10 Haziran 2023, Cumartesi 08:52:26

Easyjet İstanbul Havalimanı seferlerine başladı

Avrupa’nın en çok tercih edilen hava yolu şirketlerinden EasyJet, İGA İstanbul Havalimanı’na ilk uçuşunu yaptı.

Avrupa’nın en çok tercih edilen hava yolu şirketlerinden EasyJet, İGA İstanbul Havalimanı’na ilk uçuşunu yaptı. İngiltere’nin Manchester şehrinden kalkan EasyJet uçağının ekibi ve yolcuları İGA İstanbul Havalimanı Dış Hatlar’da törenle karşılandı.

İngiltere merkezli düşük maliyetli hava yolu şirketi EasyJet, İGA İstanbul Havalimanı’na yönelik uçuşlarına 9 Haziran Cuma günü başladı. Hava yolu şirketi, İGA İstanbul Havalimanı’na ilk uçuşunu Manchester Havalimanı’ndan düzenledi.

EasyJet kabin ekibi ve yolcuları, İGA İstanbul Havalimanı Dış Hatlar’da törenle karşılandılar. İGA İstanbul Havalimanı’nın ev sahibi olduğu etkinlikte kabin ekibine çiçek takdim edilirken; yetkililer tarafından kurdele kesim töreni gerçekleştirildi.

EasyJet’in Manchester-İstanbul seferleri Pazartesi ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki kez Airbus A320 model uçaklarla yapılacak. EasyJet’in Türkiye ağında İstanbul’un yanı sıra, Bodrum, Antalya, Dalaman ve İzmir yer alıyor.

EasyJet’in uçuşlarına başlamasıyla birlikte, İGA İstanbul Havalimanı’nda toplam hava yolu sayısının 90’a ulaştığı ifade edildi. Havalimanı, tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşarak, 300’den fazla destinasyona da uçuş imkânı sunacak.

İngiltere’nin düşük maliyetli hava yolu şirketi olan EasyJet, faaliyetlerine 1995 yılında başladı. Hava yolu şirketi; Birleşik Krallık’tan Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya kadar 135’ten fazla varış noktasına hizmet veriyor.









Easyjet İstanbul Havalimanı seferlerine başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000