22 Mayıs 2010, Cumartesi 13:42:34

DÜŞEN UÇAĞIN KARA KUTUSU BULUNDU

Hindistan'ın Mangalore Havaalanı'nda pisti tutturamayarak yere çarpan Air India Express'e ait uçağın kara kutusu bulundu.
  • bu kara kutu analogmu veya digitalmiydi ve kac veri kayit ediyordu? Bilgi edinmek istiyorumda bu konuda...
  • havacılığın teknik anlamdaki özelliklerinden birisi.. herhangi bir problem yada kırım olmadığı sürece enstrumanlarda değişiklik yapılmamasıdır . tabiki kara kutularda yenilenen teknolojiyle güncelleniyorlar ancak "tabiki olmaması dileğimiz" bir kaza olurda uçak kırılır kara kutu ciddi bir tahribata maruz kalır veriler okunamaz durumda olursa ozaman bu durum için yeni bir revision yapılacaktır.
  • bu karakutu denen aletler yıllardır hep aynı ve degişen teknolojıye ayak uyduramadı nedense,dedemin zamanında da aynıydı simdi de.ucak ureten firmalar ne zaman milattan kalma teknolojıyle yapılan karakutularını yenileyecekler acaba ?

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi ajansı WAM'ın haberine göre, uçağın kara kutusunun bulundu. Sivil Havacılık Genel Müdürülüğü'nün inceleme talimatı verdiği belirtildi.

Dubai'den havalanan uçak, Hindistan'ın Karnataka eyaletindeki Mangalore Havaalanı'na inişe geçtiği sırada pisti tutturamayarak yere çarpmış, kazada 158 kişinin öldüğü bildirilmişti.

DÜŞEN UÇAĞIN KARA KUTUSU BULUNDU

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu kara kutu analogmu veya digitalmiydi ve kac veri kayit ediyordu? Bilgi edinmek istiyorumda bu konuda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havacılığın teknik anlamdaki özelliklerinden birisi.. herhangi bir problem yada kırım olmadığı sürece enstrumanlarda değişiklik yapılmamasıdır . tabiki kara kutularda yenilenen teknolojiyle güncelleniyorlar ancak "tabiki olmaması dileğimiz" bir kaza olurda uçak kırılır kara kutu ciddi bir tahribata maruz kalır veriler okunamaz durumda olursa ozaman bu durum için yeni bir revision yapılacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu karakutu denen aletler yıllardır hep aynı ve degişen teknolojıye ayak uyduramadı nedense,dedemin zamanında da aynıydı simdi de.ucak ureten firmalar ne zaman milattan kalma teknolojıyle yapılan karakutularını yenileyecekler acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000