06 Mayıs 2021, Perşembe 09:33:13

Durukan'a Eurocontrol'de önemli görev

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Mali İşler Daire Başkanı olan Özcan Durukan, EUROCONTROL Emeklilik Fonu Gözetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi.
  • Ee şimdi mutlu olmamızmı gerekiyor.bize sosyal hak olarak bişey mi verecek bu beyfendi.kendine kariyer yapıyor.yarın devlette bi yere yönetici olur.dhmi deki bi ton yalaka da aman efendim canım efendim tebrik efendim başarılar efendim yalarım yutarım diye tebrik kuyruğuna girer.
  • Başarıları daim olsun. Daha üst görevleri icra etme kabiliyetine sahip. Umarım layık görülür.
  • Hayırlı olsun özcan beye başarılarının devamını dilerim
  • Bizi görecek mi! Türk ATC'sinin yıllardır yenen haklarını onlara verecek mi ! Sanmıyoruz. İyileşmeler yapılsa ne olur. Yine havacılık riski sıfır kuruma "çay-kahve alım müdürlerine" bile daha cok deger verilir. En büyük katkıyı yapıp en az payı alan kuruma ayıp olmasın ataması olsa gerek.
  • Ülkemiz ve Kurumumuz adına gerçekten gurur verici bir gelişme, karar verici kurullarda yer almak sevindirici, Özcan bey başarılı olacaktır, hayırlı olsun
  • Zamanında ATC eğitmeni olarak istemeyen şimdinin koltuk sahibi birileri çatlıyordur...

Ülkemiz de dahil olmak üzere Avrupa çapında 41 devletin üyesi bulunduğu Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) üst düzey görevlerinden biri olan Emeklilik Fonu Gözetim Kurulu üyeliği için üye devletler tarafından bildirilen adaylar arasından Türkiye adına Özcan Durukan asil üye olarak seçildi.

4 asil ve 4 yedek üyeden oluşan ve merkezi Brüksel’de bulunan EUROCONTROL Emeklilik Fonu Gözetim Kurulu, Fon kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına yönelik tüm üye devletler ve Ajans adına üst düzey karar alma yetkisine sahip bulunuyor.

Söz konusu Fon Gözetim Kurulu; miktarı yaklaşık 1,8 milyar euroya ulaşmış bulunan Emeklilik Fonu varlıklarına yönelik finansal hedef ve stratejilerin oluşturulması, bu kapsamda piyasa enstrümanları kullanılarak fon yatırım ve cari varlıklarının yönetimine ilişkin görev süresi boyunca gerekli politikaların belirlenmesi hususunda çalışmalarda bulunuyor.

Ülkemizce, gerek 2005 yılında söz konusu fonun oluşturulması ve kaynaklarının tesis edilmesine ilişkin kuruluş sürecinde gerekse aradan geçen süre içerisinde de fon varlıkları, fon yönetimi ve işleyişine yönelik karar oluşturma sürecinde aktif olarak katılım sağlanmıştır. Fonun dünya çapındaki faaliyetlerinin yönetimi adına Ülkemiz tecrübe ve birikimlerinin söz konusu Kurul’da yer alarak değerlendirilmesi Ülkemiz adına bir önemli bir kazanım niteliğinde bulunuyor.

Özcan Durukan, daha evvel 1 Eylül 2020 tarihinde, Emeklilik Fonu Gözetim Kurulu üyeliğine, üye devletleri temsilen Fransa, Almanya ve İspanya adayları ile birlikte yedek üye olarak seçilmişti.



EUROCONTROL Geçici Konsey üyelerine gönderilen yazıda boşalan 2 asil üyelik için yapılan başvurular arasından adayların kariyer geçmişine göre yapılan seçimde Almanya temsilcisi ile birlikte, halen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Mali İşler Daire Başkanı olan Özcan Durukan seçilerek Türkiye’nin Fon Gözetim Kurulu’ndaki etkinliği ve karar alma süreci açısından nüfuzu da önemli düzeyde artmış oldu.

EUROCONTROL üyesi devletlerce alınan karar sonucunda; Ülkemiz adına Özcan Durukan 41 Üye Devleti temsilen, 31 Ağustos 2024 tarihine kadar EUROCONTROL Emeklilik Fonu Gözetim Kurulu’nda yer alacaktır.

Durukan'a Eurocontrol'de önemli görev

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Atco ~ 3 yıl önce
Ee şimdi mutlu olmamızmı gerekiyor.bize sosyal hak olarak bişey mi verecek bu beyfendi.kendine kariyer yapıyor.yarın devlette bi yere yönetici olur.dhmi deki bi ton yalaka da aman efendim canım efendim tebrik efendim başarılar efendim yalarım yutarım diye tebrik kuyruğuna girer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaşaksın sen ~ 3 yıl önce
Hazımsızlık yaptığın alenen ortada. Fevkalade kötü ruhlusun.
Hv Trf Knt ~ 3 yıl önce
Başarıları daim olsun. Daha üst görevleri icra etme kabiliyetine sahip. Umarım layık görülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ~ 3 yıl önce
Hayırlı olsun özcan beye başarılarının devamını dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olsun olsun ~ 3 yıl önce
Başarıları daim olsun :)))) inşallah öğrenir VFR uçmakta IFR uçmak ile aynı, eşit seviyedir de... belki sizlere de öğretir... ezik ATCO lar belki dünya standardı bir noktaya gelir. Yurdumun komik ATCO su :)))
Zeki Müren de ... ~ 3 yıl önce
Bizi görecek mi! Türk ATC'sinin yıllardır yenen haklarını onlara verecek mi ! Sanmıyoruz. İyileşmeler yapılsa ne olur. Yine havacılık riski sıfır kuruma "çay-kahve alım müdürlerine" bile daha cok deger verilir. En büyük katkıyı yapıp en az payı alan kuruma ayıp olmasın ataması olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şükrü tarhan ~ 3 yıl önce
Ülkemiz ve Kurumumuz adına gerçekten gurur verici bir gelişme, karar verici kurullarda yer almak sevindirici, Özcan bey başarılı olacaktır, hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
=) ~ 3 yıl önce
Zamanında ATC eğitmeni olarak istemeyen şimdinin koltuk sahibi birileri çatlıyordur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000