25 Nisan 2011, Pazartesi 11:02:53

DÜŞEN UÇAĞIN ENKAZI 7 YIL SONRA GÖRÜNTÜLENDİ

Konya’daki 3. Ana Jet Üssü’ne bağlı 2 askeri uçak taktik yol uçuşu eğitimi sırasında düşmüştü. Düşen uçakların parçaları Enkaz Araştırmacısı Selim Özkök tarafından fotoğraflandı.
  • "mecburi hizmet bittiğinde havayollarına kaçmak neden.EVET NEDEN" yazmissiniz, mecburi hizmet dediginiz 15 sene gibi cok uzun bir zaman, hemen kacmiyor yani adam, 15 sene vatana hizmet ediyor. 15 sene sonra neden gidiyor; 1)Airline pilotlugu taktir edersiniz ki jet pilotluguna gore daha az yipratici. 2) Airline'da 4 kati maas aliyor, onun da dusunmesi gereken cocuklari var. Daha bircok neden siralanabilir...
  • 15 sene için mi vergi ödeyenlerin cebinden trilyonlar çıkıyo?
  • söyleyene değil söyletene bak
  • Arkadas hem cografi sartlarin ne kadar cetin oldugunu söylüyorsun hem de enkaz hala burada duruyor diyorsun. 0mkanin varsa sen kaldir. Neye yarayacagini da o zaman görürsün.
  • YAZDIĞINI OKUYAMIYORSUN GALİBA..ADI ÜZERİNDE ''MECBURİ HİZMET'' YANİ ADAM KANUN KARŞISINDA DEVLETE OLAN BORCUNU ÖDEMİŞ. O DA 15 SENE, SEN O SORUYU MECBURİ HİZMETTEN ÖNCE KAÇANLARA SORACAKSIN....
  • yapılan yorumlara bak yukarıdaki habere bak KEL ALAKA sadece DEMOGOJİ
  • 2011-04-26 - 15:06:43 yazan arkadaş doğru yazmış.mecburi hizmet bittiğinde havayollarına kaçmak neden.EVET NEDEN
  • pilotun yetişmesi o kadar zaman para harcanıyor diyosun da mecburi hizmet süresinin bittiği gün havayollarına kaçmasını nasıl izah edebiliyorsun?o harcanan para senin cebinden mi çıkıyor?
  • ikisini de gördük zamanında merak etme.kimin neyi ayıramadığı ortaya çıkıyo.
  • Senin bahsettiğin kurumların darbe yapmaya çalışmak gibi bir sorumluluğu da varmı?git biraz araştır bakalım.bu ülkenin en büyük sorunu bu, kimse kendi görev ve sorumlulukları ile meşgul değil!herkez başkasının hayatıyla ilgileniyor!

02 Mart 2004 Konya'nın Hadım İlçesi'nde, akşam saatlerinde 2 askeri uçağın çarpışarak düşmesinin ardından Eğitim Pilotu Teğmen Onur Uyanık fırlatma koltuğu sayesinde yaralı olarak kurtulmuş. F-4 öğretmeni Pilot Yüzbaşı Ömer Günana, ve diğer pilotlar F-4 öğretmeni Pilot Yüzbaşı Savaş Acarca ile Eğitim Pilotu Teğmen Bahadır Tayfur şehit olmuşlardı.

O dönem enkazlardan birinin büyük bir kısmı kaldırılmış, diğer uçağın enkazı ise bölgedeki olumsuz şartlar nedeniyle kaldırılamamıştı. Kazanın üzerinden geçen 7 yılın ardından Enkaz Araştırmacısı Selim Özkök, Konya’daki enkazı fotoğrafladı.

Enkazı görüntüleyen Özkök, gözlemlerini şu şekilde aktardı: “Vadiden aşağıya inen bir dere yatağında İlk büyük parçayla karşılaşıyoruz. Bu uçaklarımızdan birine ait bir sağ kanat parçası, üzerinden parçaların bir kısmı sökülmüş. Onun hemen üzerindeki noktada, şehit pilotlarımızdan birinin naşının bulunduğu yer var.  Pilotumuzun bulunduğu yerde ona ait emniyet kemeri parçaları, yanık başka parçalar ve kokpitte bulunan ayna duruyordu. Dere yatağından aşağıya doğru indikçe bazı hafif parçaların su ile sürüklenerek yataktaki ağaç dallarına takıldığını gördüm. Biraz daha aşağıya doğtu inince büyük bir kaya tarafından sıkıştırılmış 1 cm den kalın başka bir büyük parça daha var.  Ağır kaya parçası ile dere yatağına sıkıştırıldığı için başkaları tarafından götürülememiş. İyi bir tırmanış ve uzun bir inişten sonra diğer parçalara oldukça uzak ve aynı uçağa ait olan General Electric firmasının J79 model turbojet motorunun enkazına ulaşıyoruz.  Motorun yarısından fazlası düştüğü zeminin yumuşaklığından olsa gerek toprağa gömülmüş. Kalan kısımları ise zamanla toprak tarafından örtülmüş.”

Özkök, bölgedeki coğrafi şartların zorluğunun anlatılamayacak derece olduğunu da belirtti.

İŞTE SELİM ÖZKÖK TARAFINDAN ÇEKİLEN O FOTOĞRAFLAR:


























©AirportHaber.com

DÜŞEN UÇAĞIN ENKAZI 7 YIL SONRA GÖRÜNTÜLENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 13 yıl önce
"mecburi hizmet bittiğinde havayollarına kaçmak neden.EVET NEDEN" yazmissiniz, mecburi hizmet dediginiz 15 sene gibi cok uzun bir zaman, hemen kacmiyor yani adam, 15 sene vatana hizmet ediyor. 15 sene sonra neden gidiyor; 1)Airline pilotlugu taktir edersiniz ki jet pilotluguna gore daha az yipratici. 2) Airline'da 4 kati maas aliyor, onun da dusunmesi gereken cocuklari var. Daha bircok neden siralanabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
15 sene için mi vergi ödeyenlerin cebinden trilyonlar çıkıyo?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
söyleyene değil söyletene bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadas hem cografi sartlarin ne kadar cetin oldugunu söylüyorsun hem de enkaz hala burada duruyor diyorsun. 0mkanin varsa sen kaldir. Neye yarayacagini da o zaman görürsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAZDIĞINI OKUYAMIYORSUN GALİBA..ADI ÜZERİNDE ''MECBURİ HİZMET'' YANİ ADAM KANUN KARŞISINDA DEVLETE OLAN BORCUNU ÖDEMİŞ. O DA 15 SENE, SEN O SORUYU MECBURİ HİZMETTEN ÖNCE KAÇANLARA SORACAKSIN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yapılan yorumlara bak yukarıdaki habere bak KEL ALAKA sadece DEMOGOJİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2011-04-26 - 15:06:43 yazan arkadaş doğru yazmış.mecburi hizmet bittiğinde havayollarına kaçmak neden.EVET NEDEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilotun yetişmesi o kadar zaman para harcanıyor diyosun da mecburi hizmet süresinin bittiği gün havayollarına kaçmasını nasıl izah edebiliyorsun?o harcanan para senin cebinden mi çıkıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ikisini de gördük zamanında merak etme.kimin neyi ayıramadığı ortaya çıkıyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin bahsettiğin kurumların darbe yapmaya çalışmak gibi bir sorumluluğu da varmı?git biraz araştır bakalım.bu ülkenin en büyük sorunu bu, kimse kendi görev ve sorumlulukları ile meşgul değil!herkez başkasının hayatıyla ilgileniyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000