26 Mayıs 2010, Çarşamba 09:00:04

DÜNYANIN İLK HAVAALANI SAVCISI

Dünyada uluslararası bir havaalanında kurulu ilk tam teşekküllü savcılık ofisi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai‘de açıldı.
  • Ne hikmetse hep kaçakçılık bu DXB havalimanında oluyor.

Dubai Uluslararası Havaalanı’nda başsavcı İsam İsa El Humeydan tarafından açılışı yapılan savcılık ofisinde ilgili davalar, doğrudan mahkemeye iletilecek.
 
Havaalanında kurulu uzmanlaşmış bir ofis olma özelliği nedeniyle de Dubai turları‘deki havalimanı savcılığının dünyada bir ilk olduğu ifade edildi. El Humeydan, uzmanlaşmış havalimanı savcılığının herhangi bir suç unsuru olduğunda kanuni işlemleri hızlandıracağını, iş yükünü azaltacağını ve dava takibini daha etkili hale getireceğini söyledi. Havalimanındaki ofiste başsavcının yanında üç ya da dört savcı daha görevlendirilecek ve yeni sistem sayesinde daha önceleri bir ay süren soruşturma süreci en geç iki hafta içinde tamamlanabilecek. Yetkililer, daha önceleri emniyet görevlilerinin şehir içindeki emniyet merkezi yerine artık havalimanı savcılığında beyanda bulunabileceğini ve bunun zaman kaybını önleyeceğini vurguladı.

Bunun yanında yeni savcılık ofisinin, havaalanında ele geçirilen malzemeler, şüpheliler ve tutukluların şehir merkezindeki başsavcılık ofisine nakletme riski ve masrafını azaltacağı belirtildi.
 

DÜNYANIN İLK HAVAALANI SAVCISI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne hikmetse hep kaçakçılık bu DXB havalimanında oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000