06 Ocak 2022, Perşembe 09:34:50

Dünyanın en güvenli havayolu şirketleri belli oldu

Dünya genelinde 385 firmanın incelendiği '2022’nin en güvenli 20 havayolu şirketi' değerlendirmesinde Yeni Zelanda'nın bayrak taşıyıcısı liste başı oldu.
  • Bu sene bu listeler Covide karsi alinan tedbirlerin ne derece guven verdigi uzerine hazirlanmis. Anlasilan THY'nin Covid tedbirlerini begenmemisler.
  • PİLOTLARIN HAKLARINI GASP EDEN PİLOTLARINA DÜŞMAN OLAN TEK ŞİRKETTİR.TECRÜBELİ PİLOTLAR GİDİYOR..KALANLAR ÇOK MUTSUZ..KAZA KIRIMA DAVETİYE ÇIKARIYOR İLKER..
  • her zaman birinciliği yayımlanan listelere gireceğine THY bu listeye girebilseydi.
  • ekipler yorgun, kaza kırımlar yakın. FTL de karmakarış ne hikmetse 18 saat mesailer tutuyor. Neden THY listede yok galiba sebebi açık ve net.
  • Bu haberi bizim sirketlerin gözüne sokmak lazimki anlasinlar herseyin ikram ödülleri ile bitmedigini..
  • Bu listeye bilhassa son 20-25 yıllık geçmişinde birçok kaza olan Thy'nin ve diğer Türk şirketlerinin girmemesi çok normal ve demek ki bu değerlendirmeyi yapanlar parayla da iş yapmıyorlar...

Dünya genelinde 385 firmanın incelendiği '2022’nin en güvenli 20 havayolu şirketi' değerlendirmesinde Yeni Zelanda'nın bayrak taşıyıcısı liste başı oldu. Türkiye'den herhangi bir firma ilk 20'de yer almazken, listede ikinci sırayı Air New Zealand'ı takip eden Etihad Airways aldı.

Avustralya merkezli AirlineRatings dünya genelinde 385 havayolu firmasını inceleyerek en güvenli ilk 20 firmayı açıkladı.

Değerlendirmede havayolu şirketlerinin kaza ve ciddi olay geçmişi, uçakların yaşı, operasyonel yenilikler ve uyguladıkları Covid-19 protokolleri incelendi.

AirlineRatings sonuçları duyurduğu açıklamasında 'mükemmel geçmiş kaydı, kokpit yenilikleri, pilot eğitimi ve filo yaşı' gibi nedenlerle Air New Zealand'ın liste başı olduğunu duyurdu.

Sıralamada Qatar Airways üçüncü olurken, Singapore Airlines ve TAP Portekiz dördüncü ve beşinci sıraları aldı.

2014'ten 2017'ye ve ayrıca 2019'dan 2021'e kadar dünyanın en güvenli havayolu seçilen Qantas ise bu yıl ilk beşe giremedi. Filo yaşı yükselen Qantas, altınca sıradaki SAS'ın gerisinde 7'inci olabildi.

Aynı kriterlere göre değerlendirilen düşük tarifeli havayolları listesi ise şöyle oldu:

Allegiant Air, easyJet, Frontier Airlines, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet Air, Volaris, Westjet ve Wizz Air. (euronews)

Dünyanın en güvenli havayolu şirketleri belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Safety ~ 2 yıl önce
Bu sene bu listeler Covide karsi alinan tedbirlerin ne derece guven verdigi uzerine hazirlanmis. Anlasilan THY'nin Covid tedbirlerini begenmemisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY KAZA YAKINDIR ~ 2 yıl önce
PİLOTLARIN HAKLARINI GASP EDEN PİLOTLARINA DÜŞMAN OLAN TEK ŞİRKETTİR.TECRÜBELİ PİLOTLAR GİDİYOR..KALANLAR ÇOK MUTSUZ..KAZA KIRIMA DAVETİYE ÇIKARIYOR İLKER..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keşke ~ 2 yıl önce
her zaman birinciliği yayımlanan listelere gireceğine THY bu listeye girebilseydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
planlaMA ~ 2 yıl önce
ekipler yorgun, kaza kırımlar yakın. FTL de karmakarış ne hikmetse 18 saat mesailer tutuyor. Neden THY listede yok galiba sebebi açık ve net.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUC ~ 2 yıl önce
Bu haberi bizim sirketlerin gözüne sokmak lazimki anlasinlar herseyin ikram ödülleri ile bitmedigini..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liste ~ 2 yıl önce
Bu listeye bilhassa son 20-25 yıllık geçmişinde birçok kaza olan Thy'nin ve diğer Türk şirketlerinin girmemesi çok normal ve demek ki bu değerlendirmeyi yapanlar parayla da iş yapmıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Q ~ 2 yıl önce
Bir işleyiş için para belki de en son kriterlerdendir. Önemli olan çalıştığın yer ve ülke de ki iş ahlakı, kültürü ve sistemidir. Bu kadar basit komik yorum yapan sizin gibi insanların olduğu ülke de ve şirketlerde ön planda olan şey dedikodu ve başkalarını çekmemek olduğu için sadece uçuş emniyeti değil her konuda geri kalıcaz her sektörde her alanda geri kalmaya devam edicez. Nerde hangi pozisyondasınızdır bilmem ama oturun dünya sıralamanıza bakın kendinize de en aşağıda bulursunuz.
Q yazana ~ 2 yıl önce
Sanırım yorumda anlatılmak istenen thy'nin bugüne kadar ki ödülleri para,reklam vs karşılığı aldığı bu listeye de para,reklam vs vermediği ya da verdiği ama kabul edilmediği için giremediği ki öyle olma ihtimali yüksek yani aslında yorum basit ve komik değil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000