27 Mart 2018, Salı 09:12:55

Düşen uçağı son gören THY pilotu mu oldu?

11 kişiye mezar olan Başaran Holding’e ait özel jetin kaza nedeni esrarını korurken, sürpriz bir tanık ortaya çıktı. Aynı saatte İran üzerinde bulunan THY uçağının pilotunun, “Jeti gördüm, normal seyrediyordu. Birden gözden kayboldu” dediği öğrenildi
  • Haberde aynı cümleleri 3'er defa tekrarlamanın mantığı nedir? Bir kere okuyunca anlamayan tekrar okuyabilir bence. :)
  • Sim.de uçan pilot herhalde...
  • Kedidir o kedi...
  • yine sallayan bir hava civacı...birde bunlara o kadar insan emanet ediyorlar..birden kayboluvermiş miş te mişş....yaa bırakın bu işleri işinizi adam gibi yapı yeter...
  • Beril hanımın cenazesine ulaşılamadı mı hala? Bir sürü dedikodu var
  • 15 yıllık pilotum ben hiç bir zaman biranda kaybolan uçak görmedim Gördüm diyen yalan söyler gündem değiştirmeyin Bulunamayan ekip cenazesi nerede Bunu araştırın JET zaten düştü ama o cenaze nerede Yetkili kim var ise götünüzün korkusundan ağzınızı acamiyorsunuz
  • beri söylüyorum. BAE'den herşey beklenir. Türkiye'ye ve Katar'a karşı şimdiye kadar yaptıkları oyunlar ortada. Bu olayda da çok büyük ihtimalle Katar şeyhi ve Türkiye reisi ile iyi ilişkileri olan işadamına karşı yapılan bir kötülük bu.
  • jeti gördum onumdeydi birden kayboldu..çol guzel daha başka yoknnedir bu gulunç ifade..havada saatte kaç km suratla gidiyor uçaklar..havada gordum sonra çekti saga yavaşladi durdu el ettim iyi misin dedim lastik patladi dedi..geçik bu hbaeri komedi
  • Neden bu kadar süre bekleyip de konuşmak istedin? Gerçekten elle tutulur kazaya araştırmaya katkı sağlayacaksan anlamlı bilgiler söylemelisiniz. Uçağım gördüm birden yok oldu. Ama bir katkı şaplayacak birşey bildiğini düşünüyorum. Uçak tam stall olup dönerek hızla düşmeye başlamış. Bunu zaten göremezsin.
  • Ses hızının %88’ile uçan bir aletten böyle bir şeye detayları ile tanık olmak nedir merak ediyorum...nereden biliyor o uçak olduğunu? arkadaşa kim lisans vermiş acaba? Çoluk çocuğu emanet ediyoruz biz bunlara neyin kafası bu?!

11 kişiye mezar olan Başaran Holding’e ait özel jetin kaza nedeni esrarını korurken, sürpriz bir tanık ortaya çıktı. Aynı saatte İran üzerinde bulunan THY uçağının pilotunun, “Jeti gördüm, normal seyrediyordu. Birden gözden kayboldu” dediği öğrenildi

İran'da düşen Başaran Holding’e ait uçakla ilgili sürpriz bir tanık ortaya çıktı. THY’ye ait Boeing 777 uçağının, aynı saatlerde İran üzerinde uçuş yaptığı ve pilotun olaya tanık olduğu öğrenildi. Pilotun, “Jeti gördüm, normal seyrediyordu. Birden gözden kayboldu” dediği kaydedildi. Kazayla ilgili olarak pilotla daha ayrıntılı bir görüşme yapılacağı kaydedildi.

İstanbul’a gelmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri’nden havalanan Başaran Holding’e ait özel jet İran’da düşmüş, kazada 3’ü mürettebat, işadamı Hüseyin Başaran’ın kızı 28 yaşındaki Mina Başaran ile 7 kız arkadaşı toplam 11 kişi yaşamını yitirmişti. Cenazelerden 10’u, Türkiye’ye getirildi ve Adli Tıp Kurumu’nda da DNA eşleştirmesiyle ilgili gerekli çalışmalar tamamlandı. Kazayla ilgili de önemli bir gelişme yaşandı. THY’ye ait Boeing 777 uçağının, aynı saatlerde İran üzerinde uçuş yaptığı ve pilotun olaya tanık olduğu ortaya çıktı. Gazete Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre İran üzerinden İstanbul’a uçtuğu belirtilen pilotun, “Jeti gördüm, normal seyrediyordu. Birden gözden kayboldu” dediği belirtildi. Pilotla daha ayrıntılı bir görüşme yapılacağı kaydedildi. 

Düşen uçağı son gören THY pilotu mu oldu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

İsmail Hakkı ~ 6 yıl önce
Haberde aynı cümleleri 3'er defa tekrarlamanın mantığı nedir? Bir kere okuyunca anlamayan tekrar okuyabilir bence. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt. ~ 6 yıl önce
Sim.de uçan pilot herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ufo technic ~ 6 yıl önce
Kedidir o kedi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
frgm ~ 6 yıl önce
yine sallayan bir hava civacı...birde bunlara o kadar insan emanet ediyorlar..birden kayboluvermiş miş te mişş....yaa bırakın bu işleri işinizi adam gibi yapı yeter...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 6 yıl önce
Beril hanımın cenazesine ulaşılamadı mı hala? Bir sürü dedikodu var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karada havada her türlü uçarım ~ 6 yıl önce
15 yıllık pilotum ben hiç bir zaman biranda kaybolan uçak görmedim Gördüm diyen yalan söyler gündem değiştirmeyin Bulunamayan ekip cenazesi nerede Bunu araştırın JET zaten düştü ama o cenaze nerede Yetkili kim var ise götünüzün korkusundan ağzınızı acamiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Hiç çakılan bir uçağı ve içinden çıkarılan pilotun naaşını gördünüz mü? Ben görevim nedeniyle çok gördüm. Genelde pilotun asıl mezarı uçağının düştüğü yer olur. Sevenlerini üzmemek için daha ayrıntılı yazamıyorum ama özellikle tüm halka açık bir yere "yorum" adı altında bu kalitesizlikte ve itham dolu yazı yazmanız utanç verici. İnsanlık, Türklük, Müslümanlık, havacılık öğretileri, örf ve adetler sizin gibi bir kişinin aramızda olmamasını işaret ediyor. Pilot olduğunuzu yazmışsınız ama olamamışsınız. Adamlık mevzusu ayrı bir konu.
Başından ~ 6 yıl önce
beri söylüyorum. BAE'den herşey beklenir. Türkiye'ye ve Katar'a karşı şimdiye kadar yaptıkları oyunlar ortada. Bu olayda da çok büyük ihtimalle Katar şeyhi ve Türkiye reisi ile iyi ilişkileri olan işadamına karşı yapılan bir kötülük bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 6 yıl önce
jeti gördum onumdeydi birden kayboldu..çol guzel daha başka yoknnedir bu gulunç ifade..havada saatte kaç km suratla gidiyor uçaklar..havada gordum sonra çekti saga yavaşladi durdu el ettim iyi misin dedim lastik patladi dedi..geçik bu hbaeri komedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu kadar zaman sonra ~ 6 yıl önce
Neden bu kadar süre bekleyip de konuşmak istedin? Gerçekten elle tutulur kazaya araştırmaya katkı sağlayacaksan anlamlı bilgiler söylemelisiniz. Uçağım gördüm birden yok oldu. Ama bir katkı şaplayacak birşey bildiğini düşünüyorum. Uçak tam stall olup dönerek hızla düşmeye başlamış. Bunu zaten göremezsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 6 yıl önce
Ses hızının %88’ile uçan bir aletten böyle bir şeye detayları ile tanık olmak nedir merak ediyorum...nereden biliyor o uçak olduğunu? arkadaşa kim lisans vermiş acaba? Çoluk çocuğu emanet ediyoruz biz bunlara neyin kafası bu?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deli mike ~ 6 yıl önce
sen neyin kafasını yaşıyorsun.
Sus ~ 6 yıl önce
% imiş sen sus.Alakasız.
Rumuza ~ 6 yıl önce
Biliyorsan konuş, alim sansınlar. Bilmiyorsan sus, adam sansınlar.
.. ~ 6 yıl önce
aynı yönde gidiyorsa , hızlar birbirine yakındır emmoğlu .. busines jetler genelde yüksek irtifada gider (40000 ft) , yolcu uçakları biraz daha aşağıda (38000 ft).. hani şehirlerarası karayolunda plakası memleketine ait bir aracı gördüğünde ya selektör yaparsın , ya el sallarsın .. bu da öyle bişey .. yukarıda da vardır memleket dayanışması .. sen bilmezsin ..
Since1905 ~ 6 yıl önce
Aynen, Sendeki Kafa Neyin Kafası Acep ?
Thrust ~ 6 yıl önce
.88 Mach ile giderken görebileceğin çok şey var. Olay sadece gözlemcinin hızı değil, gözlemci ile gözlenen nesne arasındaki bağıl hızdır. Ayrıca “Durumsal Farkındalık” diye bir konsept var ki aynı hava sahasında uçan her pilot bir birini az çok bilir. Aynı frekanstakiler bir birini dinler ve haberdardır. Nasıl, fazla mı geldi bir anda bu kadar bilgi? Pilotlar her ne kadar egolu insanlar olsada olay özellikle bir meslektaşının hayatı olduğunda boş konuşmamayı iyi bilirler, çünkü her uçuşa bir gün o kişinin kendi olabileceğini bilerek giderler. Empati nedek bilirler, umarım biraz sizde geliştirebilir siniz.
Kpt ~ 6 yıl önce
Göremeyenleri bilgilendiriyorum. Sesin 2,4 katı hızda uçarken her şeyi normal olarak görebiliyorsunuz. Çünkü görüntü ışık hızı ile geliyor. İkincisi, RVSM irtifalarının genişletilmesi ile birlikte yolcu uçaklarının tavan irtifaları da 41.000 feet e çıkarıldı. Üçüncüsü, F-4E gibi eski ama eskimeyen savaş uçağının tavanının 100.000 feet olduğu, Özel giysilerinin ve donanımının gerek olmadığı için alınmadığından, 50.000 feet; safety için 45.000 feet tavanla emirle kısıtlandığını yazayım da, 1-2.000 feet için burada kendinizi komik hale düşürmeyin. Genç fighter'lara sesleniyorum, biz denedik, sizin denemenize gerek yok. Çıktıkça çıkıyor, 2.4M (True); 1,9M İşari her tecrübe uçuşunda garanti. Ağır mı oldu acaba?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000