30 Ocak 2023, Pazartesi 12:03:10

EasyJet yaz biletlerinin yüzde 60'ını sattı

Easyjet Holidays, talepteki artışla birlikte yaz dönemine ait biletlerin daha şimdiden yüzde 60’ının tükendiğini açıkladı.

Easyjet Holidays, talepteki artışla birlikte yaz dönemine ait biletlerin daha şimdiden yüzde 60’ının tükendiğini açıkladı.

EasyJet, yaz dönemine ilişkin talebin yüksek olduğunu, bu çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre öngörülenin de ötesinde, yüzde 30’luk büyüme, gerçekleştirdiklerini ve ileriye yönelik büyüme beklentilerinde de güncelleme yaptıklarını açıkladı.

Müşteri sayısında büyük artış

Şirket konuyla ilgili, “Seyahatlere bir kısıtlama getirilmemesi ve mevcut yüksek talep göz önüne alındığında 2022’nin Mart ayında tamamlanacak mali yılda yıllık büyümemizin yüzde 50 civarında olmasını bekliyoruz. İngiltere’nin en hızlı büyüyen turizm şirketi olmaya devam ediyoruz. Ülkede seyahate olan yüksek talep sayesinde müşteri sayımızda bu çeyrekte geçen yıl aynı dönemine göre yüzde 161’lik artış gerçekleşti.’’ açıklamasını yaptı.

Şirkette 2022 ilk çeyreğinde 11,9 milyon olan müşteri sayısı, 2023 ilk çeyreğinde 17,5 milyona yükseldi. Bilet verimi ise yüzde 21 arttı.

Öte yandan şirketin zararında da düşüş yaşandı. Geçen yılın aynı döneminde vergi öncesi 213 milyon sterlin zarar eden şirket, bu çeyrekte 133 milyon sterlin zarar ettiğini açıkladı.

EasyJet Ekim 2022-Mart 2023 arası zararının, Ekim 2021-Mart 2022 zararından çok daha iyi olmasını bekliyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Küresel çaptaki belirsiz makroekonomik dış görünüme karşı dikkatli olmaya devam ediyoruz. Yüksek talep ve yüksek rezervasyonlara bakarak 2023 yılında, öngörülen gelir beklentilerinin de önüne geçeceğimizi tahmin ediyoruz. Reklam ve pazarlama alanlarına yaptığımız yatırımlarla çeyrek boyunca müşteri sayılarında artış bekliyoruz.’’ ifadelerine yer verildi.

Koltuk başına düşen gelirde de artış var

Koltuk başına düşen gelir, bu çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36’lık artışla beklentilerin ötesine çıktı.

EasyJet CEO’su Johan Lundgren ‘’İlk çeyrekte güçlü ve istikrarlı bir talep gördük. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 daha fazla yolcu taşıdık. Şirketimizin attığı doğru adımlar ve yüksek rezervasyonlar, şirketin zararında 80 milyon sterlinlik bir azalmaya sebep oldu. Yüksek rezervasyonların ve maliyeti düşürmeye yönelik aldığımız yeni önlemlerin yaz dönemine kadar şirketin performansını sabit tutmasını umuyoruz.’’ açıklamasını yaptı. (Turizmgüncel)

 

EasyJet yaz biletlerinin yüzde 60'ını sattı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000