23 Ocak 2022, Pazar 08:57:33

Düşen uçak 80 yıl sonra bulundu

İkinci Dünya Savaşı'nda Hindistan'da düşen uçak 80 yıl sonra bulundu.
  • Yıllar önce düşmüş bir uçak için 3 kişi fedanedilmiş yazık

İkinci Dünya Savaşı'nda Hindistan'da düşen uçak 80 yıl sonra bulundu. Projeye uçakta babasını kaybeden bir kişi önderlik etti. Zorlu ve riskli bir çalışma sırasında 3 rehber hayatını kaybetti.

İkinci Dünya Savaşı'nda Hindistan'da Himalayalar’da düşen bir nakliye uçağı 80 yıl sonra bulundu. 13 mürettebatın yer aldığı C-46 nakliye uçağının arama çalışmalarında üç rehber hayatını kaybetti. Projeyi yürüten ekibe babasını kaybeden bir kişi önderlik etti.

3 REHBER HAYATINI KAYBETTİ

Arama ekibinde yer alan ABD'li Clayton Kuhles, “Düşen bu uçaktan bir daha haber alınamadı. Uçağa binenlerden birinin oğlunun talebi üzerine bu çalışmayı yürüttük” ifadelerini kullandı. Çalışmanın aylarca sürdüğünü belirten Kuhles, yerel rehberlerden de destek aldıklarını belirterek “Göğüs derinliğindeki nehirleri aştık ve yüksek irtifalarda dondurucu soğuklarda kamp kurduk. Eylül ayında bir kar fırtınası sırasında kamp yaparken projenin ilk aşamasında üç rehber hipotermiden öldü. Ancak ekip geçen ay karla kaplı bir dağın tepesinde uçağa rastladı ve kuyruk numarasından enkazı tanıyabildik. Ancak enkazdan geriye herhangi bir insan kalıntısı bulamadık” ifadelerini kullandı.

Elim kazada babasını kaybeden Scherer, “Üzücü ama mutluyum. Babasız büyüdüm. Tek düşünebildiğim, zavallı annemin bir telgraf alması ve kocasının kayıp olduğunu öğrenmesi ve 13 aylık bir erkek bebek olarak benimle bu hayatta baş başa kalması” şeklinde konuştu.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Hindistan, Çin ve Myanmar'daki operasyon sırasında yüzlerce ABD askeri uçağı kayboldu. Japon kuvvetlerinden ateş açılması bazı uçak düşmelerine neden olurken büyük bir kısmının da kötü hava şartları nedeniyle düştüğüne inanılıyor.

Düşen uçak 80 yıl sonra bulundu

Yorumlar

İşte kapitalizm ~ 2 yıl önce
Yıllar önce düşmüş bir uçak için 3 kişi fedanedilmiş yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000