26 Mart 2009, Perşembe 10:44:13

Düşen savaş uçağının pilotu hayatını kaybetti

ABD'nin California eyaletinde test uçuşu yaparken henüz bilinmeyen bir nedenle düşen F-22A tipi savaş uçağının pilotu hayatını kaybetti.
  • yanlışlık yapılmış en pahalı uçak b-2ler 737 milyon$ duyduğuma göre pilot başını çarpmış?ne kadar doğrudur bilemiyorum yakında belli olur...
  • En pahalı acı ucagı demek ıstemısler bence atlayamaması ılgınc
  • En pahalı uçak B-2 değilmiydi ya? (980 milyon$) --Volvo--

ABD'nin California eyaletinde düşen savaş uçağının pilotu hayatını kaybetti. F-22A Raptor tipi uçağın test uçuşunu gerçekleştirirken David Cooley'in ABD Hava Kuvvetleri'nde 21 yıl görev yaptıktan sonra uçağın üretimini yapan Lockheed Martin isimli şirkete geçtiği ve test pilotu olarak görev yaptığı öğrenildi.

Edwards Hava Üssü'ne 55 kilometre mesafede düşen uçağın son derece modern donanımlara sahip olduğu ve ilk kez bu model bir uçağın düştüğü belirtildi.
Öte yandan ABD Başkanı Barack H. Obama'nın ordunun ihtiyacı olmayan pahalı silah sistemlerinin alımında kesinti yapılması yönündeki planının duyurulmasının ardından ortaya çıkan çeşitli spekülasyonlarda dikkatleri üzerine toplayan F-22A Raptor'ların 140 milyon değerinde olduğu ve Hava Kuvvetleri'ndeki en pahalı uçak unvanını sürdürdüğü kaydedildi.

2005 yılında üretilmeye başlanan ve bugüne kadar verilen 183 siparişten 100'ünün teslim edildiği öğrenildi.

Düşen savaş uçağının pilotu hayatını kaybetti

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
yanlışlık yapılmış en pahalı uçak b-2ler 737 milyon$ duyduğuma göre pilot başını çarpmış?ne kadar doğrudur bilemiyorum yakında belli olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
En pahalı acı ucagı demek ıstemısler bence atlayamaması ılgınc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
En pahalı uçak B-2 değilmiydi ya? (980 milyon$) --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000