19 Ağustos 2016, Cuma 14:00:05

Düzenleme pilotları memnun etmedi

TSK’nın pilot ihtiyacını karşılamak üzere 671 sayılı OHAL kararnamesi ile atılan adımlar, ordudan çeşitli gerekçelerle ayrılan ve ilişiği kesilen pilotları memnun etmedi.
  • Allah korusun hepsini
  • valla her isin bi ederi var, bu eder de herkese farkli eder, kimisine keder kimisine he der, kimse kimseye atip tutmaz karismaz camur atmazsa herkese memleket yeter:) sahsen kendim bizzatihi ben vatan miller sevgisi ile cocugumun karnini doyuramiyorum, is yapiyorum parami aliyorum, herkes de ayni bosu bosuna laf ebeligine gerek yok, devlet benim odedigim vergilerle tutsun askerini uzman cavusunu sozlesmeli pilotunu versin parasini memleketi de bizi de savunsun arkadas banane onu da ben mi dusuneyim
  • Burada yorum yapan birçok kişiye cevap yazmak isterdim. Ancak O seviyeye düşmeyeceğim. Yok efendim Yaşım geçti, yan yattım çamura battım, sabuna bastım ayağım kaydı, bahane çok bulunur. Biz üniforma giymeye 14 yaşında başladık. 14 yaşında bir çocuk için para pulun hesabı olmaz. Yani biz hesap kitap yapmadan, hayallerimizin peşinden vatan aşkı ile geldik bu noktalara. Üniformayı hiç giymemiş, emek ne demek bilmeyen, para harcayınca, eline lisans verilince pilot olduğunu zanneden pilotcuklar ufak atın biraz, hatta mümkünse susun bu konu sizin yorum yapabileceğiniz bir konu değil. Efendi olun. Tsk dan o veya bu şekilde ayrılan hocalarım, kardeşlerim size de sözüm şudur ki, herkesin kendi hayatı nasıl istiyorsa öyle yaşayacak. Sizler bu vatan için görevlerinizi yaptınız, bayrağınızı alnınızın akı ile sizden sonraki nesile teslim ettiniz.Ancak mazeret üretmek üniforma giymiş kişilere hiç yakışmıyor. Bizim arzumuz şudur hocalarım, kardeşlerim eğer dışarıdan bir pilot temini yapılacaksa bu kişilerin sizler olmasıdır. Para ile lisans almış, iki düğme çevirip, atc ile konuşup, autopilot maharetiyle uçtuğunu zanneden sefil pardon sivil pilotçukları başımıza musallat etmeyin. Teşekkürler....Cumhuriyetle kalın, Atatürk le kalın, Hoşçakalın.
  • Burda eski Fighter ların yanında, düğme kıvırarak uçağı uçurduğu için kendini pilot zanneden bayağı ezik tipler var.Burası sizin boyunuzu aşar, siz gidin başka yerde oyalanın, gerçek pilotlar yazsın.
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebeği olan Türk Hava Kuvvetlerini, buralarda olup olmadık kişilerin yorum yapacağı duruma düşürenler utansın...
  • issiz pilotlar var onların hepsini alıp egitsinler işte ortada işsiz arkadaşımız kalmaz daha ne
  • Alemin derdi sizi mi gerdi. Düzenleme yapıldı, uygulamayı göreceğiz. Gerçekten pilot lazım olursa; seve seve de, öpe öpe de pilot bulunur. Yasal düzenlemeler buna imkan kılıyor. Asgari ücretten de maaş veriyorsun, yani para derdi de yok. Bilen bilmeyen yorum yapıyor, hele EASA, ICAO, FAA Pilot gibi kodlarla; belki birilerinin ağabeyliği ile oldukça uzak ülkelerde eğitim aldığı belli olan sanal yorumcuların yazdığı saçmalıklardan gına geldi. Bu askerle, bu subayla, bu halk ile birlikte girdiğim mücadelelerde bizzat yaşadığım ruh hali her türlü değerin üzerindeydi. Bir yemin ettik ki, sabaha kadar değil; mezara kadar. Hadi bir seferberlik tatbikatı yapılsın ve hala görev verilebilecek pilotlar çağrılsın. Bakalım ne kadar fire çıkacak. Bir de, şu klavye silahşörü sözde pilottan bedelli yaptığı askerlikten %10 ilave para istensin, bakalım ne olacak. İnsan olan, yaşamak için paraya ihtiyaç duyar; para için yaşamaz. Budur.
  • yunanistandan pilot transfer edin thy yapıyor
  • Demiştim demek istemiyorum. Bakın beğenmedikleri şeyi anlatayım. Eylül ayında 1 yıllık tazminat alırlar pilotlar. Bu para 18,000 tlden 50.000 tiye çıktı. Maaş da 8.000 e çıktı. Yıllık parayı da aylığı böldüğünde 12,500 TL maaş ve diğer sosyal haklar yapıyor. Lafa gelince vatanmış, savaş çıkınca zaten gidecekmiş. Birisi bana söylesin, teröristin yaşadığı masrafı tahrip etmişmi bugüne kadar hava kuvvetleri. PKK nın binada yaşamadığını cümle alem biliyor. Bırakın artık vatan seviciliğini, vatanı ya seversin ya seversin. Bu havacıların yatacak yeri yok.
  • Bahane üretmeyin, gelemeyecek delikanlı gibi sussun.Abuk subuk yazmasın.Biz gerekirse günde 4 sorti uçarız.Kanımızın son damlasına kadar Türkiye semasındayız.

TSK’nın pilot ihtiyacını karşılamak üzere 671 sayılı OHAL kararnamesi ile atılan adımlar, ordudan çeşitli gerekçelerle ayrılan ve ilişiği kesilen pilotları memnun etmedi. Pilotlar, “Vatan için döneriz ama bu düzenlemeyle bize dönmeyin demişler” diyor.

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından TSK'dan ihraç edilen 265 pilotun açığını kapatmak için ilk düzenleme önceki gün 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapıldı. Pilot açığını kapatmak için 3 yol ortaya konuldu: Dış kaynaktan muvazzaf pilot temini. Silahlı Kuvvetler'den çeşitli gerekçelerle ayrılan yahut ilişiği kesilen pilotlar ile uçuştan ayrılan pilot adaylarının geri döndürülmesi. Milli Savunma Üniversitesi bünyesine alınan Harp Okullarının 1., 2. Ve 3. Sınıflarına sivil üniversitelerin ilgili bölümlerden öğrenci transferi.

Öte yandan kısa vadede “hava"da zaafiyet yaşanmaması için de hükümet özel havayolu şirket temsilcileriyle görüşmelerini sürdürüyor. TSK'dan ayrılarak sivil havayolu şirketlerinde çalışmaya başlayan pilotların olağanüstü haller ve savaş durumunda görev üstlenmeleri gündemde. Bu düzenlemenin de yönetmelikle yapılması bekleniyor. Yönetmelik üzerindeki çalışmalar halen sürüyor.

VATAN İÇİN DÖNERİZ AMA

Ancak atılan adımlar ordudan çeşitli gerekçelerle ayrılan ve ilişiği kesilen pilotları memnun etmedi. Halen sivil havayollarında görevlerini sürdüren pilotların düzenlemeye itirazları var. 4 yıllık çalışma zorunluluğuna karşı çıkan pilotlar, savaş durumunda her pilotun orduya dönüp vatanını savunacağını vurgularken, buna karşın düzenlemenin satır aralarında pilotlara “Gelmeyin" denildiğini ifade ediyorlar.

BİZİ GÖNDERENLER GÖREVDE

Pilotların, geri dönüş başvurularını değerlendirecek kurumun Milli Savunma Bakanlığı değil, ilgili Kuvvet Komutanlığı olmasına da itirazları var. Pilotlar, “Dönüp dönmeme kararımızın bizim ayrılmamıza neden olan veya göz yumanlara bırakılmış olması, dönüşleri engelleyecek bir unsurdur. Onlar halen TSK kadrolarındalar" diyorlar. (Yeni Şafak)

Düzenleme pilotları memnun etmedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Y ~ 8 yıl önce
Allah korusun hepsini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sergio ~ 8 yıl önce
valla her isin bi ederi var, bu eder de herkese farkli eder, kimisine keder kimisine he der, kimse kimseye atip tutmaz karismaz camur atmazsa herkese memleket yeter:) sahsen kendim bizzatihi ben vatan miller sevgisi ile cocugumun karnini doyuramiyorum, is yapiyorum parami aliyorum, herkes de ayni bosu bosuna laf ebeligine gerek yok, devlet benim odedigim vergilerle tutsun askerini uzman cavusunu sozlesmeli pilotunu versin parasini memleketi de bizi de savunsun arkadas banane onu da ben mi dusuneyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diriliş 2 ~ 8 yıl önce
Burada yorum yapan birçok kişiye cevap yazmak isterdim. Ancak O seviyeye düşmeyeceğim. Yok efendim Yaşım geçti, yan yattım çamura battım, sabuna bastım ayağım kaydı, bahane çok bulunur. Biz üniforma giymeye 14 yaşında başladık. 14 yaşında bir çocuk için para pulun hesabı olmaz. Yani biz hesap kitap yapmadan, hayallerimizin peşinden vatan aşkı ile geldik bu noktalara. Üniformayı hiç giymemiş, emek ne demek bilmeyen, para harcayınca, eline lisans verilince pilot olduğunu zanneden pilotcuklar ufak atın biraz, hatta mümkünse susun bu konu sizin yorum yapabileceğiniz bir konu değil. Efendi olun. Tsk dan o veya bu şekilde ayrılan hocalarım, kardeşlerim size de sözüm şudur ki, herkesin kendi hayatı nasıl istiyorsa öyle yaşayacak. Sizler bu vatan için görevlerinizi yaptınız, bayrağınızı alnınızın akı ile sizden sonraki nesile teslim ettiniz.Ancak mazeret üretmek üniforma giymiş kişilere hiç yakışmıyor. Bizim arzumuz şudur hocalarım, kardeşlerim eğer dışarıdan bir pilot temini yapılacaksa bu kişilerin sizler olmasıdır. Para ile lisans almış, iki düğme çevirip, atc ile konuşup, autopilot maharetiyle uçtuğunu zanneden sefil pardon sivil pilotçukları başımıza musallat etmeyin. Teşekkürler....Cumhuriyetle kalın, Atatürk le kalın, Hoşçakalın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diriliş ~ 8 yıl önce
Burda eski Fighter ların yanında, düğme kıvırarak uçağı uçurduğu için kendini pilot zanneden bayağı ezik tipler var.Burası sizin boyunuzu aşar, siz gidin başka yerde oyalanın, gerçek pilotlar yazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Davutt ~ 8 yıl önce
Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebeği olan Türk Hava Kuvvetlerini, buralarda olup olmadık kişilerin yorum yapacağı duruma düşürenler utansın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilinç ~ 8 yıl önce
Zaten göz bebeği diye diye bu hale geldi. İlk önce vatandaşı hakir görmeye başlıyorlar, sonrada nizam vermeye kalkıyorlar. Uçağının, maaşının, üniformasının vatandaşın vergisiyle olduğunu ve asıl görevlerini unutuyorlar. Yok arkadaş, hiç kimsenin ve hiç kurumun ayrıcalığı falan yok bundan sonra. İşini yapan yapsın, yapmayacak olan uzasın, makam işgal etmesin.
Bilinçsiz vatandaşlara ~ 8 yıl önce
Şuan sana tüm hislerimi iletemiyorum bilinç rumuzlu vatandaş!!! Sana vatandaş diyorum çünkü tabir edeceğim başka kibar kelime yok!!! Sen bu topraklar üzerinde yaşadığın sürece o vergiyi vereceksin. Ama senin vergi veriyor olman maaşımı ödediğin anlamına gelmiyor. O vergiden senin gibi bir insana bile ne hizmetler gidiyor.ilaveten oturduğun yerden bu kurumu ve çalışanlarını yorumlama hakkını hiç vermiyor. Keşke bir fırsat olsaydı da herkes ismini cismini şurada açık açık dile getirip öyle yorum bıraksaydı. Ne güzel olurdu demi?
airline ~ 8 yıl önce
issiz pilotlar var onların hepsini alıp egitsinler işte ortada işsiz arkadaşımız kalmaz daha ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Budur ~ 8 yıl önce
Alemin derdi sizi mi gerdi. Düzenleme yapıldı, uygulamayı göreceğiz. Gerçekten pilot lazım olursa; seve seve de, öpe öpe de pilot bulunur. Yasal düzenlemeler buna imkan kılıyor. Asgari ücretten de maaş veriyorsun, yani para derdi de yok. Bilen bilmeyen yorum yapıyor, hele EASA, ICAO, FAA Pilot gibi kodlarla; belki birilerinin ağabeyliği ile oldukça uzak ülkelerde eğitim aldığı belli olan sanal yorumcuların yazdığı saçmalıklardan gına geldi. Bu askerle, bu subayla, bu halk ile birlikte girdiğim mücadelelerde bizzat yaşadığım ruh hali her türlü değerin üzerindeydi. Bir yemin ettik ki, sabaha kadar değil; mezara kadar. Hadi bir seferberlik tatbikatı yapılsın ve hala görev verilebilecek pilotlar çağrılsın. Bakalım ne kadar fire çıkacak. Bir de, şu klavye silahşörü sözde pilottan bedelli yaptığı askerlikten %10 ilave para istensin, bakalım ne olacak. İnsan olan, yaşamak için paraya ihtiyaç duyar; para için yaşamaz. Budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EASA pilots ~ 8 yıl önce
Hocam. Senden daha fazla askeri hava araçlarında pilotlugum, senden daha fazla terörle mücadelede görev yapmışlığım vardır. Zevk için uçak nasıl uçar öğrenmek için evet küçük bütçeyle gidip EASA lisansı aldım. Şunu söyliyim Hava Kuvvetleri TSK nın gözbebeği değildir. Silahlı kuvvetlerin varsa kutlanması gereken evlatları onlarda başta Jandarma olmak üzere karahavacılardır. Bu kahpe kalkışmada tek hava aracı uçmayan Jandarma Havacılıktır. Gözbebeği nin ne mal olduğu ortaya çıktı. Devlet daha ne yapsın bu Havacılara bilmiyorım
Bir denizci olarak Katılıyorum ~ 8 yıl önce
Kimsenin giremediği yerlere gece şartlarında jandarma hava girmiştir ve canı pahasına birçok vatan evladının hayatını kurtarmıştır.
sivil ~ 8 yıl önce
yunanistandan pilot transfer edin thy yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EASA pilots ~ 8 yıl önce
Demiştim demek istemiyorum. Bakın beğenmedikleri şeyi anlatayım. Eylül ayında 1 yıllık tazminat alırlar pilotlar. Bu para 18,000 tlden 50.000 tiye çıktı. Maaş da 8.000 e çıktı. Yıllık parayı da aylığı böldüğünde 12,500 TL maaş ve diğer sosyal haklar yapıyor. Lafa gelince vatanmış, savaş çıkınca zaten gidecekmiş. Birisi bana söylesin, teröristin yaşadığı masrafı tahrip etmişmi bugüne kadar hava kuvvetleri. PKK nın binada yaşamadığını cümle alem biliyor. Bırakın artık vatan seviciliğini, vatanı ya seversin ya seversin. Bu havacıların yatacak yeri yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abuzittin ~ 8 yıl önce
Sen kimsin ki işkembeden sallıyorsun. Ezikliğini git başka yerde gider.
EASA pilots ~ 8 yıl önce
Nasıl işkembeden sallıyormuşum. Milleti yanıltmayın. Söylediğim miktarların eksiği yok fazlası var
... ~ 8 yıl önce
Havayollarinda zengin baba çocukları bezlerini çıkarır çıkarmaz torpille first officer olup 17-20 bin tl alirken, 5 yıl sonra da kaptan olunca ortalama her ay 40 bin tl alırken sen mesai mefhumu olmadan sizin gibi crew rest residence 5 yıldızlı otel hizmet eden hostes görmeden verilen 8000 tl maaşa iyi mi diyorsun? Askerlikle ilgili bişey bilmediğin çok belli ama bence matematikle ilgili de bisey bilmiyorsun...
Diriliş ~ 8 yıl önce
Bahane üretmeyin, gelemeyecek delikanlı gibi sussun.Abuk subuk yazmasın.Biz gerekirse günde 4 sorti uçarız.Kanımızın son damlasına kadar Türkiye semasındayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sız mı ~ 8 yıl önce
sızler mı guldurmeyın bızı...
Biz ~ 8 yıl önce
He la biz... İtirazın mı var??? Biz...o senin pişkin pişkin sırıtan suratın boyunduruk altında korku ve endişe ifade etmesin diye uçuyoruz. Hemde dışarıda benim yaptığım işin yarısını, benim göze aldığım riskin yarısını almayıp, benim aldığım paranın 3 katını alma şansım varken. 15 temmuzda yapılanları Şanlı Türk Ordusunun üzerine atar gibi yorum yapıp sonra pişman olacağın bir yola girme. Ayrıca ,askerleri vatandasları için canını veripte, karşılığında küstahça bu kadar asker düşmanlığı alan başka bir ülke ordusu var mıdır bilmem.
SIZ ~ 8 yıl önce
SUNDAN ADIM GIBI EMINIM KI DARBE HALTI BASARILI OLSAYDI ZATEN HEPNIZ KRALDINIZ FARKLI BISEY DEMENDE GEREK YOK DILLO

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000