12 Nisan 2018, Perşembe 09:13:04

Dünyanın en uygun yurtdışı çıkış harcı Türkiye'de

Bir uçak bileti satış sitesinde seyahat analisti olarak görev yapan Tuğba Hacıbayramoğlu, yurtdışı çıkış harcı bedelinin, uçak bileti satın alınırken ödenmesine ilişkin bir düzenleme hazırlığı olduğunu söyledi.
  • devleitn vatandasini soymasinin baska bir ornegi verdiginiz oylar sonucu bu
  • Gerçekten tam analistmiş.Çıkış harcı 15 tl olabilir .Adamlar harcına 5 pound verirken londradan Avrupa’ya da 5 pounda uçuyor.Bizler de İngiliz varandaşı gibi ingiliz fiyatlar üzerinden uçmaya çalısıyoruz.Her şey bitti çıkış harç pulunun ucuzluğu kaldı.Yazdım ama vaktime acıyorum.Herkese iyi günler.
  • Tuğba hanım herşeyi birbirine karıştırmış Doğru olan tek şey en düşük yurt dışı harcının 15 TL ile bizde olduğu , zaten başka bir ülkede böyle bir uygulama yok , süper haber
  • 10 Usd olan TR vergisi zaten biletten aliniyor, bunun harici 15 tl odeniyir
  • A.a Bayramoglu supersin cok zekisin..biz nasil düşünemedik yahu...ya kardesim hangi ulkelerle mukayese ediyorsun sen Ulkeni...senin ulkende asgari ucret 300 dolar...mukayese ettigin ulkelerin gelirleri bizi 5 e katlar...utanin biraz yahu...bu millettin neler yasadigini biliyormusunuz? Millet ekmege muhtaç kalmis..sen yok efendim en az harc pulunu biz odiyoruzmus..birakin bu isleri yahu...aklinizi basiniza alin...senin verdigin orneklere kiyasla o zaman bende diyorumki ismini saydigin ulkede 5 bin euro verdigin arac turliyede 15000 euro..buna ne diyeceksin?
  • Araştırmayı yapan arkadaş öncelikle Havalimanı vergisi nedir? Yurt dışı çıkış harcı nedir öğrenmeli. İstanbul Atatürk havalimanında havalimanı vergisi 15 USD, Sabiha Gökçen havalimanında 15€ ve bilet içinde ödeniyor zaten. TC vatandaşının ödediği 15 TL nin ise havalimanları ile hiç bir ilgisi yok, ister uçak ile ister araba ile ister gemi ile yurt dışına çık 15 TL.
  • Atv ve Sabah haberi gibi olmus resmen! Coh eyiyiz, coh birinciyiz, en birinci biziz!
  • Elma ile armut toplanmaz derler, ama bu abla, kiraz, karpuz ve dünyayı toplamaya kalmış. Bilet alırken yurt içi veya yurt dışı durumuna göre zaten vergi ödeniyor. Ve yur5 dışı için sanırım 150 TL’nin üzerinde. Düşük olduğu söylenen vergi ise başka hiçbir ülkede olmayan, ve konut fonu harcı olarak 100 USD ile başlayan extra bir vergidir.
  • en ucuz yurtdışı cıkıs harcına sahip olmamız hala ekonomi hakkında eleştirel yorumlar yapan vatan sevgisinden yoksun insanlara tokat gibi bir cevap olmuştur umarum
  • En ucuz benzin bizde 1.5 dolar üstüne en ucuz yurt dışı çıkış harcı bizde 4 dolardan daha az

Bir uçak bileti satış sitesinde seyahat analisti olarak görev yapan Tuğba Hacıbayramoğlu, yurtdışı çıkış harcı bedelinin, uçak bileti satın alınırken ödenmesine ilişkin bir düzenleme hazırlığı olduğunu söyledi.

Daha önceleri ülkemizde 50 dolar olan yurt dışı çıkış harcının 2007 yılında 15 TL’ye düşürüldüğünü ve bu tutarın dünyanın en uygun çıkış harçlarından biri olduğunu belirten Hacıbayramoğlu, “Bu dünyanın pek çok ülkesinde ödenen bir vergi türü. Ancak genelde uçuşun türüne ya da gideceğiniz ülkenin uzaklığına göre tutarlar değişiyor” dedi.

Hacıbayramoğlu, “Avustralya vatandaşları 45 dolar öderken, İngiltere’de bu tutar 5 Pound’tan başlıyor ve gideceği ülkeye göre değişiklik gösterebiliyor ve çok uzun business uçuşlarda 146 Pound’a kadar çıkabiliyor. Almanya’da yine aynı şekilde Avrupa Birliği ülkeleri ve diğerleri olarak ayrılıyor ve 7.5 euro’dan başlıyor. Uzun uçuşlarda 42 euro’ya kadar çıkabiliyor. Fransa’da da değişken ve ortalama 8.5 euro. Lübnan’da bazı ülkeler için vergi istenmiyor ama ödeme 73 dolara kadar çıkabiliyor. İtalya’da uçacağınız havalimanı göre de değişiklik gösterebiliyor. Yunanistan’da da fiyatlar değişken ve yaklaşık 13 euro’dan başlıyor” dedi. 

Dünyanın en uygun yurtdışı çıkış harcı Türkiye'de

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

bes ~ 6 yıl önce
devleitn vatandasini soymasinin baska bir ornegi verdiginiz oylar sonucu bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 6 yıl önce
Gerçekten tam analistmiş.Çıkış harcı 15 tl olabilir .Adamlar harcına 5 pound verirken londradan Avrupa’ya da 5 pounda uçuyor.Bizler de İngiliz varandaşı gibi ingiliz fiyatlar üzerinden uçmaya çalısıyoruz.Her şey bitti çıkış harç pulunun ucuzluğu kaldı.Yazdım ama vaktime acıyorum.Herkese iyi günler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tt ~ 6 yıl önce
Tuğba hanım herşeyi birbirine karıştırmış Doğru olan tek şey en düşük yurt dışı harcının 15 TL ile bizde olduğu , zaten başka bir ülkede böyle bir uygulama yok , süper haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR VERGISI ~ 6 yıl önce
10 Usd olan TR vergisi zaten biletten aliniyor, bunun harici 15 tl odeniyir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 6 yıl önce
A.a Bayramoglu supersin cok zekisin..biz nasil düşünemedik yahu...ya kardesim hangi ulkelerle mukayese ediyorsun sen Ulkeni...senin ulkende asgari ucret 300 dolar...mukayese ettigin ulkelerin gelirleri bizi 5 e katlar...utanin biraz yahu...bu millettin neler yasadigini biliyormusunuz? Millet ekmege muhtaç kalmis..sen yok efendim en az harc pulunu biz odiyoruzmus..birakin bu isleri yahu...aklinizi basiniza alin...senin verdigin orneklere kiyasla o zaman bende diyorumki ismini saydigin ulkede 5 bin euro verdigin arac turliyede 15000 euro..buna ne diyeceksin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
Araştırmayı yapan arkadaş öncelikle Havalimanı vergisi nedir? Yurt dışı çıkış harcı nedir öğrenmeli. İstanbul Atatürk havalimanında havalimanı vergisi 15 USD, Sabiha Gökçen havalimanında 15€ ve bilet içinde ödeniyor zaten. TC vatandaşının ödediği 15 TL nin ise havalimanları ile hiç bir ilgisi yok, ister uçak ile ister araba ile ister gemi ile yurt dışına çık 15 TL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi de yol yaptik! ~ 6 yıl önce
Atv ve Sabah haberi gibi olmus resmen! Coh eyiyiz, coh birinciyiz, en birinci biziz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne diyor bu abla? ~ 6 yıl önce
Elma ile armut toplanmaz derler, ama bu abla, kiraz, karpuz ve dünyayı toplamaya kalmış. Bilet alırken yurt içi veya yurt dışı durumuna göre zaten vergi ödeniyor. Ve yur5 dışı için sanırım 150 TL’nin üzerinde. Düşük olduğu söylenen vergi ise başka hiçbir ülkede olmayan, ve konut fonu harcı olarak 100 USD ile başlayan extra bir vergidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatan sevgisi ~ 6 yıl önce
en ucuz yurtdışı cıkıs harcına sahip olmamız hala ekonomi hakkında eleştirel yorumlar yapan vatan sevgisinden yoksun insanlara tokat gibi bir cevap olmuştur umarum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Takvim emekliye müjde ~ 6 yıl önce
En ucuz benzin bizde 1.5 dolar üstüne en ucuz yurt dışı çıkış harcı bizde 4 dolardan daha az

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 6 yıl önce
Aynı miktar parayı dolar olarak alsak ne güzel değil mi? Herşey ucuz, herşey güzel olurdu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000