21 Ağustos 2011, Pazar 14:56:52

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ NE ZAMAN BİTECEK?

Dubai'de inşası süren ve bu yıl kargo operasyonlarına başlanan "Dünyanın en büyük Havaalanı" ünvanını da almaya hazırlanan El Maktum Uluslararası Havaalanı'nın gelecek yılın sonunda hazır olacağı bildirildi.
  • denizi doldurup hava alanı yaptılar diyen arkadasa sesleniyorum Al Maktum çölun ortasında olan bir hava alanı.her gun kum fırtınası var ucaklar ıcın okadar da guvenli degil.
  • 1- El Maktoum havaalanı denizi doldurularak değil, Dubai ve Abu Dhabinin arasına karaya yapılmakta. kaldı ki adamlar zaten her şeyde dünyanın en büyüklerine sahip olmak istiyorlar. 2- AHL ile Al Maktoum farklı kategoride. AHL zamanında o günün şartlarına göre iyi yada kötü yapılmış. zamanla çevresi daralmış arada kalmış. şimdi gecekondunun üzerine apartman dikmek gibi birşey bu. kısmetse artık 3.havaalanına bunlar
  • Deniz kendinden alınanı er geç geri alır , bu Dubaililer er geç çok kötü patlıyacak , duty free leride pağlıcı oldu çıktı zaten , sevmiyorum orayı artık ...
  • HAVA CARGO VEYA HAVA LOJİSTİĞİ KONUSUNDA ÜLKEMİZDE MAALESEF YETERİNCE GELİŞME YOK. HAVA YOLCU İŞLETMECİLİĞİ KONUSUNDAKİ GELİŞMELERİ BİR ÇOK SIKINTILAR OLMASINA RAĞMEN GERÇEKTEN ALKIŞLIYORUZ. ANCAK THY DA HALA KISIR BİR HAVA KARGO İŞELETMECİLİĞİ VAR VE YETERSİZ. TEKNİK GİBİ HAVA KAGO DA AYRI BİR GENEL MÜDÜRLÜK ÇATISI ALTINDA YENİDEN KURULABİLİR. ULUSLARARASI HAVA KARGO İŞLETMELERİNİNİN DÜNYA PAZARINDAKİ PAYLARI TARTIŞILMAZ BÜYÜKLÜKTE VE BU PAZARDAN LOJİSTİK ÜSTÜNLÜĞÜ BULUNAN ÜLKEMİZ DE MUTLAKA HAK ETTİĞİ PAYI KAPMALIDIR. İNŞALLAH OLUR DİYELİM. Ümit ÇENDEK
  • Elin dubaisi denizi doldurup dünyanın en büyük havalanını inşa etti, hem cargo kullanımı açısından hem de yolcu terminali olarak, biz hala Istanbul ataturk havalimanında bir tane yeni uluslararası normlara uygun a 380 rahatlıkla inip kalkabileceği eni 60 metre, uzunluğu en az 4000 metre olabilecek bir tane yeni pist yapamıyoruz gerisini düşünün artık. Ne sebep olursa olsun dubai bunu yapabiliyorsa söylenecek söz yoktur..biz de seyrederiz bütün dünyadaki cargo taşımacılığı yapan havayolları dubai ye uçuyor seferi var ama kesintisiz hepsinin ama İstanbula yok neden çünkü senin yeterli cargo genişilikte ve büyüklükte cargo terminalin yok.. aynı şekilde havayolları a 380 getiremez ..
Körfez ülkelerinin ticari merkezi Dubai'de inşası devam eden ve bu yıl kargo operasyonlarına başlanan El Maktum Uluslararası Havaalanı'nın gelecek yılın sonunda hazır olacağı bildirildi. Dubai Havaalanları Yönetim Kurulu Başkanı Paul Griffiths, "halen yeni havaalanı için Master Plan'ı gözden geçirdiklerini ve her şey planladığı şekilde giderse yeni terminalin açılışını yıl ortası yerine yıl sonuna doğru yapacaklarını" söyledi.

Geçtiğimiz Haziran ayında ilk kargo uçağının inmesiyle kargo operasyonlarına başlanan El Maktum Havaalanı, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak.

Dubai'de dün sona eren Ortadoğu İş Havacılık Şovu'nda konuşan Griffiths, halen kullanılan Dubai Uluslararası Havaalanı'nı genişletme çalışmalarının devam ettiğini ve yıllık kapasitenin 2018 yılına kadar 60 milyon yolcudan 90 milyon yolcuya çıkacağını belirtti.

Yetkiliye göre havaalanında inşası devam eden ek terminal Concourse 3'ün 2012'de hizmete girmesi ile halen 60 milyonu bulan yıllık yolcu kapasitesi de 75 milyona ulaşacak.
DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ NE ZAMAN BİTECEK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
denizi doldurup hava alanı yaptılar diyen arkadasa sesleniyorum Al Maktum çölun ortasında olan bir hava alanı.her gun kum fırtınası var ucaklar ıcın okadar da guvenli degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1- El Maktoum havaalanı denizi doldurularak değil, Dubai ve Abu Dhabinin arasına karaya yapılmakta. kaldı ki adamlar zaten her şeyde dünyanın en büyüklerine sahip olmak istiyorlar. 2- AHL ile Al Maktoum farklı kategoride. AHL zamanında o günün şartlarına göre iyi yada kötü yapılmış. zamanla çevresi daralmış arada kalmış. şimdi gecekondunun üzerine apartman dikmek gibi birşey bu. kısmetse artık 3.havaalanına bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Deniz kendinden alınanı er geç geri alır , bu Dubaililer er geç çok kötü patlıyacak , duty free leride pağlıcı oldu çıktı zaten , sevmiyorum orayı artık ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HAVA CARGO VEYA HAVA LOJİSTİĞİ KONUSUNDA ÜLKEMİZDE MAALESEF YETERİNCE GELİŞME YOK. HAVA YOLCU İŞLETMECİLİĞİ KONUSUNDAKİ GELİŞMELERİ BİR ÇOK SIKINTILAR OLMASINA RAĞMEN GERÇEKTEN ALKIŞLIYORUZ. ANCAK THY DA HALA KISIR BİR HAVA KARGO İŞELETMECİLİĞİ VAR VE YETERSİZ. TEKNİK GİBİ HAVA KAGO DA AYRI BİR GENEL MÜDÜRLÜK ÇATISI ALTINDA YENİDEN KURULABİLİR. ULUSLARARASI HAVA KARGO İŞLETMELERİNİNİN DÜNYA PAZARINDAKİ PAYLARI TARTIŞILMAZ BÜYÜKLÜKTE VE BU PAZARDAN LOJİSTİK ÜSTÜNLÜĞÜ BULUNAN ÜLKEMİZ DE MUTLAKA HAK ETTİĞİ PAYI KAPMALIDIR. İNŞALLAH OLUR DİYELİM. Ümit ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elin dubaisi denizi doldurup dünyanın en büyük havalanını inşa etti, hem cargo kullanımı açısından hem de yolcu terminali olarak, biz hala Istanbul ataturk havalimanında bir tane yeni uluslararası normlara uygun a 380 rahatlıkla inip kalkabileceği eni 60 metre, uzunluğu en az 4000 metre olabilecek bir tane yeni pist yapamıyoruz gerisini düşünün artık. Ne sebep olursa olsun dubai bunu yapabiliyorsa söylenecek söz yoktur..biz de seyrederiz bütün dünyadaki cargo taşımacılığı yapan havayolları dubai ye uçuyor seferi var ama kesintisiz hepsinin ama İstanbula yok neden çünkü senin yeterli cargo genişilikte ve büyüklükte cargo terminalin yok.. aynı şekilde havayolları a 380 getiremez ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000