09 Haziran 2009, Salı 17:39:09

Dünyanın en iyi havaalanları seçildi

Dünyanın en iyi havaalanları seçildi. 95 ülkeden 8 buçuk milyon yolcunun değerlendirmesiyle belirlenen listenin ilk sırasında Seul’deki Incehon Havaalanı yer aldı.
  • Bizde havalimanı yapıldığında etrafı bomboş oluyor ondan sonra etrafı şehirleşiyor farkında mısın bilmem? Yeşiköy havalimanı yapıldığında Ataköy yoktu Ataköy! SAW yapıldığında etrafı bomboştu. Ayrıca saçma iddian için de JFK ve NY Airporta bakmanı isterim.
  • Şaka mısınız arkadaşlar siz.. Antalyanın özellikle terminal-1 in eskidiğini körüklerin döküldüğünü bilmiyorsunuz herhalde.. Değil dereceye Antalya havalimanı ilk "200 "e bile giremez...
  • Adamlar son teknoloji terminal yapıyor, alanın Kadıköy'e uzaklığı 30 dakika (5 dakka mı olmalı!), trafiği uygun, kalkmış bazı borazancılar hala 3. havalimanı diyor. Yer gösterin beyler yer. Bir bildiğiniz mi var? Adamlar yeni terminali bitirince ve SHGM'nin de adil desteği ile 2010'da sanıyorum herkesi şaşırtacak bir meydan göreceksiniz.
  • bir arkadaş yazmış çocuk mu kandırıyorlar diye ama adamlar Gazipaşa'nın tüm izinlerini almışlar. onlarca havayolu açılışını bekliyor. iyi de neden açılmıyor? aklıma ilk gelen ICF'nin taş koyduğu. haklı da olabilirler.koskoca Antalya pastası Alanya açılırsa neredeyse yarı yarıya bölünecek. bende olsam istemem açılmasını. ama bölgeye katacağı değer ortada. belki dünyanın en iyisi olmaz ama Gazipaşa açılırsa Antalya'dan 1 saat otobüsle gittiğimiz Alanya'ya 10 dakikada gideriz. açılsın da tatil yapalım.
  • Changi iyidir amma Kule'sine dikkat. Ben iki defa yaşadım tehlikeyi. Bize inerken, bizden önce inen uçak pisti terk etmemişti. Pas geçmek zorunda kaldık.
  • TAV işletme anlamında çok başarılı, yaptıkları çalışmaları takdir ediyorum. Böyle bir başarıyı da Türkiye'de sadece onlardan bekliyorum. Arkadaşın biri "çok mu abartıyoruz bu şirketi" şeklinde bir gönderme yapmış. Türkiye'de TAV'ın işletmediği limanlara bakın daha sonra kıyaslama yapın bence.
  • Eeee Antalya ne oldu :)))))))))
  • Hatirlarsaniz Almanya'da bo Köln-Bonn Adenauer Havalimanina daha 3 yil falan oldu rayli sisteme baglanmasi.Orada da Taksiciler ve biz Türklerin özel düsünceleri ile yapilmistir.Türkiye de taksicilik bir büyük sektör,birde minibüscülügüde eklersen.Politikanin belini kiran bir sistem.Zira bu sistem de Oy yatmaktadir.
  • izmir ve istanbul daki havalimanlari sehrin tam göbeginde.dünyanin hic bir yerinde böyle havalimani yok mesela münih havaalani sehre 30 km uzakta.adamlar yapmis ama altyapisini her 10 dk.da trende bulmak mümkün otobüste.izmir havalimaninda taksiciler para kazansin diye metro bile yok.izmir havaalanindan otobüs terminaline 50 tl ye gidiyor taksiler.yurt disinda yasayanlar soyulacak tavuk ya.yazik biz parayi cöpten toplamiyoruz.
  • VALLA AYNI ISG SANKİ..

Havacılık sektörünün 'Oscar'ları olarak anılan Londra merkezli Skytrax tarafından dünya genelinde havayoluyla seyahat eden yolcularla yapılan anket sonucu belirlenen ‘Dünya Havalimanı Ödülleri’ listesi açıklandı.

10 aylık çalışmada 35 parametre değerlendirildi, 95 ülkeden 8 buçuk milyon kişinin görüşü alındı.

Son 10 yılın bu ödülü en çok kazananı durumundaki Hong Kong Uluslar arası Havaalanı bu kez birincilik koltuğunu Incheon Havaalanı’na kaptırdı.

2008 yılının 3’üncüsü Incheon Havaalanı, iki sıra birden yükselerek zirveye yerleşti. Geçen yılın birincisi Hong Kong Havaalanı da bir sıra gerileyerek ikinci sırada yer aldı.

Singapur’daki Changi Havaalanı da bir sıra gerileyerek listenin üçüncü sırasına indi.

196 havaalanının değerlendirildiği ankette üst sıralarda Uzakdoğu’daki havaalanları dikkat çekerken ilk 10 içinde Avrupa’dan 3 havaalanı yer aldı.

2008 yılının 8’inci sırasında yer alan Zürih Havaalanı 4 basamak yükselerek döndürcü sıraya yerleşirken geçen yılın Avrupa’nın en iyisi Münih Havaalanı yerini korudu ve 5 inci sırada yer aldı. THY’nin 25 Şubat’taki kazasından sonra eleştirilen Schipol Havaalanı, 11’inci sıradan 8 inci sıraya yükseldi.

Bölgelere göre yapılan değerlendirmelerde ise Afrika’da en iyi havaalanı Cape Town, Asya’da Incheon, Avustralya’da Auckland, Avrupa’da Zürih, Ortadoğu’da Tel Aviv, Kuzey Amerika’da Dallas, Güney Amerika’da Lima, Orta Amerika’da ise Panama seçildi.

Listede, Türkiye’den hiçbir havaalanı yer alamadı.

İşte birinci seçilen Incheon Havaalanı'nın görüntüsü:

Inheon Airport

Dünyanın en iyi havaalanları seçildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bizde havalimanı yapıldığında etrafı bomboş oluyor ondan sonra etrafı şehirleşiyor farkında mısın bilmem? Yeşiköy havalimanı yapıldığında Ataköy yoktu Ataköy! SAW yapıldığında etrafı bomboştu. Ayrıca saçma iddian için de JFK ve NY Airporta bakmanı isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şaka mısınız arkadaşlar siz.. Antalyanın özellikle terminal-1 in eskidiğini körüklerin döküldüğünü bilmiyorsunuz herhalde.. Değil dereceye Antalya havalimanı ilk "200 "e bile giremez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adamlar son teknoloji terminal yapıyor, alanın Kadıköy'e uzaklığı 30 dakika (5 dakka mı olmalı!), trafiği uygun, kalkmış bazı borazancılar hala 3. havalimanı diyor. Yer gösterin beyler yer. Bir bildiğiniz mi var? Adamlar yeni terminali bitirince ve SHGM'nin de adil desteği ile 2010'da sanıyorum herkesi şaşırtacak bir meydan göreceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir arkadaş yazmış çocuk mu kandırıyorlar diye ama adamlar Gazipaşa'nın tüm izinlerini almışlar. onlarca havayolu açılışını bekliyor. iyi de neden açılmıyor? aklıma ilk gelen ICF'nin taş koyduğu. haklı da olabilirler.koskoca Antalya pastası Alanya açılırsa neredeyse yarı yarıya bölünecek. bende olsam istemem açılmasını. ama bölgeye katacağı değer ortada. belki dünyanın en iyisi olmaz ama Gazipaşa açılırsa Antalya'dan 1 saat otobüsle gittiğimiz Alanya'ya 10 dakikada gideriz. açılsın da tatil yapalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Changi iyidir amma Kule'sine dikkat. Ben iki defa yaşadım tehlikeyi. Bize inerken, bizden önce inen uçak pisti terk etmemişti. Pas geçmek zorunda kaldık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TAV işletme anlamında çok başarılı, yaptıkları çalışmaları takdir ediyorum. Böyle bir başarıyı da Türkiye'de sadece onlardan bekliyorum. Arkadaşın biri "çok mu abartıyoruz bu şirketi" şeklinde bir gönderme yapmış. Türkiye'de TAV'ın işletmediği limanlara bakın daha sonra kıyaslama yapın bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eeee Antalya ne oldu :)))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hatirlarsaniz Almanya'da bo Köln-Bonn Adenauer Havalimanina daha 3 yil falan oldu rayli sisteme baglanmasi.Orada da Taksiciler ve biz Türklerin özel düsünceleri ile yapilmistir.Türkiye de taksicilik bir büyük sektör,birde minibüscülügüde eklersen.Politikanin belini kiran bir sistem.Zira bu sistem de Oy yatmaktadir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
izmir ve istanbul daki havalimanlari sehrin tam göbeginde.dünyanin hic bir yerinde böyle havalimani yok mesela münih havaalani sehre 30 km uzakta.adamlar yapmis ama altyapisini her 10 dk.da trende bulmak mümkün otobüste.izmir havalimaninda taksiciler para kazansin diye metro bile yok.izmir havaalanindan otobüs terminaline 50 tl ye gidiyor taksiler.yurt disinda yasayanlar soyulacak tavuk ya.yazik biz parayi cöpten toplamiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
VALLA AYNI ISG SANKİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000