05 Şubat 2009, Perşembe 12:45:22

Ege'deki uçak kazasının raporuna ulaşıldı!

Ege’de 2006 yılında bir Yunan F-16’sının eğitim uçuşunda olan bir Türk F-16 tipi savaş uçağına çarpması sonucu Yunan pilot Kostas İliakis’in ölmesine neden olan kaza raporunun bir kısmına ulaşıldı.
  • haberi dikkatlice okudum,o yıllarda görevim gereği atinadaydım bütün yunan TV leri bu haberden bahsediyordu,sanki türkler yunanlara savaş açmışcasına.Hiç bir devlet başka bir devlete iş olsun diye (macera)zor durumda bırakamaz.Bizim pilotlarımız gibi onlarda(yunan)sınır görevi yapıyorlar,eee kardeşim kaşınma kiminle dans ediyorsun ,komşuyuz ama rencide etme.Eğer hatanı görmek istiyorsan RADAR kayıtlarını izlemişsinizdir(yunanlılara ).Evet haberi okudum PEKİ benim KAHRAMAN PİLOTUM inşallah görevinin başındadır.Bu konuda aydınlanırsam seviniriz TÜRK MİLLETİ adına.sevgilerimi sunuyorum...
  • Merhaba Turk Pilota sanirim 2 yil hapis yada onun gibi bir ceza verilmisti , tam olarak bilgim olmadigindan soruyorum. Turk pilot nerede simdi ? Yunanistan dami yoksa Turkiyedemi?

Ankara’nın kaza ile ilgili NATO’ya gönderdiği rapor, Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne bağlı iki adet F-16 tipi savaş uçağının Türk uçaklarının önce yolunu kesmeye, ardından da it dalaşına girmeye çalıştıkları yönünde. Ankara’nın raporunda, Yunan uçaklarının, uçuş seyir güvenliğine yönelik tedbirleri almadıkları ve bilinçli bir şekilde ihmalde bulundukları, hem radar kayıtları hem de telsiz kayıtları ile ifşa ediliyor. 

NTV'nin haberine göre: Ankara’nın, 8 sayfalık kaza raporunu ve bölgedeki tüm radar kayıtlarını Yunanistan’a, Avrupa Müttefik Kuvvetler Başkomutanlığı’na ve NATO Genel Sekreterliği’ne göndermesine karşın, Yunanistan’ın NATO’ya ve Türkiye’ye herhangi bir rapor göndermemesi dikkat çekiyor.

Atina Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, geçtiğimiz günlerde Türk pilot Halil İbrahim Özdemir, “ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet vermekten” suçlu bulunmuş ve 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ankara, davanın hem Avrupa İnsan Hakları Sözleşmeleri’ne aykırı olduğunu, hem de davada mahkeme heyetinin hiçbir delile, belgeye dayandırmadan Türk pilotunu mahkum ettiğini tüm taraflara bildirerek, Yunanistan aleyhinde tazminat davası açma hakkını muafaza ettiğini hatırlattı.

Söz konusu kazada biri Yunan, diğeri Türk iki F-16 savaş uçağı çarpışmış, Yunan pilot Kostas İliakis hayatını kaybetmiş, Türk pilot Üsteğmen Halil İbrahim Özdemir ise uçaktan kendisini fırlatarak kurtulmuştu.

 

Ege'deki uçak kazasının raporuna ulaşıldı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
haberi dikkatlice okudum,o yıllarda görevim gereği atinadaydım bütün yunan TV leri bu haberden bahsediyordu,sanki türkler yunanlara savaş açmışcasına.Hiç bir devlet başka bir devlete iş olsun diye (macera)zor durumda bırakamaz.Bizim pilotlarımız gibi onlarda(yunan)sınır görevi yapıyorlar,eee kardeşim kaşınma kiminle dans ediyorsun ,komşuyuz ama rencide etme.Eğer hatanı görmek istiyorsan RADAR kayıtlarını izlemişsinizdir(yunanlılara ).Evet haberi okudum PEKİ benim KAHRAMAN PİLOTUM inşallah görevinin başındadır.Bu konuda aydınlanırsam seviniriz TÜRK MİLLETİ adına.sevgilerimi sunuyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Merhaba Turk Pilota sanirim 2 yil hapis yada onun gibi bir ceza verilmisti , tam olarak bilgim olmadigindan soruyorum. Turk pilot nerede simdi ? Yunanistan dami yoksa Turkiyedemi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000