02 Haziran 2020, Salı 17:33:15

EasyJet uçuşların yüzde 75'ini yeniden başlatacak

EasyJet, ağustos ayının sonuna kadar tüm destinasyonların yüzde 75'ine yeniden uçuşların yapılmasının planlandığını duyurdu.
  • Anadolujet Uçuşları neden personel fazlası olmasına rağmen taşerona veriliyor? Bizim kendi personellerimize 3 gün evde otur de, sonra da git taşerona iş ver. Böyle saçmalık olmaz. Acilen bütün Anadolujet uçuşları Sunexpress'den alınıp THY personeline verilmeli. Ayrıca adamlara kaptanından tekniğine, hostesinden memuruna kadar her ay euro ile ödeme yapıyorsun, Her ay zarar, her ay eksi bakiye. Ki maaşlarda neredeyse TK personelinin en az 2 katı. Bi teknisyene 3000 euro, F/O'ya 4500 euro, Kaptana 9000 euro, Hostese 3500 euro verirsen dibi görürsün tabiki. (Her yıl 2'şer 3'er verilen bonus adı altındaki ikramiyeleri saymıyorum bile) İşlerin bütün dünyada en az 3 yıl eskisine dönmesi zor iken, elimizdeki uçuşları acilen geri almalıyız. Kimsenin THY' den çıkmasına gerek kalmaz.

EasyJet, ağustos ayının sonuna kadar tüm destinasyonların yüzde 75'ine yeniden uçuşların yapılmasının planlandığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, bu ay içerisinde kademeli olarak uçuşların yeniden başlayacağı ve ağustos ayının sonuna kadar koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesinde uçuş yapılan tüm destinasyonların yüzde 75'ine yeniden uçuş yapılmasının planlandığı kaydedildi.

Öte yandan açıklamada günlük sefer sayılarının salgın öncesindeki döneme göre daha az olacağı belirtildi.

Maske zorunlu olacak

EasyJet açıklamasında tüm uçuşlarda tüm yolcu ve kabin görevlilerinin maske takmasının zorunlu olacağı, yiyecek içecek servisinin ise yapılmayacağı belirtildi.

Açıklamada, "Uçuşların sıklığı normalden daha az olacak. Bu şirketin temmuz ve eylül ayları arasındaki dönemde normal kapasitesinin yüzde 30'unda hizmet göstereceği anlamına geliyor." ifadelerine yer verildi.

Şirketin bugün ayrıca yaz dönemi uçuşları için kampanyalı fiyatlarını da açıklamasıyla İngiltere'deki FTSE-100 endeksinde hisseleri yüzde 2,75 yükseldi.

EasyJet, daha önce 15 Haziran tarihinde ağırlıklı olarak iç hat uçuşları olmak üzere bazı uçuşların başlatılacağını fakat 4 bin 500 kişinin işte çıkarılmasının planlandığını bildirmişti.

Daha önce Ryanair de temmuz ayı içerisinde uçuşlarının yüzde 40 seviyesinde normal uçuşlara geri dönülmesinin planlandığını duyurmuştu

EasyJet uçuşların yüzde 75'ini yeniden başlatacak

Yorumlar

Anadolujet Ucusları ~ 4 yıl önce
Anadolujet Uçuşları neden personel fazlası olmasına rağmen taşerona veriliyor? Bizim kendi personellerimize 3 gün evde otur de, sonra da git taşerona iş ver. Böyle saçmalık olmaz. Acilen bütün Anadolujet uçuşları Sunexpress'den alınıp THY personeline verilmeli. Ayrıca adamlara kaptanından tekniğine, hostesinden memuruna kadar her ay euro ile ödeme yapıyorsun, Her ay zarar, her ay eksi bakiye. Ki maaşlarda neredeyse TK personelinin en az 2 katı. Bi teknisyene 3000 euro, F/O'ya 4500 euro, Kaptana 9000 euro, Hostese 3500 euro verirsen dibi görürsün tabiki. (Her yıl 2'şer 3'er verilen bonus adı altındaki ikramiyeleri saymıyorum bile) İşlerin bütün dünyada en az 3 yıl eskisine dönmesi zor iken, elimizdeki uçuşları acilen geri almalıyız. Kimsenin THY' den çıkmasına gerek kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000