20 Ekim 2020, Salı 09:28:15

Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü Kutlu Olsun

Hava Trafik Kontrolörleri günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanıyor. Bizler de AirportHaber Ailesi olarak tüm hava trafik kontrolörlerinin bu özel gününü kutluyoruz.
  • Beni tebrik etme bana hakkımı ver
  • Hiç unutmam yıllar evvel bir Alman personel çalıştığımız iş yerine sigara getirip, bugün Dünya Sigara İçenler Günü diyerek, çoluk çocuğa sigara dağıtıp, hepberaber tellendirmişlerdi
  • Sayın ATC kinseye direct vermeyin:)
  • Bu sektor nezman gelisir bilyormsunuz, bu kulecilerin pilotclarin hukumdarligi bittiyi zaman. Herkesin esit mutlu oldu zaman hersey iyiye gider yoksa yok. Bunu da bi yere yazin. Virus gosterdi herkese yerini havasini
  • 1-)yipranma payi 2-)board başı tazminatı 3-)emeklilik şartlarının iyileştirilmesi 4-) özlük ve ücret haklarinin duzenlenmesi 5-)Yeniden yapilanma

20 Ekim 1961 yılında kurulan Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Dernekleri Federasyonu olan IFATCA'nın kuruluş günü her yıl dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Biz de AiportHaber Ailesi olarak, uçuş emniyetinin tahsisinde önemli bir konuma sahip olan ve üstün bir gayret ile kesintisiz hizmet sağlayan tüm Hava Trafik Kontrolörleri'nin 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü'nü kutluyoruz.

TATCA'DAN KONTROLÖRLERE MESAJ

Öte yandan Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) da günün anlam ve önemine binaen bir mesaj yayımlandı. 

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Eurocontrol’ün güncel verilerine(ACE 2018) baktığımız zaman, Türkiye’deki hava trafik kontrolörü üretkenliğinin Avrupa ortalamasının üzerinde olduğunu ve yıllardır devam bu trendin artarak ilerlediğini görebiliriz.

Avrupa’nın en yoğun altıncı hava sahasında bu üretkenliği, kapasite ve personel kaynaklı gecikme yaratmadan sağlayan meslektaşlarımızı tebrik ederiz.

Atatürk, Sabiha Gökçen, Antalya gibi havalimanlarımızın Avrupa’nın zirvesine çıkmasında; İstanbul hava sahası gibi Avrupa'nın en yoğun hava sahalarından birinin baştan tasarlanması ve geçiş sürecinin sorunsuz yönetilmesinde meslektaşlarımızın rolü yadsınamaz.

Bölgemizdeki tüm gelişme ve krizlere rağmen gecikme üretmeden hava sahamızdaki trafiğin emniyetli sevk ve idaresinde emeği geçen meslektaşlarımızın performansı takdir edilmedilir.

Talimat ve uygulamalarıyla milyonlarca yolcunun emniyetli seyahatini uçucu ekiplerle birlikte mümkün kılan; hava trafiğinin düzen, güven ve verimliliğini sağlayan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Bilinmelidir ki tüm bu başarıların ve yüksek performansın ana unsurları hava trafik kontrolörlerinin mesleki yeterlilikleri, dinamik yapıları ve özverileridir. "

Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü Kutlu Olsun

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Ikarus ~ 3 yıl önce
Beni tebrik etme bana hakkımı ver

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünya Sigara içenler günü ~ 3 yıl önce
Hiç unutmam yıllar evvel bir Alman personel çalıştığımız iş yerine sigara getirip, bugün Dünya Sigara İçenler Günü diyerek, çoluk çocuğa sigara dağıtıp, hepberaber tellendirmişlerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bugüne özel ~ 3 yıl önce
Sayın ATC kinseye direct vermeyin:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 3 yıl önce
Bu sektor nezman gelisir bilyormsunuz, bu kulecilerin pilotclarin hukumdarligi bittiyi zaman. Herkesin esit mutlu oldu zaman hersey iyiye gider yoksa yok. Bunu da bi yere yazin. Virus gosterdi herkese yerini havasini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TudbuCan ~ 3 yıl önce
1-)yipranma payi 2-)board başı tazminatı 3-)emeklilik şartlarının iyileştirilmesi 4-) özlük ve ücret haklarinin duzenlenmesi 5-)Yeniden yapilanma

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000