25 Ocak 2014, Cumartesi 11:51:05

DÜNYACA ÜNLÜ HAVAYOLU BATILILARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Japonya'daki All Nippon Airways (ANA) son reklam filminde 'ırkçılık yapmış olduğu' sebebiyle eleştirilmesi üzerine müşterilerden özür diledi.
  • İmaj değiştireceksin madem ara tanıdıkları akrabağaları eşi dostu al şirkete müdür falan yap bas torpili . Bide deve kes tam olsun . 180' imaj böyle değişir
  • Japonlar Candır
  • Caponya'da cerar dopardiyo'nin filmlerinden baska izlemiyorlar herhalde.

Kısa adı ANA olan All Nippon Airways'in son reklam filmi Batılı ülkelerden büyük tepki aldı!

30 saniyelik reklamda havayollarının iki çalışanı, Tokyo'daki Haneda Havaalanı'ndan yapılan uluslararası uçuş seferlerinin sayısının martta arttırılacağını konuşuyor. İngilizce konuşan ikili, ANA'nın ‘uluslararası bir havayollları şirketi' olarak tanınması için neler yapılabileceğini düşünüyor. Daha sonra da bir çalışan diğerine "Hadi Japonların imajını değiştirelim" diyor. Buna sırada da ‘uzun bir takma burun ve sarı peruk taktığını' gördüğü arkadaşı ona "Tabi ki olur" yanıtını veriyor.

Reklam, Batılı halkların ‘sarışın ve büyük burunlu' olarak gösterildiği ve bunun da ‘ırkçı hakaret' kapsamına girdiği şikayetleri aldı.

ANA'nın sözcüsü, "Yabancılar başta olmak üzere müşterilerimizden şikayet telefonları aldık. Tüm müşterilerimizden rahatsızlık yaratan bu reklam için özür diledik. Ayrıca konuyu gündeme getirdikleri için de teşekkür ettik" dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ HAVAYOLU BATILILARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İmaj değiştireceksin madem ara tanıdıkları akrabağaları eşi dostu al şirkete müdür falan yap bas torpili . Bide deve kes tam olsun . 180' imaj böyle değişir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Japonlar Candır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Caponya'da cerar dopardiyo'nin filmlerinden baska izlemiyorlar herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000