23 Mayıs 2010, Pazar 08:32:56

DUBAİ'DE BİLET KRİZİ

Hindistan'ın güneyindeki bir havaalanına inişi sırasında düşen Air India Express uçağında hayatını kaybedenlerin Birleşik Arap Emirlikleri'nde ki (BAE) yakınları ülkelerine gitmek için bilet bulamıyor.
160 yolcu ve altı mürettebatı taşıyan Boeing 737-800 model uçak Karnataka eyaletindeki Mangalor Havaalanı'na dün sabah 06.30'da iniş yaptığı sırada pistten çıkmış ve ağaçlara çarparak infilak etmişti. Yetkililerin açıklamalarına göre tümü Hintli yolculardan yedi kişi yağmurlu ve sisli hava şartlarındaki kazadan sağ kurtulmayı başardı. Yolcular arasında 19 çocuk ve dört bebek de bulunuyordu. Kazadan yaralı kurtulan yedi yaşındaki çocuk ise hastanede hayatını kaybetti.

Diğer Körfez ülkelerinde olduğu gibi Birleşik Arap Emirlikleri'nde de en çok yabancı işçi Hint altkıtasından geliyor. 1 milyondan fazla Hintlinin çalıştığı Dubai'de uçak kazası haberi şok etkisi yaptı. Kazanın ardından havayolu şirketi acil telefon hattı kurarak vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyor. BAE'de çalışan Hintliler ülkelerine gitmek için uçak bileti satan acentalar önünde büyük bir yığılmaya sebep oldu.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, yayınladığı başsağlığı mesajında büyük yaşam kaybından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve kazada ölenlerin yakınlarına tazminat verileceğini duyurdu. Singh ayrıca, yeniden seçilişinin birinci yıl kutlamalarını iptal ettiğini açıkladı.

ABD'de Şikago merkezli uçak üreticisi Boeing'in de Hintli makamların daveti üzerine araştırmada yardımcı olmak ve teknik yardım sağlamak için bir grup uzmanı kaza yerine gönderdi.

Televizyon kanalları kazadan sağ kurtulanlarla röportaj yaparken kaza yapan uçağa farklı nedenlerle binmeyen ya da kaçıran Hintlilere de geniş yer verildi. Dubai'de yayınlanan Gulf News gazetesine konuşan bir Hintli, aynı uçağa rezervasyon yaptırdığını fakat işyerindeki müdürünün acil halledilmesi gereken işlerden dolayı ayrılmasına izin vermediğini anlattı.

Dubai'de bir süpermarket zincirinde çalışan 51 yaşındaki Kunhikannan Çandu, Mangalor'a da uçmak için düşen uçakta yer ayırttığını fakat müdürünün izin vermemesi üzerine biletini gece uçağına ertelettiğini söyledi. Şanslı yolcu, hayatını kurtaran fazla işi verdiğinden dolayı müdürüne teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
DUBAİ'DE BİLET KRİZİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000