30 Kasım 2021, Salı 09:30:41

Dünya Devleri Antalya Havalimanı İçin Kapışacak

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ve iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanmak suretiyle verilmesi ihale edilecek. Dünya devleri ihaleyi alabilmek için yarışacak.
  • Değerli arkadaslar;biz 1998 nisan ayından 2016 eylülüne kadar AYT de çalıştık,AYT TURKIYEnin gururu ilk yap-işlet devret projesidir,biz IC yi de gördük,ÇELEBIyi de gördük,Fraport döneminde en iyi şartlarda çalıştık,şimdi calisan arkadaşlarımla yine kontak halindeyim,isletme FRAPORT-TAV olduktan sonra personel gelirleri ve çalışma şartları biraz daha iyileştirildi ve bundan sonra daha da iyilestirileceginden personel umutlu,yani işletme yönetimine güven 0/0 80 civarında çünkü mevcut ortakların ikiside Dünya havalimanı işletmeciliğinde belirli kariyer yakalamış firmalar, Yorumculardan bazıları kulaktan dolma laflarla yorum yapıyorlar,yani bizim köyde (Antalyada)buna "ağzı olan konuşuyor veya tilki yetişemediği üzüme murdar dermiş deniliyor. Bu ihale mevcut işletmecilere ve Türkiye cumhuriyetine hayırlı ve uğurlu olsun,verdikleri para helâl olsun.
  • Tav’a geçmiş olsun. Keşke burasını daha iyi yönetebilseydi.
  • Arkadaşlar kasmayın kendinizi tav zaten aldı... İhale formaliteden. Hangi dünya devi 4 yıl için okadar yatırımı ve düzenlemeyi yapar. Sistem şuanda tıkır tıkır. Taşeronlar değişir yiyecek içecek vs. Değişir. Tav yola devam eder. Diğer seçenekler gelirse gerçekten herkez için sürpriz olur ve Havalimanı 4 yıl çiftliğe döner.
  • MBZ TAV GIRER.
  • iga almasın bize 3000 tl veriyor asgari ücretle nasil geçinelim yahu
  • Tav’a yedirmezler burasını. Geçmiş olsun iGA alır götürür. Sebebi de belli.
  • Insallah Limak alir.

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ve iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanmak suretiyle verilmesi ihale edilecek.

İhale, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nde 1 Aralık 2021 (Çarşamba) tarihinde kapalı zarf içinde teklif almak suretiyle açık artırma usulüne göre yapılacak.

Çarşamba günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek ihale geçici teminat tutarı 40 milyon avro olarak belirlendi.
Teklifler, ihale tarihinde saat 09.30'a kadar istekli veya vekili tarafından aynı yere teslim edilecek.

Antalya Havalimanı’nın işletmesi Fraport-TAV ortaklığında sürdürülürken, mevcut işletme süreci 2026 yılına kadar devam edecek. Mayıs 2018’de IC Holding’e ait hisseleri 360 milyon Euro karşılığında devralarak Alman devi Fraport’a işletme ortağı olmuştu.

İHALEYE DEV FİRMALAR KATILACAK

DHMİ tarafından gerçekleştirilecek ihaleye dev firmaların katılması bekleniyor.

Mevcut işletmeci Fraport-TAV’ın yanı sıra, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın da ortaklarından olan LİMAK, dünyada 46 havalimanının işletmesini sürdüren VINCI Airport birlikte katılacak.

TAV Havalimanları 7 ülkede 14, Alman Fraport AG de 3 ayrı kıtada 31 havalimanının işletmeciliğini sürdürüyor.

VINCI Airports, Portekiz, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya, Şili, Brezilya, Sırbistan, İsveç, Dominik Cumhuriyeti, Kamboçya ve Kosta Rika’da toplam 45 havalimanını işletiyor.

Rusya’nın Vnukovo Havalimanı işletmecisi ile INTEKAR Yapı da ortak girişim grubu olarak ihaleye katılabileceği ancak durumun son dakikada netlik kazanacağı belirtildi.

Öte yandan AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; geçtiğimiz günlerde siyasi çevrelerde ihalenin İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'ya verileceği iddia edilmişti. Ancak İGA'nın ihaleye katılmayacağı belirtildi.

Söz konusu ihalenin kazananı havalimanının işletmesini mevcut işletmecinin sözleşmesinin dolmasından sonra devralacak.

Antalya Havalimanı ihalesine ilişkin tüm ayrıntıları AirportHaber’den takip edebilirsiniz.

©AirportHaber.com

Dünya Devleri Antalya Havalimanı İçin Kapışacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Yusuf ~ 2 yıl önce
Değerli arkadaslar;biz 1998 nisan ayından 2016 eylülüne kadar AYT de çalıştık,AYT TURKIYEnin gururu ilk yap-işlet devret projesidir,biz IC yi de gördük,ÇELEBIyi de gördük,Fraport döneminde en iyi şartlarda çalıştık,şimdi calisan arkadaşlarımla yine kontak halindeyim,isletme FRAPORT-TAV olduktan sonra personel gelirleri ve çalışma şartları biraz daha iyileştirildi ve bundan sonra daha da iyilestirileceginden personel umutlu,yani işletme yönetimine güven 0/0 80 civarında çünkü mevcut ortakların ikiside Dünya havalimanı işletmeciliğinde belirli kariyer yakalamış firmalar, Yorumculardan bazıları kulaktan dolma laflarla yorum yapıyorlar,yani bizim köyde (Antalyada)buna "ağzı olan konuşuyor veya tilki yetişemediği üzüme murdar dermiş deniliyor. Bu ihale mevcut işletmecilere ve Türkiye cumhuriyetine hayırlı ve uğurlu olsun,verdikleri para helâl olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olsun ~ 2 yıl önce
Tav’a geçmiş olsun. Keşke burasını daha iyi yönetebilseydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar kasmayın kendinizi tav zaten aldı... İhale formaliteden. Hangi dünya devi 4 yıl için okadar yatırımı ve düzenlemeyi yapar. Sistem şuanda tıkır tıkır. Taşeronlar değişir yiyecek içecek vs. Değişir. Tav yola devam eder. Diğer seçenekler gelirse gerçekten herkez için sürpriz olur ve Havalimanı 4 yıl çiftliğe döner.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatemi ~ 2 yıl önce
MBZ TAV GIRER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guvenlik ~ 2 yıl önce
iga almasın bize 3000 tl veriyor asgari ücretle nasil geçinelim yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ~ 2 yıl önce
TAV daha cok mu veriyor sanki ?? Hepsi ayni, bizler de kapitalizmin koleleri olarak calisicaz malesef..
TAV ~ 2 yıl önce
Tav’a yedirmezler burasını. Geçmiş olsun iGA alır götürür. Sebebi de belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 2 yıl önce
okuman yazman yok sanırım; IGA katılmamış diye yazıyor.
Okuma yazma ~ 2 yıl önce
İga değil ama gruptan birileri girecektir. Ne fark eder ki.
Limak ~ 2 yıl önce
Insallah Limak alir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramiz Ekren ~ 2 yıl önce
2027’de işletmesi devredilecek işe bugünden ihale açmak? Üstelik uluslarası ihaleyi 40 günde neticelendirmek? Yabancı yatırımcı filan giremez bu ihaleye. Ancak tav-fraport mevcut işletmeci olarak girip bedavaya kapatır. Hangi yatırımcı 40 günde binlerce sayfa dokümanı inceleyip teklif verecek? Yabancı yatırımcı tercümeyi bile yetiştiremez. Rekabet oluşmaz bu ihalede. Yazık bu milletin parasına.
Ramiz Bey' ~ 2 yıl önce
Yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Hukuk sistemi bu ülkede çiğnenmeye devam ettiği sürece ekonomi de düzelmez, yabancı yatırımcı da gelmez.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000