04 Temmuz 2011, Pazartesi 08:12:15

EDREMİT'TE HAVAALANI TAKSİLERİ DIŞARI ÇIKARTILDI

Balıkesir'in Edremit Körfez Havaalanı'nda 2 gündür yaşanan ulaşım krizi yolcuları çileden çıkarttı.
  • Elbette insanların hizmet seçme hakları engellenmemelidir. Ama seçenek olduğu sürece insanların seçme hakkı vardır. Taksiler için uygun bir yer tahsis edilecektir mutlaka. Ancak, şunu da hatırlatmak da fayda var: İnsanların hizmet seçme hakkı engellenmeyecekse, 1 TL'ye hizmet veren (geçen sene 1 liraydı) havaalanının kapısına kadar yolcu getiren ancak yolcu alamayan taksi dolmuşlara da izin verilmeli ya da Burhaniye tarafına gitmek isteyenlerin yoldan geçen minibüslere binmesine izin verilmeli. (Yine geçen sene, yoldan geçen minibüsler havaalanı civarında durup yolcu al(a)mıyorlardı.) Şimdi de durumun pek farklı olduğunu zannetmiyorum. Arabası olmayan kişi taksiye binmek zorunda bırakılıyor. Sorarım size bu mudur hizmet seçme hakkı?
  • Bence insanların hizmet seçme hakkı engellenmemelidir. Taksiler için uygun bir yer tahsis edilip, taksilerin de burada taksi seçimi yapacak olan yolcuya hizmet etmesi sağlanmalıdır. Yasaklamacı, engel olucu yaptırımlar kazanç getirmez...
  • 6 km mesafedeki Edremit otogarına götürmek için 50 TL isteyenler unutulmadı. Arşivleri karıştırın haberini bulursunuz. Belediyeler neden servis koymaz ki havaalanına. Yasal engel mi var acaba?
  • Hepsi kazik atmaya hzirdir. Hepsi herseyi kendilerine yontar. Iyi yapmis havalani müdürü. AHL'de de kurtulsak su taksilerden. Herkes rayli sistemine, otobüsüne binse ne güzel...
Ticari taksilerin havaalanı bahçesinde konuşlanması için yetkililer arasında yapılan anlaşmanın karşılıklı olarak iptal edilmesi vatandaşları mağdur etti.

Kooperatife bağlı olarak yaklaşık 15 yıldır Balıkesir Körfez Havaalanı'nda hizmet veren onlarca ticari taksi işletmecisi, karşılıklı ihale feshi nedeniyle 2 gün önce bekleme sürecine girdi. Taksici esnafı, Devlet Hava Meydanları yetkililerinin kendilerine, yolcuların mağdur edilmemesi için içeri giriş izni verdiğini, fakat Balıkesir Körfez Havaalanı müdürünün bu kararı uygulamadığını söyledi. Havaalanı müdürünün talimatı ile tüm taksicilerin dışarı çıkartıldığını ve taksilerin havaalanı ana giriş kapısında beklediğini öğrenen yolcular duruma tepki gösterdi.

İstanbul'dan tarifeli uçak ile akşam saatlerinde Edremit Körfezi'ne inen 140 yolcu, Ba Gelen Yolcu Peronu'ndan çıkar çıkmaz şok yaşadı. Alıştıkları taksileri yerlerinde göremeyen yolcular, görevli bir taksici ile karşılaştı. Gelen yolcu kapısında yolcuları yönlendiren taksici, ticari taksi arayan tüm yolculara durumu izah etti. Çok sayıda yolcu, yaklaşık 500 metre yol yürüdükten sonra taksiye bindi ve duruma tepki gösterdi. Taksici esnafı ise, sorunun acilen çözülmesi gerektiğini söyleyerek, aksi takdirde vatandaşların mağduriyeti yüzünden hava yolu ulaşımında tercih düşüşleri yaşabileceğini hatırlattı.

(Haberciniz)

EDREMİT'TE HAVAALANI TAKSİLERİ DIŞARI ÇIKARTILDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Elbette insanların hizmet seçme hakları engellenmemelidir. Ama seçenek olduğu sürece insanların seçme hakkı vardır. Taksiler için uygun bir yer tahsis edilecektir mutlaka. Ancak, şunu da hatırlatmak da fayda var: İnsanların hizmet seçme hakkı engellenmeyecekse, 1 TL'ye hizmet veren (geçen sene 1 liraydı) havaalanının kapısına kadar yolcu getiren ancak yolcu alamayan taksi dolmuşlara da izin verilmeli ya da Burhaniye tarafına gitmek isteyenlerin yoldan geçen minibüslere binmesine izin verilmeli. (Yine geçen sene, yoldan geçen minibüsler havaalanı civarında durup yolcu al(a)mıyorlardı.) Şimdi de durumun pek farklı olduğunu zannetmiyorum. Arabası olmayan kişi taksiye binmek zorunda bırakılıyor. Sorarım size bu mudur hizmet seçme hakkı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence insanların hizmet seçme hakkı engellenmemelidir. Taksiler için uygun bir yer tahsis edilip, taksilerin de burada taksi seçimi yapacak olan yolcuya hizmet etmesi sağlanmalıdır. Yasaklamacı, engel olucu yaptırımlar kazanç getirmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
6 km mesafedeki Edremit otogarına götürmek için 50 TL isteyenler unutulmadı. Arşivleri karıştırın haberini bulursunuz. Belediyeler neden servis koymaz ki havaalanına. Yasal engel mi var acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hepsi kazik atmaya hzirdir. Hepsi herseyi kendilerine yontar. Iyi yapmis havalani müdürü. AHL'de de kurtulsak su taksilerden. Herkes rayli sistemine, otobüsüne binse ne güzel...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000