07 Aralık 2015, Pazartesi 08:10:01

Dünya Sivil Havacılık Günü kutlu olsun

Bugün 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü...
  • Öncelikle herkesin sivil havacılık günü kutlu olsun Türkiye deki kabin memurları için en büyük sıkıntı yaş problemi her ne kadar deneyimli olurlarsa olsun yeni işe alım müracaatlarında yaşa takılıyor, başvuruları dahi kabul görmüyor çok yazık önce bu sorunu düzeltsinler, havacılık sektöründe bu iş sadece yurtdışında meslek olarak görülüyor ama Türkiye de maalesef
  • Başta tüm TK ailesinin emekli ve görevde çalışanlarının, Türk Sivil Havacılık emektarlarının bu değerli gününü kutlarım. Daha şeffaf, torpilsiz ve adil bir havayolu yönetimi dilekleriyle...
  • Havaalanında çalışan ve o stresi yaşayan tüm meslektaşlarımın sivil havacılık gününü kutlarım. Daha iyi şartlar, daha iyi maaşlar ve adil bir düzene kavuşmak dileğiyle...
  • YARIN DA THY DE MAAŞ GUNU !!!!
  • Eğitim anlaşmasından kast edilen ICAO ile THY arasında imzalanan anlaşmaysa bunun belki THY'ye bir katkısı olabilir ancak Türk Sivil Havacılığına hiçbir katkısı olmadığı gibi zarar verilmiştir. Hem 2003 yılında başlatılan serbestleşme hem de SHGM'nin THY'nin Ankara Ofisine dönüştürülerek zaten özel sektör aleyhine mevcut olan yıkıcı rekabeti derinleştirerek havacılık sektörümüzü yok etmenin eşiğine getirilmesini anlayan varsa anlatsa da biz de anlasak. ICAO Konsey üyeliğimiz konusunda seçildiğimizin belgesi ICAO'nun web sayfasında yayınlanmadan beni bu konuya kimse inandıramaz son 10 yıldır bu konudaki sulandırılmış laflara inanmak için hiçbir neden yoktur.
  • TGS'ye yakın zamanda alım olacak mı?
  • ay bugünde benim doğum günüm, beni de kutlayın hadiii
  • Devletin ayak bağı olmaktan çıktığı, Thy'nin Shgm ile birlikte mafya olup özel sektörü sömürmedikleri bir yıl dilerim. Büyümesi gereken özel sektördür, Thy değil. Gelişmişlik özel sektörün, serbest girişimcinin miktarı ile ölçülür bayrak taşıyıcısının uçak sayısı ya da havaalanı sayısı ile değil. SHGM sektör büyüsün diye oradadır. Bir yere ilave sefer başvurusu yapıldığında firmaya teşekkür edilip firma genel müdürlüğüne çiçek gönderilmelidir. Firma yetkilisi ankarada koridorlarda köpek edilmemelidir. Devlet millet için vardır. Devlet shgm değildir, thy değildir.

Bugün 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü... Biz de bu havacılığın bu özel gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Dünya genelinde sivil havacılık faaliyetlerinin emniyetli ve düzenli bir şekilde sürdürülmesi amacıyla 1944 yılında Şikago Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’na(ICAO) üye tüm ülkeler, 7 Aralık tarihini Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü kutluyor.

Biz de AirportHaber ailesi olarak havacılığın bu çok özel gününü kutlar, emniyetli uçuşlar dileriz.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin mesajı:

Sivil havacılık sektörünün değerli çalışanlarının ve bu alanda faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlarımızın 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü kutlar, emniyetli bir havacılık sistemi için işbirliğimizin artması temenni ederim.

Dünya genelinde sivil havacılık faaliyetlerinin emniyetli ve düzenli bir şekilde sürdürülmesi amacıyla 1944 yılında Şikago Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’na(ICAO) üye tüm ülkeler, 7 Aralık tarihini Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü kutlamaktadır.

BM tarafından 1996 yılında alınan karar doğrultusunda Uluslararası Sivil Havacılık Günü olarak ilan edilen 7 Aralık, ekonomik kalkınma bakımından uluslararası sivil havacılığın önemini ve işbirliğini vurgulaması bakımından önem taşımaktadır. Zira, havacılık faaliyetlerinde en iyi standartların yakalanması, tüm ülkelerin küresel havacılık sistemin bir parçası olarak hareket etmesini gerekli kılmaktadır.

ICAO tarafından 2015-2018 dönemi için belirlenen “Hiçbir Ülkenin Geride Kalmaması için Birlikte Çalışıyoruz” teması doğrultusunda, sivil havacılık faaliyetlerinin tüm üye ülkelerde standart bir düzeyde yürütülmesi, küresel havacılık sisteminin emniyeti bakımından hayati öneme haizdir. Dolayısı ile ülkeler arasında oluşacak olan işbirliğinin temelinde de, ülke içindeki havacılık faaliyetlerinin eşgüdüm içinde yürütülmesi bulunmaktadır.

Uluslararası havacılık kural ve standartların uyguladığı güçlü bir sektör, küresel ölçekte etkili bir aktör olmayı ve karar alma mekanizmalarında aktif rol olmayı beraberinde getirmektedir. Ülkemizde de, 2003 yılında başlayan serbestleşme ve rekabet ortamı sayesinde havacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, gerek havacılık işletmelerimizin küresel ölçekli oyuncular haline gelmesi, gerekse uluslararası havacılık kuruluşları içinde temsil kabiliyetimizin arttırması gibi kazanımları beraberinde getirmiştir. Nitekim ülkemizin 2016 yılında ICAO Konsey üyeliğine aday olmamızda da bu gelişmelerin ve sektörümüzün verdiği desteğin payı büyüktür.

ICAO ile Türkiye arasında 2015 yılında sivil havacılık alanındaki mevcut işbirliğimizin geliştirilmesi ve havacılık eğitimleri alanında iki ayrı anlaşma imzalanmıştır. Bu çerçevede son bir yıl içinde az gelişmiş ve gelişmekte olan 6 ülkeye sivil havacılık eğitimi verilmiştir. Türkiye, bulunduğu coğrafyada sivil havacılık düzenlemelerini öncelikli olarak hayata geçiren ülke olarak bu rolü başarıyla üstlenmektedir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak, uluslararası teşkilatların belirlediği kuralların tüm sektör kuruluşlarımızca uygulanması ve Emniyet Yönetim Sistemi’ne geçilmek suretiyle yürütülen faaliyetlerde standart oluşturulması temel hedefimizdir. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz yasal düzenlemeler ve mevzuat çalışmaları, sivil havacılık sektörünün sürdürülebilir büyümesinin teminatı olan uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğini sağlamak içindir.

Havayolu işletmelerinden genel havacılık işletmelerine, havaalanları işleticilerimizden uçuş okullarımıza, bakım kuruluşlarımızdan yer hizmetleri kuruluşlarına uzanan geniş bir yelpazede, sektördeki tüm kurumuşlarımızın giderek daha büyük oranda, bu düzenleme ve standartları benimsediğini görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sektörümüzün ihtiyaç ve beklentilerini önceleyerek, eşgüdüm içinde çalışmalarımızı yürütmeyi ve sivil havacılığımızı el ele daha ileri bir seviyeye yükseltmeyi hedefliyoruz.

İşbirliği içinde çalışmalarımızı yürütme temennisiyle bir kez daha sivil havacılık sektörümüzün Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü kutluyor, uçuş emniyeti çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürmeyi diliyorum.

Saygılarımla,
Bilal EKŞİ
Sivil Havacılık Genel Müdürü

Dünya Sivil Havacılık Günü kutlu olsun

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Kabin ~ 5 yıl önce
Öncelikle herkesin sivil havacılık günü kutlu olsun Türkiye deki kabin memurları için en büyük sıkıntı yaş problemi her ne kadar deneyimli olurlarsa olsun yeni işe alım müracaatlarında yaşa takılıyor, başvuruları dahi kabul görmüyor çok yazık önce bu sorunu düzeltsinler, havacılık sektöründe bu iş sadece yurtdışında meslek olarak görülüyor ama Türkiye de maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NailDiken ~ 8 yıl önce
Başta tüm TK ailesinin emekli ve görevde çalışanlarının, Türk Sivil Havacılık emektarlarının bu değerli gününü kutlarım. Daha şeffaf, torpilsiz ve adil bir havayolu yönetimi dilekleriyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peace ~ 8 yıl önce
Havaalanında çalışan ve o stresi yaşayan tüm meslektaşlarımın sivil havacılık gününü kutlarım. Daha iyi şartlar, daha iyi maaşlar ve adil bir düzene kavuşmak dileğiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAAŞ ~ 8 yıl önce
YARIN DA THY DE MAAŞ GUNU !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bumudur ? ~ 8 yıl önce
Eğitim anlaşmasından kast edilen ICAO ile THY arasında imzalanan anlaşmaysa bunun belki THY'ye bir katkısı olabilir ancak Türk Sivil Havacılığına hiçbir katkısı olmadığı gibi zarar verilmiştir. Hem 2003 yılında başlatılan serbestleşme hem de SHGM'nin THY'nin Ankara Ofisine dönüştürülerek zaten özel sektör aleyhine mevcut olan yıkıcı rekabeti derinleştirerek havacılık sektörümüzü yok etmenin eşiğine getirilmesini anlayan varsa anlatsa da biz de anlasak. ICAO Konsey üyeliğimiz konusunda seçildiğimizin belgesi ICAO'nun web sayfasında yayınlanmadan beni bu konuya kimse inandıramaz son 10 yıldır bu konudaki sulandırılmış laflara inanmak için hiçbir neden yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wus huuuu ~ 8 yıl önce
TGS'ye yakın zamanda alım olacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pırıl ~ 8 yıl önce
ay yeter, kabak tadı verdin artık aaaaaaaaaaaaa
leman ~ 8 yıl önce
ay bugünde benim doğum günüm, beni de kutlayın hadiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
günün önemi... ~ 8 yıl önce
Devletin ayak bağı olmaktan çıktığı, Thy'nin Shgm ile birlikte mafya olup özel sektörü sömürmedikleri bir yıl dilerim. Büyümesi gereken özel sektördür, Thy değil. Gelişmişlik özel sektörün, serbest girişimcinin miktarı ile ölçülür bayrak taşıyıcısının uçak sayısı ya da havaalanı sayısı ile değil. SHGM sektör büyüsün diye oradadır. Bir yere ilave sefer başvurusu yapıldığında firmaya teşekkür edilip firma genel müdürlüğüne çiçek gönderilmelidir. Firma yetkilisi ankarada koridorlarda köpek edilmemelidir. Devlet millet için vardır. Devlet shgm değildir, thy değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000