31 Mart 2018, Cumartesi 09:07:22

Dünya Havacı Kadınlar Haftasında THK Dünya birincisi oldu

Dünya Havacı Kadınlar Haftası kapsamında 33 ülkede düzenlenen etkinlikler içinde Türkiye yine ipi birinci olarak göğüsledi. 61 bin katılımcının arasında, 5 ayrı kıtada yapılan “Dünya Havacı Kadınlar Haftası” etkinlikleri nedeniyle Türkiye “En fazla etkinlik Düzenleyen Ülke” kategorisinde Dünya birincisi oldu.
  • Kabin memurlarından eş, anne olaz diyen vatandaş. Onlar sana varsın da sen alma. Ulan ağzınızdan salyalar akar görseniz. kedi ciğer meselesi gibi.
  • Neye birinci olduk akrobatic hareketlermi Birinci olduk ortada ne var Muhendislikte tipta birinci oluyormuyuz Anlinda opuyum. Dunyada. Bizim tip bir derece iyidir. Bu yeterli degil Cunku tip ilmi atalarimizdan gelmektedir, Baskasi elimizden kapmis ,
  • Hadi yine iyisiniz.bir kac ay daha oyalarsiniz personeli.
  • Nerede fasa fiso isler var, orada lideriz.
  • aşağıda yorum yazan arkadaşım sanki senin gibilerden iyi koca karı olur mu acep tartışılır o mesleği icra etmese bile ne halt yiyenleri görüyoruz evlilik bile durdurmuyor bazı şeyleri yani arkadaşım kardeşim insan çiğ sütü emmesin yeterki içinde kötülük olan hertürlü kötü olur zaten sizin gibilerede o yarıyor ya tam bu bakışını değiştirirsen istediğin insanı bulursun ki hostes de değilim yani ama insanları gruplaştırmayalım ayıp.
  • Kabin memurundan iyi bir es anne olmaz. Net.
  • Değil NITELIK. Kurtulamadık gitti şu hastalıktan.
  • 2015 yılında daha çok “Pembe Kâğıt Uçak Uçurma” etkinlikleri yapıldı.
  • Yine şampiyonuz bu işte
  • Nerde luzumsuz iş var harabe orada...

Dünya Havacı Kadınlar Haftası kapsamında 33 ülkede düzenlenen etkinlikler içinde Türkiye yine ipi birinci olarak göğüsledi. 61 bin katılımcının arasında, 5 ayrı kıtada yapılan “Dünya Havacı Kadınlar Haftası” etkinlikleri nedeniyle Türkiye “En fazla etkinlik Düzenleyen Ülke” kategorisinde Dünya birincisi oldu.

Türkiye genelinde 69 etkinlik icra edildi. Türkiye’den sonra 28 etkinlik ile ABD ikinci, 21 etkinlik ile Kanada üçüncü, 9 etkinlik ile Fransa dördüncü sırada yer aldı.

Dünyanın ilk kadın pilotunun lisans aldığı 8 Mart 1910 tarihini kapsayan hafta, merkezi Kanada’da bulunan “Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü - Institute for Woman of Aviation Worldwide (IWOAW)” koordinesinde “Havacı Kadınlar Haftası” olarak kutlanıyor. Kadınların havacılık sektöründeki fırsatlar hakkında farkındalığının arttırılması amacıyla havacılık sektörü ve endüstrisinde faaliyette bulunan çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketler tarafından etkinlikler düzenliyor.

Türkiye ise 2014 yılından sonra “Dünya Havacı Kadınlar Haftası” ile ilgili farkındalığın oluşumuna katkıda bulunmak ve Türk kadınını havacılık ile tanıştırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladı.

Türkiye’deki bu kapsamda ilk etkinlik 7 Mart 2014 günü Eskişehir’de düzenlenen "Ulusal Havacılık Gelişim Sürecinde Türk Kadını" konferansı oldu. 2015 yılında daha çok “Pembe Kâğıt Uçak Uçurma” etkinlikleri yapıldı. 2016 yılında THK Genel Başkanlığı adına THK Antalya Şube Başkanlığı tarafından 8 etkinlik planlanarak IWOAW’a rapor edildi. Fransa 27 farklı etkinlikle en fazla etkinlik düzenleyen ülke olurken, onu THK Antalya Şubesi’nin başarılı olarak icra ettiği 8 farklı organizasyon ile 26 farklı etkinlik düzenlemeyi başaran Türkiye dünya ikinciliğini aldı. Ardından gelen ülkeler ABD, Kanada ve Avustralya oldu.

2017 yılında; Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi ile ortak bir çalışma yürütülerek inceleme gezileri, söyleşiler, kurslar ve uçuşlar olmak üzere 31 farklı etkinlik icra edildi ve jüri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Türkiye “En Fazla Etkinlik Düzenleyen” ülke kategorisinde, “Dünyanın En Beğenilen Organizatörü” kategorisinde de Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş Dünya birincisi olurken “Haftanın En İyi Fotoğrafı” kategorisinde Ceyda Atmış Dünya üçüncüsü oldu.

2018 yılında 5-11 Mart tarihleri arasını kapsayan ve uluslararası düzeyde çeşitli etkinliklerin yapıldığı “VII. Dünya Havacı Kadınlar Haftası” süresinde; Afrika, Asya, Avrupa, Amerika ve Okyanusya olmak üzere 5 kıtada, 33 ülkede, 179 farklı etkinlik ve 61 bin üzerinde katılımcı arasında yerimizi aldık. Bu kapsamda; Ülkemizdeki havacılık ve uzay endüstrilerinde toplumsal cinsiyet dengesini geliştirmeyi ve bu endüstrilerde görev yapan kadın sayı ve seviyesinin arttırılmasını amaçlayan faaliyetlerimize, havacılıkla ilişkili endüstri tesisleri, okul ziyaretleri, havacı kadın rol modelleriyle tanışma, uçuş becerilerini deneyimleme, mevcut hava araçlarını inceleme fırsatları sunduk.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi ile ortak bir çalışma yürütülerek inceleme gezileri, söyleşiler, kurslar ve uçuşlar olmak üzere 38 etkinlik icra ettik. Türkiye genelinde ise 69 etkinlik icra edildi. Bizden sonra 28 etkinlik ile ABD ikinci, 21 etkinlik ile Kanada üçüncü, 9 etkinlik ile Fransa dördüncü oldu. Sonuç olarak; Jüri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde “En Fazla Etkinlik Düzenleyen” ülke kategorisinde Türkiye, “Dünyanın En Beğenilen Organizatörü Ödülü” kategorisinde TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) Genel Müdürü Mahmut AKŞİT ve "Dünyanın En Kadın Dostu Havaalanı, Kurum ve Kuruluş Ödülü" kategorisinde Türk Hava Kurumu (THK) Dünya birincisi oldu.

Dünya Havacı Kadınlar Haftasında THK Dünya birincisi oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

No comment ~ 6 yıl önce
Kabin memurlarından eş, anne olaz diyen vatandaş. Onlar sana varsın da sen alma. Ulan ağzınızdan salyalar akar görseniz. kedi ciğer meselesi gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzayci ~ 6 yıl önce
Neye birinci olduk akrobatic hareketlermi Birinci olduk ortada ne var Muhendislikte tipta birinci oluyormuyuz Anlinda opuyum. Dunyada. Bizim tip bir derece iyidir. Bu yeterli degil Cunku tip ilmi atalarimizdan gelmektedir, Baskasi elimizden kapmis ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence de ~ 6 yıl önce
Herkesin giydihine kisme karisamaz. Ozgurluk bidir!
Emekli albaylar ~ 6 yıl önce
Hadi yine iyisiniz.bir kac ay daha oyalarsiniz personeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nitelik ~ 6 yıl önce
Nerede fasa fiso isler var, orada lideriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merve ~ 6 yıl önce
aşağıda yorum yazan arkadaşım sanki senin gibilerden iyi koca karı olur mu acep tartışılır o mesleği icra etmese bile ne halt yiyenleri görüyoruz evlilik bile durdurmuyor bazı şeyleri yani arkadaşım kardeşim insan çiğ sütü emmesin yeterki içinde kötülük olan hertürlü kötü olur zaten sizin gibilerede o yarıyor ya tam bu bakışını değiştirirsen istediğin insanı bulursun ki hostes de değilim yani ama insanları gruplaştırmayalım ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
Kabin memurundan iyi bir es anne olmaz. Net.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olur ~ 6 yıl önce
olur olur bal gibi olur
Nicelik ~ 6 yıl önce
Değil NITELIK. Kurtulamadık gitti şu hastalıktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alinti ~ 6 yıl önce
2015 yılında daha çok “Pembe Kâğıt Uçak Uçurma” etkinlikleri yapıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
31 ~ 6 yıl önce
Yine şampiyonuz bu işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zızzttt ~ 6 yıl önce
Nerde luzumsuz iş var harabe orada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000