24 Ağustos 2015, Pazartesi 15:10:00

Dünya Şampiyonası'nda uçuşlar yine yapılamadı

Çankırı'nın Bayramören ilçesinde düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın ikinci gün uçuşları da hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemedi.
  • Haklısınız, işi bilen geri geri de olsa uçar ve gole gider...( Bir yamaç paraşütünün trim hızı yaklaşık 40km/saat'tir. Rüzgar hamlesinin 40km/saat' e çıktığı durumlarda yamaç paraşütü ile değil yarışmak uçmak bile çok zordur. Yarışmada yaşanan olay hava taşınması olayı idi- bknz. http://www.weatheronline.de/reports/wxfacts/Advection.htm - yani aşırı ısınan İç Anadolu' ya doğru kuzeyden akan bir hava kütlesi vardı. Dolayısıyla rüzgar hızı yamaç paraşütü için ciddi boyutlara ulaştı ve ilk 4 gün uçmak mümkün olmadı.)
  • ne demek yaptırmadı?!?! usta olan her fırsatta uçar aslanım. korkak korkak iş yapmayın!

Çankırı'nın Bayramören ilçesinde düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın ikinci gün uçuşları da hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını tamamlayan pilotlar, Güney Pisti'nde hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle Kuzey Pisti'ne hareket etti.

Kuzey Pisti'nde hazırlıklarını yapan pilotlara, yarışmanın teknik sorumluları tarafından hava durumu ve uçacakları güzergahlar hakkında brifing verildi.

Havanın rüzgarlı olması nedeniyle pilotlar bir süre uçuş için bekledi. Koşulların düzelmemesi üzerine ikinci gün uçuşları da iptal edildi. Dün gerçekleştirilmesi gereken ilk gün uçuşları da hava muhalefeti nedeniyle yapılamamıştı.

20 ülkeden yaklaşık 100 sporcunun katıldığı şampiyonada pilotlar, ilk uçuşlarını hava koşuları uygun olması durumunda yarın yapacak.

Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışların hava muhalefeti nedeniyle 2 gündür başlatılmadığını kaydetti.

Sporcuların gün boyu Kuzey Pisti'nde uçuş için beklediğini ifade eden Muratoğlu, "Aşırı rüzgar nedeniyle uçuşları yapmaktan bugün de vazgeçtik. Pilotlar dinlenmek için misafirhaneye geçiyor. Bir olumsuzluk yaşanmazsa uçuşları yarın yapacağız" dedi. 

Dünya Şampiyonası'nda uçuşlar yine yapılamadı

Yorumlar

???+ ~ 9 yıl önce
Haklısınız, işi bilen geri geri de olsa uçar ve gole gider...( Bir yamaç paraşütünün trim hızı yaklaşık 40km/saat'tir. Rüzgar hamlesinin 40km/saat' e çıktığı durumlarda yamaç paraşütü ile değil yarışmak uçmak bile çok zordur. Yarışmada yaşanan olay hava taşınması olayı idi- bknz. http://www.weatheronline.de/reports/wxfacts/Advection.htm - yani aşırı ısınan İç Anadolu' ya doğru kuzeyden akan bir hava kütlesi vardı. Dolayısıyla rüzgar hızı yamaç paraşütü için ciddi boyutlara ulaştı ve ilk 4 gün uçmak mümkün olmadı.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 9 yıl önce
ne demek yaptırmadı?!?! usta olan her fırsatta uçar aslanım. korkak korkak iş yapmayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000