06 Kasım 2008, Perşembe 08:30:30

Düşen uçağın karakutusuna ulaşıldı

Meksika'nın başkenti Mexico City'de meydana gelen uçak kazasında aralarında İçişleri Bakanı Juan Camilo Mourino'nun da bulunduğu 13 kişi hayatını kaybetti. Dün yaşanan kazanın ardından başlatılan inceleme kapsamında uçağın kara kutusuna ulaşıldı.

Meksika Ulaştırma Bakanı Luio Tellez, Mexico City'de dün yaşanan kazanın ardından kaza kırım heyetinin yaptığı incelemelerde uçağın kara kutusuna ulaşıldığını açıkladı. Uçağın düşüş sebebine ilişkin herhangi net bir bilgi bulunmadığını, sonucun yapılacak incelemeler sonrasında tespit edileceğini aktaran Tellez, ortaya atılan çeşitli hipotezlerin bulunduğunu ifade etti. Tellez, bu hipotezler arasında, olayın bir kaza olabileceği gibi, bir suikast girişimi ya da saldırı sonucu gerçekleşmiş olabileceği ihtimalleri sıralanıyor. Tellez, bu gibi konularda yorumda bulunmak için henüz erken olduğunu, sonucun kara kutunun ve kaza kırım heyetinin yapacağı incelemenin ardından ortaya konulabileceğini bildirdi. İngiltere ve Amerika'dan gelen uzmanların da yer aldığı çalışmaların 3-4 hafta sürebileceği kaydedildi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Juan Camilo Mourino, Devlet Başkanı Felipe Calderon'un yakın bir danışmanı ve güvenlik danışmanı Jose Luis Santiago Vasconcelos'nun yanı sıra 3 resmi yetkilinin de bulunduğu uçak, Mexico City Havalimanı'na yaklaşma uçuşuna geçtiği sırada radar ekranından kaybolmuştu. Kontrol Kulesi'nin bilgilerine göre Lear Jet 45 tipi uçak, iniş için son yaklaşmaya normal seyrinde girdi ve radar ekranından kaybolana dek bu şekilde seyretti. Ancak herhangi bir binaya çarpmadan, direkt yere çakılan uçak, olay anında hareket halinde ve park halinde bulunan çok sayıda araca çarptı.

Kazanın ardından çıkan yangın, zayiatı artırırken, olayda 13 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Yaralılardan 10'unun durumunun ağır olduğu, vücutlarında yüzde 40-70 oranında yanıklar bulunduğu ve tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

Düşen uçağın karakutusuna ulaşıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000