28 Mayıs 2011, Cumartesi 15:25:35

DÜNYA ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Erzincan'da, valilik ve belediye tarafından düzenlenen, "Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası" kortej yürüyüşüyle başladı...

Erzincan'da, valilik ve belediye tarafından düzenlenen, "Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası" kortej yürüyüşüyle başladı.

Şampiyonanın ilk gününde, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, sporcu ve vatandaşların katılımıyla, Ordu Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesi'ne kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Vali Demir, yaptığı konuşmada, Erzincan'da her mevsim ayrı branşlarda sportif etkinlikte bulunabilindiğini söyledi.

Erzincan'ın bütün spor dalları için uygun iklime sahip olduğunu belirten Demir, "Erzincan'da yamaç paraşütü yapılırken, Ergan Dağı'nda kayak yapılabiliyor. Aynı zamanda Fırat'ın azgın sularında da insanlar rafting yapabiliyor. Ayrı sporların aynı alanda ve aynı anda yapılabildiği çok yer yok. Erzincan'ın bu yönleriyle tanıtımına önem veriyoruz" dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da kentin her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu ifade etti.

Türk Hava Kurumu, Yamaç Paraşütü Federasyonu ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen şampiyonaya, 20 ülkeden 150 sporcu katılıyor.

Şampiyonanın ilk gününde olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuş yapılamadı.

Öte yandan, kortej yürüyüşü sırasında Başbağlar Mahallesi'nden paramotorla gösteri amaçlı kalkış yapan sporculardan Murat Binici, kısa süre sonra ters rüzgar nedeniyle paramotorun kanadının kapanması sonucu düştü.

Erzincan Devlet Hastanesine kaldırılan Binici'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DÜNYA ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000