01 Temmuz 2011, Cuma 18:00:08

DÜŞEN HELİKOPTERE REKOR SİGORTA ÖDEMESİ

İstanbul’dan Ankara’ya giderken düşen Ciner Havacılık’a ait’TC-HET’ kuyruk tescilli helikopterin hasar bedeli olarak 7.5 milyon avro ödendi. Bu Türk sivil havacılığında havayolu dışında ödenen en yüksek sigorta bedeli olarak kayıtlara geçti.
  • Bu pilotluğun riski. O sebeple de herkesden daha fazla kazanıyorlar. Patron meselesine gelince, bu zaten patronun helikopteri ve içinde o seferde patronun kendisi de olabilirdi. Ama kader, vadesi gelmemiş. Burada haberde eksik olan, pilotun ailesine ne gibi bir tzaminat verilmiş. Yada verilmiş mi?
  • Gordugunuz uzere patronun keyfi gene gicir olan pilota olur napalim kader iste
  • bu olay biraz reklam gibi geldi bana...HSB sigorta da Ciner in hissesi falan olmasin ?
  • Son derece normal nasılsa sigorta yaptırmanın bir sebebi var paşalar gibi sigorta ücretini ödüyorsun.. Kaza sonrası da sigorta şirketi hızlı bir şekilde soruşturmayı tamamlayıp ve ekspertiz de raporunu hazırlayıp ödemeyi yapmış olması gerekende budur..
  • Pilot Ahmet DENİZ de teşekkür etmiş mi acaba? Toplumsal çılgınlık bu olsa gerek.
Geçtiğimiz Nisan ayında İstanbul'dan Ankara'ya giderken Bursa'nın Orhangazi ilçesi yakınlarında düşen ve pilot Ahmet Deniz’in yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan kazada, sigorta şirketinden jet ödeme geldi.

Kaza ile ilgili ekspertiz raporunun incelenmesi ve helikopterin ‘pert’ olduğunun anlaşılması üzerine helikopteri sigortalayan HSB Sigorta ve Reasürans Brokerliği şirketi Ciner Hava Taşımacılık şirketine 7.5 milyon avro ödenmesini sagladi.. Kazadan yalnızca iki ay sonra işlemlerin sonlandırılarak sigorta bedelinin ödenmesi üzerine Ciner Hava Taşımacılığı bir gazete ilanıyla sigorta şirketine teşekkür etti.

HSB Sigorta ve Reasürans Brokerliği şirketinin Genel Müdürü Haldun Soyer, Ciner Hava Taşımacılığı’na ödenen hasar bedelinin bugüne kadar Türk sivil havacılığında havayolu şirketleri dışında ödenen en yüksek sigorta bedeli olduğunu kaydetti.

Soyer, “ Sigortalımızın zor gununde yanında olmak ve hasarının kısa sürede karsılanmasına yardımcı olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Hatırlanacağı gibi, 6 Nisan günü Bursa Orhangazi ilçesi İznik Gölü yakınlarında, Dutluca Köyü civarında Ciner Hava Taşımacılığı AŞ’ye ait Fransız yapımı Eurocopter EC 155 tipi VIP amaçlı helikopter düşmüş kazada pilot Ahmet Deniz hayatını kaybetmişti.

©AirportHaber.com ÖZEL




DÜŞEN HELİKOPTERE REKOR SİGORTA ÖDEMESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu pilotluğun riski. O sebeple de herkesden daha fazla kazanıyorlar. Patron meselesine gelince, bu zaten patronun helikopteri ve içinde o seferde patronun kendisi de olabilirdi. Ama kader, vadesi gelmemiş. Burada haberde eksik olan, pilotun ailesine ne gibi bir tzaminat verilmiş. Yada verilmiş mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gordugunuz uzere patronun keyfi gene gicir olan pilota olur napalim kader iste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu olay biraz reklam gibi geldi bana...HSB sigorta da Ciner in hissesi falan olmasin ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Son derece normal nasılsa sigorta yaptırmanın bir sebebi var paşalar gibi sigorta ücretini ödüyorsun.. Kaza sonrası da sigorta şirketi hızlı bir şekilde soruşturmayı tamamlayıp ve ekspertiz de raporunu hazırlayıp ödemeyi yapmış olması gerekende budur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pilot Ahmet DENİZ de teşekkür etmiş mi acaba? Toplumsal çılgınlık bu olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000