09 Haziran 2014, Pazartesi 08:20:26

'DÜNYA STANDARTLARINDA PİLOT EĞİTİMİ VERİYORUZ'

OMÜ UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyonu'nda hususi pilot lisansı eğitimi alan öğrenciler mezun oldu
  • Yahu bu işe gönül vermiş adamlar bi başlangıç yapmışlar, ben tebrik eder ve bunun cpl/atpl ile geliştirilmesini dilerim. Ülkemizdeki girişimlerin maddi ve özelliklede manevi olarak desteklenmeye ihtiyacı var, yerilmeye değil.
  • PPL eğitimini uzay standardında versen ne olur? Astronot mu yetiştiriyorsun hoca? Hangi pilot açığı yahu? 1000'e yakın işsiz pilot ortalıkta geziyor. Gençleri kandırıp hayalleriyle oynuyorsunuz. Ayıptır be!
  • Para kazandirmayan ise kimse babasinin hayrina yatirim yapmaz bilgin olsun. Arkadaslar bu ise girmeden once cok cok iyi arastirin. Sozlerim sadece haberde adi gecen okul icin degil genel anlamda bu ise hic bulasmayin derim. Issi pilot heryerde....
  • Bunlar reklam kokan hareketler,eğitim çok pahalı,sonucu hüsran.iş garantisi yok ve bir sürü mezun atpl lısansı sahıpleri var piyasada işsiz.Bu kadar çok parayı yatırıp girmeyin bence,havayolları yerli pilotları değil yabancı pilot alıyor genelde,bulaşmayın derimm...
  • Sırf karalamak için yapılan olumsuz yorumları görünce, Türk havacılığı adına gerçekten üzülüyorum. Ortada gerçekleştirilmiş bir başarı var. Bir havacılık heveslisi hocamızın önderliğinde bir devlet üniversitesinde daha FTO kuruluyor ve bu FTO ilk mezunlarını veriyor. Herşeyden önce bu tebrik edilmesi gereken bir şey. İlk başta PPL ile başlanır sonrasında da daha ileri yetkiler üzerine eklenerek devam eder. Bu çok normal birşey. Burada asıl takdir edilmesi gereken havacılık merakı olan gençlerimize eğitim alabilecekleri bir kurs daha kazandırmış olmaktır. Bu ve benzeri tür pilot yetiştirme haberlerinin altına işsiz pilotlarla ilgili yorum yazarak ortamı bulandırmaya çalışanlar da artık bunu anlamalı. Evektorları da yine her ortamda gündeme getiren arkadaşlara şunu diyorum: Bir yanlışlık yapılmış olsa bile bundan dönülmüş ve eğitimlere Cessna tipi uçaklarla devam ediliyor. Ve etiğimler aksamayıp lisanslar veriliyor. Tüm OMU'yü tebrik ediyorum. Daha büyük başarılarla devam ederler umarım
  • Arkadaslar burada cok sey soylemek isterim ancak bir cogunuzun inanmak istemeyecegini bildigim icin sadece soyle soyleyeyim bu ise girmeden once coookk coook iyi arastirin. En basiti mezun pilotlara ulasmaya calisin bilgi alin, TALPA dan bilgi almaya calisin buradaki yorumlardan daha fazla inandirici olacaktir sizin icin ve durumun ciddiyetini kavrayabilirsiniz diye dusunuyorum.Turkiyede issiz pilot sayisi her gecen gun artiyor yazik olur arkadaslar.
  • Bugün PPL verir. Yarın çok daha kapsamlısını. Sayın Kolbakır ve ekibini kutluyorum. Olumsuz yorumların onları kamçılayacağına da inanıyorum. OMU'nün altyapısı bu alanda hızlı gelişmeye son derece elverişlidir.
  • Birbirimizi gaza getirip vay biz vazgeçilmesiz biz olmasak uçak uçmaz diye gaza gelmek tamamda gerçek şu : Kimse kendini kandırmasın pilot, F/O açığı falan yok, en azında 1000 saat kaptanlık tecrubesi olan kaptan açığı var. O vakte kadar marabadan farkımız yok. 35 40 yaşına gelmişiz Tuvalete bile kaptanın izni ile gidebiliyoruz. Herkes bize bitarafıyla guluyor.. Heeee siz buyuksunuz siz olmasanız ucak ucmaz diye dalga geciyorlar. ARKADASLAR LÜTFEN KANMAYIN VE KENDINIZI GAZA GETIRMEYIN Saygılar bir gariban FO
  • Gurbetçi pilot sen oldugun yerde çalış bi zahmet
  • dogru su an turkiyede 600 tane issiz pilot acigi var,hemde aralarinda tecrubelilerde var.

OMÜ UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyonu'nda hususi pilot lisansı eğitimi alan öğrenciler mezun oldu. Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü ve UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyonu Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Kolbakır: "Türkiye'nin pilot açığını biz kapatacağız"

OMÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü ve UZAYTEM Uçus Eğitim Organizasyonu Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en yeni uçuş okulu olmalarına rağmen dünya standartlarında pilotaj eğitimi verdiklerini söyledi.

Türkiye'nin pilot açığını OMÜ UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyonu birimi olarak kapatacaklarını savunan Kolbakır, "24 Aralık 2013'te pilotaj eğitimi vermeye başladık. Hususi pilot lisansı eğitimi alarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği denetim ve kontrol uçuşlarında başarılı olan 5 öğrencimiz bröve takmaya hak kazandı. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Ticari pilot lisansı ve hava yolu pilotluğu eğitimi verme yetkisi almak ve eğitimlere başlamak için çalışma yürüttüklerini vurgulayan Kolbakır, geleceğin pilotlarını yetiştirdiklerini  belirtti.

UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyonu  olarak uçak filosunu büyütmeyi amaçladıklarını ve bu yolda da önemli adımlar attıklarını vurgulayan Prof. Dr. Kolbakır, şunları kaydetti:

"Dünya gelişiyor ve ilerliyor. Mesafeler kısalıyor. Ülkemizde her ilde bir havaalanı var artık hava ulaşımı daha kolay. Birçok hava yolu şirketi ve özel uçak sahipleri var. Dolayısıyla çok sayıda pilota ihtiyaç var. Bu nedenle biz de Türkiye'nin geleceği olan pilotları burada yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerden, Türk devletlerinden ve  özellikle de Arap ülkelerinden pilot olmak isteyenlere de kapımız sonuna kadar açık. Çünkü biz ileri teknolojiler, bilgi ve tecrübeli pilot eğitmenlerimiz ile dünya standartlarında eğitim veriyoruz. Türkiye'nin en yeni uçuş okulu olmamıza rağmen büyük başarılar sağladık. Hedefimiz Türkiye'nin pilotlarını yetiştiren en büyük ve en donanımlı uçuş okulu olmak."

Kolbakır, kısa süre önce faaliyete geçmesine rağmen OMÜ UZAYTEM Uçuş Eğitil Organizasyonunun üç pilot eğitmen, iki teknisyen ve 8 eğitim uçağı ile faaliyetlerini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

'DÜNYA STANDARTLARINDA PİLOT EĞİTİMİ VERİYORUZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yahu bu işe gönül vermiş adamlar bi başlangıç yapmışlar, ben tebrik eder ve bunun cpl/atpl ile geliştirilmesini dilerim. Ülkemizdeki girişimlerin maddi ve özelliklede manevi olarak desteklenmeye ihtiyacı var, yerilmeye değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
PPL eğitimini uzay standardında versen ne olur? Astronot mu yetiştiriyorsun hoca? Hangi pilot açığı yahu? 1000'e yakın işsiz pilot ortalıkta geziyor. Gençleri kandırıp hayalleriyle oynuyorsunuz. Ayıptır be!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamza'ya ~ 10 yıl önce
Para kazandirmayan ise kimse babasinin hayrina yatirim yapmaz bilgin olsun. Arkadaslar bu ise girmeden once cok cok iyi arastirin. Sozlerim sadece haberde adi gecen okul icin degil genel anlamda bu ise hic bulasmayin derim. Issi pilot heryerde....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atpl mezun ~ 10 yıl önce
Bunlar reklam kokan hareketler,eğitim çok pahalı,sonucu hüsran.iş garantisi yok ve bir sürü mezun atpl lısansı sahıpleri var piyasada işsiz.Bu kadar çok parayı yatırıp girmeyin bence,havayolları yerli pilotları değil yabancı pilot alıyor genelde,bulaşmayın derimm...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamza ~ 10 yıl önce
Sırf karalamak için yapılan olumsuz yorumları görünce, Türk havacılığı adına gerçekten üzülüyorum. Ortada gerçekleştirilmiş bir başarı var. Bir havacılık heveslisi hocamızın önderliğinde bir devlet üniversitesinde daha FTO kuruluyor ve bu FTO ilk mezunlarını veriyor. Herşeyden önce bu tebrik edilmesi gereken bir şey. İlk başta PPL ile başlanır sonrasında da daha ileri yetkiler üzerine eklenerek devam eder. Bu çok normal birşey. Burada asıl takdir edilmesi gereken havacılık merakı olan gençlerimize eğitim alabilecekleri bir kurs daha kazandırmış olmaktır. Bu ve benzeri tür pilot yetiştirme haberlerinin altına işsiz pilotlarla ilgili yorum yazarak ortamı bulandırmaya çalışanlar da artık bunu anlamalı. Evektorları da yine her ortamda gündeme getiren arkadaşlara şunu diyorum: Bir yanlışlık yapılmış olsa bile bundan dönülmüş ve eğitimlere Cessna tipi uçaklarla devam ediliyor. Ve etiğimler aksamayıp lisanslar veriliyor. Tüm OMU'yü tebrik ediyorum. Daha büyük başarılarla devam ederler umarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
** ~ 10 yıl önce
Lisansı aldın hadi PPL ile nerde uçacaksın kardeşim genel havacılığın ne alemde bir bak araştır cebine koyar gezersin sokaklarda kandırmayın insanları artık umutlarını köreltmeyin
issiz pilotlar ~ 10 yıl önce
Arkadaslar burada cok sey soylemek isterim ancak bir cogunuzun inanmak istemeyecegini bildigim icin sadece soyle soyleyeyim bu ise girmeden once coookk coook iyi arastirin. En basiti mezun pilotlara ulasmaya calisin bilgi alin, TALPA dan bilgi almaya calisin buradaki yorumlardan daha fazla inandirici olacaktir sizin icin ve durumun ciddiyetini kavrayabilirsiniz diye dusunuyorum.Turkiyede issiz pilot sayisi her gecen gun artiyor yazik olur arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KOLP. ~ 10 yıl önce
TALPA'nın ilk söyleyeceği gel seni derneğimize üye yapalım. TALPA ve "Saygıdeğer" yöneticisi Gürcan Mantı insana iki satır cevap vermekten aciz. Tipi olup ta 3 yıldır işsiz olanlar var!..
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bugün PPL verir. Yarın çok daha kapsamlısını. Sayın Kolbakır ve ekibini kutluyorum. Olumsuz yorumların onları kamçılayacağına da inanıyorum. OMU'nün altyapısı bu alanda hızlı gelişmeye son derece elverişlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Birbirimizi gaza getirip vay biz vazgeçilmesiz biz olmasak uçak uçmaz diye gaza gelmek tamamda gerçek şu : Kimse kendini kandırmasın pilot, F/O açığı falan yok, en azında 1000 saat kaptanlık tecrubesi olan kaptan açığı var. O vakte kadar marabadan farkımız yok. 35 40 yaşına gelmişiz Tuvalete bile kaptanın izni ile gidebiliyoruz. Herkes bize bitarafıyla guluyor.. Heeee siz buyuksunuz siz olmasanız ucak ucmaz diye dalga geciyorlar. ARKADASLAR LÜTFEN KANMAYIN VE KENDINIZI GAZA GETIRMEYIN Saygılar bir gariban FO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gurbetçi pilot sen oldugun yerde çalış bi zahmet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci-Pilot ~ 10 yıl önce
Benim sukur isim var sende kendi ulkende Almanlara,sirplara,yunanlilara hzimet et lutfen,sakin onlara bisey deme bak ac kalirisn.
Gurbetci-Pilot ~ 10 yıl önce
dogru su an turkiyede 600 tane issiz pilot acigi var,hemde aralarinda tecrubelilerde var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000