22 Mart 2010, Pazartesi 10:03:58

"EGE'DE İT DALAŞINA HAYIR!"

Hürriyet gazetesi yazarlarından Fatih Çekirge köşe yazısında "Ege'de it dalaşına hayır" adlı kampanyaya çağrıda bulundu. İşte Fatih Çekirge'nin köşe yazısı...
  • çekirge efendi zor durumdaki ANAVATANINI kurtarmaya soyunmuş.bu arada "barışta ter dökmeyenin savaşta kanının döküleceğini" de unutmuş.hakkariye okulmuş, bundan sonra bu yöreye hiç bir şey yok.askere silah sıkan şerefsizlere sadece kurşun sıkılır.bu böyle biline.
  • Hakkari den başka yerde okula ihtiyaç yok mu,egede karadenizde anadolu da hep hakkari hep güneydoğu..oraya okul yapılacağına pilotlarımız uçsun en azından kendi vergimizle hain yetişmez
  • bütün mesele yunan'ın zayıflığından kaynaklanmaktadır. büyük güçlerin bölgeye müdahalesiyle kurulan, ancak insan kaynağı ve milli hedef yoksunu bu ülke istikrarsızlıktan başka birşey var edemez. kaderi de kurulmasına önayak olanlardan önce batmak olacak. tabii aklını başına alıp türk'le dost olursa durum değişebilir.
  • aynen devam iyice iflas etsinler ondan sonra bir düşünürüz. onlar hiç bizim hayrımıza davrandılar mı ? hayır devamlı alttan vurdular şimdi paraya sıkıştılar uçak kaldıramıyorlar telefonla şikayet.... devam arkadaşlar it dalaşına devam ...davanız varsa sonuna kadar savunacaksınız yoksa hep kaybedersiniz.
  • Ekonomik kriz ya da Kahramanlik. Parayi hangisine yatirmak lazim Millet açliktan kirilirken Cüneyt Arkinin MALKOCOGLU nu mu oynuyoruz. Tûrk bayragi millete yardim dagitan bir örgütün önünde daha yararli olur. Ben çok oda Pilotu taniyorum.(ROOM PILOT) Bilgisayarda simülatörle oynayarak kendini LINE PILOT veya F16 Pilotu sananlar.
  • ammaaa salladın yaaaaa...geç reklamıda gerçeklerden bahset...sen maaş falan vermessin yemeee biziiiiiii
  • Hiç Avrupa 10 Milyon issiz olan bir ülkeyi alirmi. Fransada 3 milyon is ariyan var diye kiyamet kopuyor. Bir Eski 68 model Fantomun uçus saati 10000 degil 20000€ olabilir. 1960 lardaki CHEVROLET gibi. 400 adet savas uçagi günde yarim saat uçarsa hesaplayin. Tanklari, helikopter, savas gemisi, denizaltilari unutmayin. Zavalli issizler aç bu paraya yazik oluyor.
  • burada inisiyatif ne yunan'da ne de türk'te. çünkü ker iki ülkenin de savunması okyanus ötesinden kontrol edilmektedir. böyle bir ortamda ister barış güvercini olun, ister şahin olun hiç farketmez.
  • ister it dalaşı yapsınlar isterse alçak uçuş bende line pilotuyum ve hava kuvvetlerimizin pilotlarına sonsuz saygım vardır onlar ne yapılması gerektiğini çok iyi bilirler.bırakın aslanlarımız gereğini yapsın.onların her uçuşuna varsın ben maaşımı vereyim yeterki göklerde TÜRK BAYRAĞIMIZ dalgalansın.Ülkem huzurla uyusun.Kimseye güven olmaz...
  • FIR i bize versinler, kaldırmasın jetlerini bizim çocuklar düz uçuş yapıp gelsinler itiraz yok. madem batıyorlar niye önlemeye uçak kaldırıyorlar. Kaldırmasınlar efendim aşağıda çekirdek yiyip sirtaki oynasınlar, madem o kadar barışçıllar hava sahamızı en az 20 mil olarak kabul etsinler sen sag ben selamet, en saf bizmiyiz anlamam hainler barış der biz yumuşarız sonrada arkadan bıçaklar, şimdide Helenler barış diyor ister seve seve ister sevile sevile vazgeç haklarından it dalaşı olmasın....kaç para tasarruf edeceğini hesaplasın Vasillyoslar... kıbrısın üzerinde kulağı sağır edeceksin ki şehitlerin ruhları şad olsun...böyle bilene...

Siz de var mısınız ‘İt dalaşına hayır’ kampanyasına?

Birkaç ay önce Bağdat’tan KKTC’ye uçuyorduk... Ercan Havaalanı’na indiğimiz dakikalarda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun telefonu çalmıştı... Heyecanlı bir konuşmadan sonra anlamıştık...

Telefonun diğer ucunda Yunanistan’ın o dönem Dışişleri Bakanı Bakoyani vardı... Harfleri sitemden yapılmış cümlelerle konuşuyor ve şöyle diyordu: “Sayın bakan sizin bir savaş uçağınız adamızda o kadar alçaktan uçuş yapmış ki, halk panik halinde. Lütfen bu konuyla ilgilenir misiniz?”

 Ege’nin üzerinde bitip tükenmez bir dalaşma var yani...

 Yıllardır Türk ve Yunan jetleri “it dalaşı” yapıyor... Binlerce yıl uygarlık üreten o deniz bir “it dalaşı” arenası halinde şimdi... Geçen hafta yazdım:

 Açın bakın Genelkurmay’ın kayıtlarına... Hava ihlalleri bölümü şöyle başlıyor: “Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 uçaklarımıza, Yunanistan’ın Tanagra Meydanı’ndan kalkan M-2000 uçakları tarafından bir kez önleme yapılmıştır.”

 Sakız, Sisam, Midilli adalarından kalkan Yunan jetleri...

Aynı kayıtlara göre yalnızca Ocak-şubat aylarında 73 kez havada “it dalaşı” olmuş.. Bizimkiler kalkmış, onlar önlemiş yani.. Ben şimdi bu satırları yazarken bile mutlaka Ege’de bir yerde Türk Yunan jetleri birbirlerine giriyordur... Ege’nin iki kıyısında, pahalı jetleri havada çarpışan, aşağıda halkları fakir bir coğrafya kurdular... İşte bizden kalkan ABD yapımı F-16 savaş uçağı... Karşıdan önleme yapan Fransız uçağı M-2000...

 Ne güzel değil mi? F-16’yı ABD satıyor. M-2000’i Fransa... Hücum botu İngiltere, denizaltıyı Almanya satıyor...

 Korku pazarı bu...

Siz düşman olacaksınız. Birbirinizden korkutulacaksınız... Sonra bir silah yarışı başlayacak.. ABD sana, Fransa  diğerine satacak. Halkları fakir orduları güçlü bir pazar yaratılacak böylece...

Bir savaş uçağının 1 saatlik uçuşu 10 bin Euro... Peki uçmasalar ne olur kardeşim? Belki Hakkari’de bir okulun yolu yapılır o parayla..

Belki Yozgat’ta bir fabrika kurulur. Belki Selanik’te hastanesi olan bir kasabada bir çocuğun hayatı kurtulur. Ege’nin yanık tenli evlatları, o kıyıların derin mavisinde yüzeceğine, borç batağında yüzüyor bugün.

Yunanistan battı. Türkiye’de işsiz sayısı 10 milyonu aştı.

İşte bu yüzden diyorum ki:

Ege Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Yunanlı oda başkanıyla başlattığı kampanyaya siz de katılın...

"EGE'DE İT DALAŞINA HAYIR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
çekirge efendi zor durumdaki ANAVATANINI kurtarmaya soyunmuş.bu arada "barışta ter dökmeyenin savaşta kanının döküleceğini" de unutmuş.hakkariye okulmuş, bundan sonra bu yöreye hiç bir şey yok.askere silah sıkan şerefsizlere sadece kurşun sıkılır.bu böyle biline.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hakkari den başka yerde okula ihtiyaç yok mu,egede karadenizde anadolu da hep hakkari hep güneydoğu..oraya okul yapılacağına pilotlarımız uçsun en azından kendi vergimizle hain yetişmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bütün mesele yunan'ın zayıflığından kaynaklanmaktadır. büyük güçlerin bölgeye müdahalesiyle kurulan, ancak insan kaynağı ve milli hedef yoksunu bu ülke istikrarsızlıktan başka birşey var edemez. kaderi de kurulmasına önayak olanlardan önce batmak olacak. tabii aklını başına alıp türk'le dost olursa durum değişebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aynen devam iyice iflas etsinler ondan sonra bir düşünürüz. onlar hiç bizim hayrımıza davrandılar mı ? hayır devamlı alttan vurdular şimdi paraya sıkıştılar uçak kaldıramıyorlar telefonla şikayet.... devam arkadaşlar it dalaşına devam ...davanız varsa sonuna kadar savunacaksınız yoksa hep kaybedersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ekonomik kriz ya da Kahramanlik. Parayi hangisine yatirmak lazim Millet açliktan kirilirken Cüneyt Arkinin MALKOCOGLU nu mu oynuyoruz. Tûrk bayragi millete yardim dagitan bir örgütün önünde daha yararli olur. Ben çok oda Pilotu taniyorum.(ROOM PILOT) Bilgisayarda simülatörle oynayarak kendini LINE PILOT veya F16 Pilotu sananlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ammaaa salladın yaaaaa...geç reklamıda gerçeklerden bahset...sen maaş falan vermessin yemeee biziiiiiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hiç Avrupa 10 Milyon issiz olan bir ülkeyi alirmi. Fransada 3 milyon is ariyan var diye kiyamet kopuyor. Bir Eski 68 model Fantomun uçus saati 10000 degil 20000€ olabilir. 1960 lardaki CHEVROLET gibi. 400 adet savas uçagi günde yarim saat uçarsa hesaplayin. Tanklari, helikopter, savas gemisi, denizaltilari unutmayin. Zavalli issizler aç bu paraya yazik oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
burada inisiyatif ne yunan'da ne de türk'te. çünkü ker iki ülkenin de savunması okyanus ötesinden kontrol edilmektedir. böyle bir ortamda ister barış güvercini olun, ister şahin olun hiç farketmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ister it dalaşı yapsınlar isterse alçak uçuş bende line pilotuyum ve hava kuvvetlerimizin pilotlarına sonsuz saygım vardır onlar ne yapılması gerektiğini çok iyi bilirler.bırakın aslanlarımız gereğini yapsın.onların her uçuşuna varsın ben maaşımı vereyim yeterki göklerde TÜRK BAYRAĞIMIZ dalgalansın.Ülkem huzurla uyusun.Kimseye güven olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
FIR i bize versinler, kaldırmasın jetlerini bizim çocuklar düz uçuş yapıp gelsinler itiraz yok. madem batıyorlar niye önlemeye uçak kaldırıyorlar. Kaldırmasınlar efendim aşağıda çekirdek yiyip sirtaki oynasınlar, madem o kadar barışçıllar hava sahamızı en az 20 mil olarak kabul etsinler sen sag ben selamet, en saf bizmiyiz anlamam hainler barış der biz yumuşarız sonrada arkadan bıçaklar, şimdide Helenler barış diyor ister seve seve ister sevile sevile vazgeç haklarından it dalaşı olmasın....kaç para tasarruf edeceğini hesaplasın Vasillyoslar... kıbrısın üzerinde kulağı sağır edeceksin ki şehitlerin ruhları şad olsun...böyle bilene...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000