24 Temmuz 2022, Pazar 08:35:05

Efsane pilot Mehmet Şentürk hayatını kaybetti

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında gizli görevle Libya’dan Türkiye’ye cephane getiren pilotlardan Mehmet Şentürk, 92 yaşında hayatını kaybetti.
  • Topragin bol olsun Mekanin cennet Hakkini helal et.
  • ne işimiz varmış ki libya da???? rabbim gani gani rahmet eylesin.
  • Kahramanin Mekani çennet olsun inşallah
  • AĞABEYİMİZE RAHMET, YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİ SUNUYORUM. NUR İÇİNDE YATSINLAR
  • Mekanı cennet olsun. Sevenlerine sonsuz sabırlar dilerim
  • Allah rahmet eylesin.. bu arada haberi paylaşırken bir hata oldu sanırım, yanlış bilmiyorsam koltukları sökülen uçak Douglas DC-3’tü. Bu haberi normal bir haber kanalı yapsa problem yok fakat havacılık haberi paylaştığını söyleyen bir mecrada böylesi hata hiç iyi değil.
  • Işıklar içinde uyusun.sevenlerine başsağlığı dilerim.ailesine sabırlar.
  • Mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine baş sağlığı dilerim. Milletimizin bağrından yetişen nice kahramanın örneklerinden olan Gazi kaptanımıza Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum.
  • Allah rahmet eylesin.
  • Rize’den memlekete faydalı bir insan yetişmiş

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında gizli görevle Libya’dan Türkiye’ye cephane getiren pilotlardan Mehmet Şentürk, 92 yaşında hayatını kaybetti.

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında gizli görevle Libya'dan Türkiye'ye cephane getiren pilotlardan Mehmet Şentürk, 92 yaşında hayatını kaybetti. Şentürk, Kenan Evren'in talimatına rağmen kestirmediği bıyıklarıyla da biliniyordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 1967 yılında binbaşı rütbesiyle emekli olduktan sonra yaklaşık 27 yıl sivil havacılık sektörüne geçiş yapan Mehmet Şentürk, ardından bazı özel havayolu şirketlerinde görev yapmıştı. 1994 yılında gökyüzüne veda ederek toplam 21 bin 600 saat ve 17 bin 280 kilometre uçuş yapan 92 yaşındaki efsane pilot Mehmet Şentürk, İstanbul'daki evinde bu sabah hayatını kaybetti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nda kritik görev

Şentürk, 1974'teki Kıbrıs Barış Harekatı sırasında kritik bir göreve imza atmıştı. Ekibiyle birlikte koltukları sökülen Boeing 707 tipi uçakla gizli görevle Libya'dan Türkiye'ye cephane getiren ekipte yer almıştı. Daha önce verdiği bir röportajda Kıbrıs Barış Harekatı sırasında yaşadığı olayı anlatan Mehmet Şentürk, “Havacılık hayatım boyunca unutamadığım en önemli olay, 21 Temmuz 1974 Kıbrıs Harekatı sırasında Libya'ya cephane almak üzere çıkmıştık. Hayatımdaki en önemli olay odur. Çünkü havada bir tek pilot benim, başka hiç kimse yok. Her taraf kapkaranlık. Türkiye karartılmış vaziyette. Her taraf uçuşa yasak bölge” ifadelerine yer vermişti.

Kenan Evren'in talimatına rağmen bıyıklarını kesmemişti

Meslek hayatı boyunca birçok olaya tanıklık eden Şentürk, 12 Eylül darbesinin sonrası Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in talimatına rağmen "Beni uçuştan alacaksanız alın, bıyıklarımı kesmem" diyerek bu karara karşı gelmesiyle biliniyor. Şentürk verdiği bir röportajda, "12 Eylül'de 'Bıyıklarını keseceksin' dediler. 'Beni uçuştan alacaksanız alın, bıyıklarımı kesmem' dedim. Güya Maocu olduğum için benden bıyıklarımı kesmemi istediler. Bir zaman sonra da ülkücü dediler. Halbuki benim sağcılık ve solculukla ne işim var? Önce solcu yaptılar, sonra milliyetçi. Ben de 1974'ten beri bıyıklarımı kesmedim, kesmeyi de düşünmüyorum" demişti.

92 yaşında hayata gözlerini yuman emekli kaptan pilot Mehmet Şentürk'ün cenazesi, memleketi Rize'de toprağa verilecek.

Efsane pilot Mehmet Şentürk hayatını kaybetti

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Seninleyim ~ 2 yıl önce
Topragin bol olsun Mekanin cennet Hakkini helal et.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
allah allah ~ 2 yıl önce
ne işimiz varmış ki libya da???? rabbim gani gani rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport ~ 2 yıl önce
Kahramanin Mekani çennet olsun inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇETİN ÖZBEY ~ 2 yıl önce
AĞABEYİMİZE RAHMET, YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİ SUNUYORUM. NUR İÇİNDE YATSINLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dük ~ 2 yıl önce
Mekanı cennet olsun. Sevenlerine sonsuz sabırlar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cargo ~ 2 yıl önce
Allah rahmet eylesin.. bu arada haberi paylaşırken bir hata oldu sanırım, yanlış bilmiyorsam koltukları sökülen uçak Douglas DC-3’tü. Bu haberi normal bir haber kanalı yapsa problem yok fakat havacılık haberi paylaştığını söyleyen bir mecrada böylesi hata hiç iyi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BA ~ 2 yıl önce
DC-9
GL ~ 2 yıl önce
Işıklar içinde uyusun.sevenlerine başsağlığı dilerim.ailesine sabırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Veysel ~ 2 yıl önce
Mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine baş sağlığı dilerim. Milletimizin bağrından yetişen nice kahramanın örneklerinden olan Gazi kaptanımıza Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt. ~ 2 yıl önce
Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 2 yıl önce
Rize’den memlekete faydalı bir insan yetişmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000