkadaşımız da olaydan birkaç saat sonra başarılı bir şekilde tekrar sorti atmış ve daha nicelerini atacaktırda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neden 3-5 saat uçup kendini astronot zanneden daha sonrada taç a çıkan pilot efendiler var,neden bu işi adam gibi yapacagına sadece bu işin havasındasınız,neden amerikada maymun bile uçak kullanmayı ögrenirken sizler taç a çıkarsınız,neden neden bir sürü neden ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Burada yorum yapan pilot olsun olmasın havacılıkla ilgisi olsun olmasın kaçı runway excursion ,runway incursion ın ne olduğunu biliyor.Yorum yapanların kaçı accident ile incident ın farkının ne olduğunu biliyor.Hangisi emergency ile urgency farkını biliyor.Kaçı ingilizce Air Craft Crash Investigations pogramını izleyip anlayabildi.Cahil dostun olacağına akıllı düşmanın olsun boşuna dememişler.Lütfen palyaçolar yorum yapmasın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şimdi size TORA TODA ASDA anlatmayayım, Ayjet uçuş okulu yönetiminin kafası çalışmıyormu, eğitimlerini yıllardır bu meydanda yapıyorlar. Herkes işine baksın AYJET bu camiada tek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayjetten değilim, oradanda mezun değilim, fakat millet akbaba gibi sotedebekliyormuş , nedir bu böyle, bir küçük olay oluyo herkes saldırıyor, ayıptır el insaf. Eğitimde çok olağanşeyler bunlar. Eğitim olan heryerde bu tür olaylar ne ilk nede son olacaktır.Herkes kendine gelsin havacılık bir ailedir. Eğer aileden biri iseniz düşmanca mesnetsiz eleştirmezsiniz. Ayjet uçuş okulu öğrenci ve hocalarına geçmi olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayjet e öğrencisine geçmiş olsun.En yakın zamanda TARKİM CAFE den öğretmenlik teklifi gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000