12 Ekim 2018, Cuma 17:28:46

'Dünyanın en uzun ticari uçuşu gerçekleştirildi'

Singapur Havayolları (SIA), Singapur ve New York arasında yapılacak dünyanın en uzun ticari uçuşunu gerçekleştirdi.
  • insanın canı çıkar o kadar saat.kokpit ve kabin ekibinin anası ağlar
  • ben sana kadı olamazsın demedim, adam olamazsın dedim!
  • Hepinizin aklindan geceni biliyorum ayda 2tane yap sonra da yat :)

Singapur Havayolları (SIA), Singapur ve New York arasında yapılacak dünyanın en uzun ticari uçuşunu gerçekleştirdi.

Singapur Changi Havalimanı’ndan 11 Ekim 2018 saat 23.37’de kalkan (Singapur saatiyle) ve bir gün sonra Newark Liberty Uluslararası Havalimanı’na inen, Singapur ve New York arasındaki ilk direkt uçuş gerçekleştirildi. Uçuş, 17 saat 52 dakika sürdü.

Tamamen yeni Airbus A350-900ULR (Ultra Uzun Menzilli) ile gerçekleştirilen uçuş,  Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi olmak üzere Singapur’dan kalkarak haftada üç gün düzenlenecektir. Ek bir A350-900 ULR uçağın hizmete girmesyle 18 Ekim tarihinden itibaren günlük uçuşlara başlanacak. 

Uçağın ilk yolcularına, uçuş kapısında bugüne özel bir etkinlik düzenlendi. Yolculara aynı zamanda, bir anı sertifikası ve özel SIA logolu bir çift Bodum bardakları içeren hediye çantası verildi.

Dünyanın en uzun uçuşunda yer alan yolcular, sağlıklı yaşam alanında lider olan Canyon Ranch’deki şeflerin ve beslenme uzmanlarının hazırladığı özel yemekler eşliğinde konforlu ve rahat bir seyahat gerçekleştirdiler.

Uçakta, yolcuların dinginliği için tasarlanan, dinlenme ve rahatlama ambiyansını güçlendirmek amacıyla uyku stratejileri ve özel kabin aydınlatma düzenekleri de  hizmete sunuldu. Uçak, jetlag etkisini azaltmaya yardımcı olmak ve yolcuların inişe dek iyi dinlenmiş ve rahat hissetmelerini sağlamak amacıyla daha yüksek tavanlı, daha geniş pencereli ve ekstra geniş gövdeli olarak tasarlandı.

Yolcular aynı zamanda, myKrisWorld ile kişiselleştirilmiş uçak içi eğlence sistemleri (IFE) üzerinde daha fazla kontrol sahibi oldular. Bu sayede KrisFlyer üyeleri, içerikleri kaydetme, yeniden oynatma, playlist oluşturma ve sonraki uçuşları için tercihlerini myKrisWorld üzerinden belirlediler. Ayrıca,  uçak içi eğlence sisteminindeki içerik çeşitliliği yaklaşık 200 saat daha arttırılarak toplamda 1000 saatin üzerine çıktı.

Yolcular, Singapur Havayolları’nın yeni A350-900ULR uçağında aynı zamanda daha hızlı uçak içi WiFi hizmetini de deneyimleyecekler. Şu an Singapur Havayolları filosunun A350-900ULR uçağında ulaşılan bu hizmet, Panasonic Avionics Internet ve uçak içi mobil bağlantı bulunan diğer uçaklara da yavaş yavaş yerleştirilecek.  

Singapur Havayolları CEO’su Sayın Goh Choon Phong, “Singapur Havayolları, yeni A350-900ULR ile dünyanın en uzun ticari uçuşlarını sunmaktan gurur duyar ve hatta yolcularımıza Singapur ile Birleşik Devletler arasında direkt bağlantı sağlamaktan da büyük heyecan duyuyoruz. Bu, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşıladığımız her şeyin önünde tuttuğumuzu göstermektedir” dedi. 

SIA, Airbus’ta sırada olan yedi siparişiyle birlikte, yeni A350-900ULR için dünyadaki ilk müşterdir. Uçak, 67 Business Class koltuk ve 94 Premium Economy Class koltuk olmak üzere iki sınıflı düzene sahip olacak.

Söz konusu uçak aynı zamanda, 2 Kasım 2018 tarihinde başlayacak olan Singapur ve Los Angeles arası yeni direkt uçuşlar ve Singapur-San Francisco arasındaki mevcut seyahat hizmetlerini çoğaltmak için de kullanılacak. Yıl sonundan itibaren, SIA, Singapur ve Birleşik Devletler arasında haftada 27 direkt uçuş  yapacaktır.

'Dünyanın en uzun ticari uçuşu gerçekleştirildi'

Yorumlar

traveler ~ 5 yıl önce
insanın canı çıkar o kadar saat.kokpit ve kabin ekibinin anası ağlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lol ~ 5 yıl önce
ben sana kadı olamazsın demedim, adam olamazsın dedim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 5 yıl önce
Hepinizin aklindan geceni biliyorum ayda 2tane yap sonra da yat :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000