28 Ocak 2010, Perşembe 07:26:40

Düşen uçağın kara kutusu bulundu

Lübnan ordusu, Pazartesi günü doksan yolcusuyla beraber Beyrut açıklarında denize düşen yolcu uçağının kara kutusunu bulduklarını açıkladı.

Lübnanlı bir ordu yetkilisi, kayıtların önümüzdeki günlerde çözüleceğini bildirdi. Etiyopya Havayolları'na ait uçak kalkışından kısa süre sonra düşmüştü.

Yetkililer, kazaya kötü hava şartlarının yol açtığını tahmin ediyor.

Beyrut Havaalanı'ndaki yetkililer, uçağın kalkıştan beş dakika kadar sonra, Pazartesi günü yerel saatle 02:00'de radardan kaybolduğunu, havanın yağmurlu ve fırtınalı olduğunu aktardı.

Kazada yolcularının tamamının hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Şimdiye dek en az 24 cesede ulaşılabildi.

DÜZENLİ UÇUŞLAR

Lübnanlı yetkililer kazaya büyük olasılıkla kötü hava şartlarının yol açtığı görüşünde.

Lübnanlı yetkililer kazada herhangi bir hataları olmadığını savunurken, Etiyopya'da kazanın sebebine ilişkin nihai rapor bekleniyor.

Geçmişte terör eylemlerinin yaşandığı bir yer olması sebebiyle Etiyopya'da ticari binalar ve havaalanları, kamusal alanlarda güvenlik önlemleri artırılmış durumda.

Addis Ababa'daki Bole Uluslararası Havaalanı'nda yolcuların çifte güvenlikten geçirildikleri belirtiliyor.

Etiyopya Havayolları'nın Lübnan ile Addis Ababa arasında düzenli uçuşları bulunuyor.

Etiyopya Havayolları, Afrika'nın Sahra Çölü altında kalan bölgelerinde, Güney Afrika ve Kenya Havayollarıyla birlikte en iyi sicile sahip şirket olarak biliniyor. Etiyopya Havayollarının son büyük kazası 1996 yılında meydana gelmişti.

BBC'nin Nairobi muhabiri Will Ross, bugünkü kazanın, Kenya Havayollarının 2007 yılında Kamerun'da uğradığı kazaya benzetildiğini belirtiyor. Söz konusu kazada da, Boeing 737-800 tipi bir başka uçak kötü hava koşullarında kalktıktan kısa süre sonra düşmüş; bu olayda 114 kişi ölmüştü.

(BBC)

Düşen uçağın kara kutusu bulundu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000