31 Ocak 2022, Pazartesi 17:04:57

easyJet 1000 pilot alımı için harekete geçti

İngiltere merkezli düşük maliyetli hava yolu şirketi easyJet, önümüzdeki beş yıl içinde binden fazla yeni pilotu işe almak için pilot eğitim programı başlattı.
  • Turk firmalarin basina
  • 1.57 pılot mu olur.
  • Hayırdır ülkedeki 3800 işsiz pilot işe girdi de haberimiz mi yok? 5 yıl olmaz da 4 yıl olur. Bu kadar cadet oldukça dışarıdan lisans alanlar iş falan bulamaz. Hayal dünyasında yaşıyorsun.
  • Easa lisansı,Eu vatandaşlığı Vs bizi ilgilendirmez ülke devlet birlik politikasıdır karışamazsın.İşe yarar tarafı biz gidemesek bile piyasadan pilot çeker böylelikle Tr deki şirketler personel bulmada zorlanır bu ve benzeri ilanlar sonucunda...Sonrasında da sırf mecbur kaldıklarından şartları iyileştirmek zorunda kalırlar...soru ezberlediniz diyen eziklere sesleniyorum Tr de birçok pilotun Faa veya Easa yedek lisansı var bilginize..İlk aşamada gidemiyorsak bu milliyetçi politikalar nedeniyle boş konuşmayın yani:)
  • Bizde açılsa ne değişecek ki ? Belli oligarkların yeğeni, oğlu, kızı olmadığın sürece donanımların, emeklerin boşa gidecek hayallerinle oynanacak.
  • Tecrübesiz F/o’lara 5 yıl boyunca işsiz gezmeye alışın diyenler utanır mı hiç sanmam
  • tk'yi begenmeyen buyursun.hoscakal
  • Bizim pilotlar sadece boy kriterini tutturabiliyorlar, Thy de sikayet ederek calismaya devam!
  • Türk Havayollarından memnun olmayanlar için bir fırsat. İşte size iş kapısı. Gidinde görelim. Hem siz rahat edin hem şirket rahat etsin. Büyük fırsat sizin için... Toplaya toplaya gelirsiniz....
  • “ Avrupa Ekonomik Alanı, Avrupa Birliği, İngiltere ve İsviçre genelinde çalışabilme hakkı olmak” Bizde onune gelen aliniyor. Utanc verici.

İngiltere merkezli düşük maliyetli hava yolu şirketi easyJet, önümüzdeki beş yıl içinde binden fazla yeni pilotu işe almak için pilot eğitim programı başlattı.

Şirket tarafından yapılan duyuruda, bin pilotluk işe alım sürecinde şirketteki cinsiyet dengesizliğini gidermek için kadınların teşvik edileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan easyJet CEO'su Johan Lundgren şunları söyledi:

"Pandeminin etkilerinden bu yana ilk kez pilot eğitim programımızı yeniden açmaktan mutluluk duyuyoruz ve önümüzdeki yıllarda 1000'den fazla yeni pilot alımı yapacağız. easyJet uzun zamandır uçuş ekibi yapılanmasında daha fazla çeşitliliği savunuyor. Pilotlarımızın sahip olduğu olağanüstü beceri genişliğini vurgulayarak, daha çeşitli adayları çekmek için pilotların her kesimde bulunabileceğini göstermeyi amaçlıyoruz. Kadın istihdamı konusunda  ilerleme kaydetmiş olsak da bu sayının daha yukarılara çıkmasını hedefliyoruz. Bu konuda sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz."

Şirket tarafından yapılan açıklamada işe alım için ön şartlar şu şekilde:

  • 18 yaşında veya daha büyük olmak (kurs başlangıç tarihine göre)
  • Avrupa Ekonomik Alanı, Avrupa Birliği, İngiltere ve İsviçre genelinde çalışabilme hakkı olmak
  • Matematik, fen bilimleri ve İngilizce dahil olmak üzere en az 5 GCSE (veya eşdeğer), C veya üzeri sınıfa sahip olmak
  • Üst seviyede ingilizce bilgisine sahip olmak
  • Minimum 157 santimetre boya sahip olmak






easyJet 1000 pilot alımı için harekete geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Darisi ~ 2 yıl önce
Turk firmalarin basina

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1.57 ~ 2 yıl önce
1.57 pılot mu olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz F/o'ya ~ 2 yıl önce
Hayırdır ülkedeki 3800 işsiz pilot işe girdi de haberimiz mi yok? 5 yıl olmaz da 4 yıl olur. Bu kadar cadet oldukça dışarıdan lisans alanlar iş falan bulamaz. Hayal dünyasında yaşıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cadetleri ~ 2 yıl önce
De çok göndermek istiyolar da, torpili bol tayfa malum, imza da attılar dava mava uğraşmak istemiyor, kendileri bıraksın da diye mobbing yapiyolar, havacılık beş sene kenDine gelemz, normal memur uzman bile almıyor şirket
kocojambo ~ 2 yıl önce
cadetler halinden memnun değil mi zaten ? pandemide kargosu kokpiti kabinş handling canla başla çalışırken bu arkadaşlar ayda 7000 lira almadı mı ? aldı 1 kere bile alana gelmediler . instalife pilotlife diye paylaşım yapıp bir halt olduk zannediyorlar . derhal atılmaları lazım dışarda alnının akıyla lisans alan çok .
Piyasa Canlansın ~ 2 yıl önce
Easa lisansı,Eu vatandaşlığı Vs bizi ilgilendirmez ülke devlet birlik politikasıdır karışamazsın.İşe yarar tarafı biz gidemesek bile piyasadan pilot çeker böylelikle Tr deki şirketler personel bulmada zorlanır bu ve benzeri ilanlar sonucunda...Sonrasında da sırf mecbur kaldıklarından şartları iyileştirmek zorunda kalırlar...soru ezberlediniz diyen eziklere sesleniyorum Tr de birçok pilotun Faa veya Easa yedek lisansı var bilginize..İlk aşamada gidemiyorsak bu milliyetçi politikalar nedeniyle boş konuşmayın yani:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oligrachy ~ 2 yıl önce
Bizde açılsa ne değişecek ki ? Belli oligarkların yeğeni, oğlu, kızı olmadığın sürece donanımların, emeklerin boşa gidecek hayallerinle oynanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cadet Pilot ~ 2 yıl önce
Ben kimsenin yeğeni oğlu yada kızı değilim hatta benim de önyargılarım vardı başvururken Alevi mezhebine mensup bir aileden geliyorum. Beni daha ilk anda elerler vs diye düşünmedim değil ama hiç de öyle olmadı verdiğim cevaplara ve eğitim geçmişime bakıldı arada dalga geçildi stres yönetimim ile ilgili konuşmalar yapıldı kendimi gayet iyi ifade ettim ve sonuç tek seferde işe alındım. Torpil olan alanlar elbet vardır ama kokpit değil bundan eminim
İşsiz F/o ~ 2 yıl önce
Tecrübesiz F/o’lara 5 yıl boyunca işsiz gezmeye alışın diyenler utanır mı hiç sanmam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fkyebye ~ 2 yıl önce
tk'yi begenmeyen buyursun.hoscakal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Good luck ~ 2 yıl önce
Bizim pilotlar sadece boy kriterini tutturabiliyorlar, Thy de sikayet ederek calismaya devam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mayerli ~ 2 yıl önce
Türk Havayollarından memnun olmayanlar için bir fırsat. İşte size iş kapısı. Gidinde görelim. Hem siz rahat edin hem şirket rahat etsin. Büyük fırsat sizin için... Toplaya toplaya gelirsiniz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen? ~ 2 yıl önce
Sen ne zaman rahat edeceksin asıl? Milletin derdi bu kadar gerdiğine göre.
Kosullar arasinda ~ 2 yıl önce
“ Avrupa Ekonomik Alanı, Avrupa Birliği, İngiltere ve İsviçre genelinde çalışabilme hakkı olmak” Bizde onune gelen aliniyor. Utanc verici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000