06 Mart 2015, Cuma 19:07:26

DÜŞEN UÇAKLARDA 'TEKNİK ARIZA İZİ' YOK!

Malatya’da ve Konya’da düşen uçaklarla ilgili araştırma yapan askeri kaynaklar, teknik arıza izine rastlanmadığını açıkladı.
  • Bu ucaklar pilotaj hatasindan dusmustur, once hatayi kabul etme buyuklugunu gosterin
  • Burası Türkiye işte, teknik arızalar da insan hataları da bulaşıcı bizde. Bir de herkes haklı tabii ! güzel ülkemin güzel insanları bugün de kurtardınız dünyayı,hadi iyisiniz yine :) Kalın sağlıcakla
  • Ne yani şimdi, teknik arızanın olmadığı uçakların eski olmadığı anlamına mı geliyor? Ne demek bu! Ayrıca fırlatma mekanizmasının çalışıp ÇALIŞMADIĞI DA tartışılır! Ben bu açıklamaları çok ta inandırıcı bulmuyorum.Çok komik ya! düşen tüm uçaklar PİLOT hatasından düştü öyle mi? Buna çocuklar bile güler! Bu tip açıklamalarla Türk Hava Kuvvetleri'nin zaten azalmış olan itibarını YERLE BİR ediyorlar! Yazık!
  • pilotaj hatasi, tk ucagida oyle
  • HV kuv de olan kazaların 90% pilotajdır, bunlarında 90% disiplinsizliktir(limitlere uymama ," uçağın , kendisinin, "MSA, yönerge dışı uygulama, vs ) bunu bilen bildirde söylemeye cesaret edemez, SEVGIYLE KALIN,,,,,
  • birkaç gün içinde neyi inceledilerde teknik bir arıza yok bilgisine eriştiler.gördüğümüz uçaktan geriye hiçbir şey kalmamış.neden yalanlara başvuruluyor.
  • Askeri kaynaklara güvenen yok boşa konuşmayın. Uçağın birbirine bağlı bir parçası kalmamış teknik arıza yok diyorlar. Nereden anladın? Her civatayı inceledin mi yerinde mi? Sağlam mı?
  • 104 yıldır aynı hikaye, yüzlerce kaza raporu okudum, pilotlar şehit olduysa suç onların, sağ kaldılarsa bakımcıların. Hiç şaşmaz. Çünkü rahmetli olmuş birisi hakkını arayamaz. F-4 uçağı günümüzde manevra uçağı değil, alçak irtifada cambaz gibi modern füzelerden kaçamaz, asli görevi iyi korunmuş bir paket kol içinde nokta atışı veya keşif yapmaktır diyemez. Allah rahmet eylesin ben sizin adınıza yazdım.
  • Bi kere uçaklar düşmeye yakın pilotların uçağı terk etmesi gerekiyor kimbilir nasıl bi eğitimden geçiyorlarsa yan yana giderken çarpışmışta olabilir
  • Katılıyorum ayrıca belki pilot arkadaşlar kızacak ama....yapılan yüksek lisans eğitimleri ( minumum 2 sene ) bir pilot için hattan kalınan uzun bir süre ve döndüklerinde tekrar yeni bir eğitim süreci başlıyor eğer uçucu olmaya karar verilmişse bu yönde mesleki çalışmalara devam edilmeli anlamsız eğitim konularında sadece yurtdışına çıkacağım diye...veya kıdem alacağım diye gerek yok ...o zaman kıtada olan ve uçmaya devam eden arkadaşlara da uçtukları için belli bir saatin üzerine çıkanlara da kıdem verin.....alınmaca gücenmece yok

Malatya’da ve Konya’da düşen uçaklarla ilgili araştırma yapan askeri kaynaklar, teknik arıza izine rastlanmadığını açıkladı.

Askeri kaynaklar, “Kaza kırım ekibi Malatya’daki iki uçağı yanı sıra Konya’da düşen uçakta da yaptıkları inceleme sonrası ilk tespitlerinde uçaklarda teknik bir arızanın izine rastlanmadı” bilgisini verdi.

24 Şubat'ta Malatya 7. Jet Anaüssü Komutanlığı’ndan havalanan iki F-4 savaş uçağınını Akçadağ ilçesine bağlı İkinciler köyü yakınlarında düşmesi sonucu dört pilot yaşamını yitirmişti.

Eskişehir 1'inci Ana Jet Üssü 112'nci Filo Komutanlığına ait bir savaş uçağı da dün tatbikat için bulunduğu Konya'da düşmüş, iki pilot hayatını kaybetmişti. (Hürriyet)

DÜŞEN UÇAKLARDA 'TEKNİK ARIZA İZİ' YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Kiprasmayin ~ 9 yıl önce
Bu ucaklar pilotaj hatasindan dusmustur, once hatayi kabul etme buyuklugunu gosterin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapma yaaa ! ~ 9 yıl önce
hadi canım! TESADÜF diyorsun yani ha? BÜYÜKSÜN !
Bulaşıcı ~ 9 yıl önce
Burası Türkiye işte, teknik arızalar da insan hataları da bulaşıcı bizde. Bir de herkes haklı tabii ! güzel ülkemin güzel insanları bugün de kurtardınız dünyayı,hadi iyisiniz yine :) Kalın sağlıcakla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TABUTLAR ~ 9 yıl önce
Ne yani şimdi, teknik arızanın olmadığı uçakların eski olmadığı anlamına mı geliyor? Ne demek bu! Ayrıca fırlatma mekanizmasının çalışıp ÇALIŞMADIĞI DA tartışılır! Ben bu açıklamaları çok ta inandırıcı bulmuyorum.Çok komik ya! düşen tüm uçaklar PİLOT hatasından düştü öyle mi? Buna çocuklar bile güler! Bu tip açıklamalarla Türk Hava Kuvvetleri'nin zaten azalmış olan itibarını YERLE BİR ediyorlar! Yazık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotaj ~ 9 yıl önce
pilotaj hatasi, tk ucagida oyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rey ~ 9 yıl önce
HV kuv de olan kazaların 90% pilotajdır, bunlarında 90% disiplinsizliktir(limitlere uymama ," uçağın , kendisinin, "MSA, yönerge dışı uygulama, vs ) bunu bilen bildirde söylemeye cesaret edemez, SEVGIYLE KALIN,,,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:( ~ 9 yıl önce
birkaç gün içinde neyi inceledilerde teknik bir arıza yok bilgisine eriştiler.gördüğümüz uçaktan geriye hiçbir şey kalmamış.neden yalanlara başvuruluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
askeri ~ 9 yıl önce
Askeri kaynaklara güvenen yok boşa konuşmayın. Uçağın birbirine bağlı bir parçası kalmamış teknik arıza yok diyorlar. Nereden anladın? Her civatayı inceledin mi yerinde mi? Sağlam mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
104 yıldır aynı hikaye, yüzlerce kaza raporu okudum, pilotlar şehit olduysa suç onların, sağ kaldılarsa bakımcıların. Hiç şaşmaz. Çünkü rahmetli olmuş birisi hakkını arayamaz. F-4 uçağı günümüzde manevra uçağı değil, alçak irtifada cambaz gibi modern füzelerden kaçamaz, asli görevi iyi korunmuş bir paket kol içinde nokta atışı veya keşif yapmaktır diyemez. Allah rahmet eylesin ben sizin adınıza yazdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bi kere uçaklar düşmeye yakın pilotların uçağı terk etmesi gerekiyor kimbilir nasıl bi eğitimden geçiyorlarsa yan yana giderken çarpışmışta olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurmaya ~ 9 yıl önce
Katılıyorum ayrıca belki pilot arkadaşlar kızacak ama....yapılan yüksek lisans eğitimleri ( minumum 2 sene ) bir pilot için hattan kalınan uzun bir süre ve döndüklerinde tekrar yeni bir eğitim süreci başlıyor eğer uçucu olmaya karar verilmişse bu yönde mesleki çalışmalara devam edilmeli anlamsız eğitim konularında sadece yurtdışına çıkacağım diye...veya kıdem alacağım diye gerek yok ...o zaman kıtada olan ve uçmaya devam eden arkadaşlara da uçtukları için belli bir saatin üzerine çıkanlara da kıdem verin.....alınmaca gücenmece yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000