31 Ağustos 2011, Çarşamba 08:26:44

DUBAI KASIM İTİBARİYLE EN YOĞUN GÜNLERİNİ YAŞAYACAK

Dubai Uluslararası Havaalanı'nın bu Kasım itibariyle dünyanın en işlek ikinci havaalanı olacağı bildirildi.
  • Bu mesaji dubai'den yaziyorum. Dubai Havalimani acaip buyuk bir yer. Terminalleri sehirin farkli bolgelerinde. Ben de burada havalimaninda calisiyiorum. Havalimaninin 2. terminali serbest bolge. Bircok sirketin ofisleri mevcut. A380 de yola yakin park yerinde park ediyor. 3. terminal yeni sayilir cok guzel terminal yapmislar. Dubai guzel ama cok sicak. Turkeyeye selamlar.
  • kıytırık bir pisti bile zorlaya zorlaya 2-3 senede bitirdiler.bu kafayla mı dubai ile yarışacağız.akp güzel şeyler yaptı ama şu bürokrasi denilen şeyi kaldıramadı.üçüncü havaalanına gerek yok ahl'den kargo uçaklarını çıkar lojmanı ıvırı zıvır gönder gerekirse denizi doldur apron yap bak bakalım dubai'nin adı söyleniyor mu o zaman.biz de herşey var ama helva yapmamıza engel oluyorlar.
  • şu büyüklükte bir havalimanı istanbulda olsa,thy bu hızla büyürken yeni havayolları da bu havalinanını kullanabilse ortada ne dubai kalır ne londra.istanbul hepsini sollar gider.neden yeni havalimanı bir an önce yapılmaz.neden mevcut limanın yanındaki askeri alan taşınıp buraya yeni bir terminal yapılmaz.bir bilen açıklasın lütfen.elimizdeki potansiyeli göz göre göre kaybediyoruz.
Dubai Uluslararası Havaalanı'nın bu Kasım itibariyle dünyanın en işlek ikinci havaalanı olacağı bildirildi.

Asya Pasifik Havacılık Merkezi tarafından yayınlanan rapora göre, uluslararası yolcu sayısı bakımından dünyada dördüncü sırada yer alan Dubai havaalanı, Kasım 2011'den sonra Londra Heathrow Havaalanı'nın ardından ikinciliğe yükselecek. Yolcu sayısında dünyada halen ilk sıralarda Londra Heathrow, Frankfurt, Hong Kong ve Paris Charles de Gaulle havaalanları bulunuyor. Dubai, yakın zaman önce Frankfurt'u geçmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezinde yer alan Dubai Uluslararası Havaalanı ayrıca Ortadoğu'nun da en işlek havalimanı olma ünvanını koruyor. Emirlikteki iki havalimanını işleten ve hükümete bağlı Dubai Havaalanları, şehir merkezindeki Dubai Uluslararası Havaalanı'nın geçen Temmuz'da 4. 7 milyon yolcu ağırladığını açıkladı. İstatistiklere göre Temmuz'daki yolcu sayısı bir önceki aya kıyasla 400 bin, bir önceki yıla kıyasla da yüzde 9. 7 artış gösterdi. En çok artışın kaydedildiği merkezler, Körfez ülkeleri, Hint alt kıtası, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika oldu. Dubai Havaalanı'nı 2011'de 51 milyon yolcunun kullanması bekleniyor.

Dubai Havaalanları, 2020 yılına kadar yılda 98 milyon yolcu ağırlamayı hedefliyor. Şirketin yakın hedefleri arasında 2015 itibariyle Londra Heathrow'u geçerek dünyanın en işlek havalimanı ünvanını kazanmak da bulunuyor.

Dubai'nin ikinci havalimanı ise şehir dışındaki El Maktum Uluslararası Havalanı. Halen inşaatı devam eden limanda geçen yıl kargo operasyonlarına başlandı. Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak El Maktum'da beş paralel pist inşa edilecek.
DUBAI KASIM İTİBARİYLE EN YOĞUN GÜNLERİNİ YAŞAYACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu mesaji dubai'den yaziyorum. Dubai Havalimani acaip buyuk bir yer. Terminalleri sehirin farkli bolgelerinde. Ben de burada havalimaninda calisiyiorum. Havalimaninin 2. terminali serbest bolge. Bircok sirketin ofisleri mevcut. A380 de yola yakin park yerinde park ediyor. 3. terminal yeni sayilir cok guzel terminal yapmislar. Dubai guzel ama cok sicak. Turkeyeye selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kıytırık bir pisti bile zorlaya zorlaya 2-3 senede bitirdiler.bu kafayla mı dubai ile yarışacağız.akp güzel şeyler yaptı ama şu bürokrasi denilen şeyi kaldıramadı.üçüncü havaalanına gerek yok ahl'den kargo uçaklarını çıkar lojmanı ıvırı zıvır gönder gerekirse denizi doldur apron yap bak bakalım dubai'nin adı söyleniyor mu o zaman.biz de herşey var ama helva yapmamıza engel oluyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şu büyüklükte bir havalimanı istanbulda olsa,thy bu hızla büyürken yeni havayolları da bu havalinanını kullanabilse ortada ne dubai kalır ne londra.istanbul hepsini sollar gider.neden yeni havalimanı bir an önce yapılmaz.neden mevcut limanın yanındaki askeri alan taşınıp buraya yeni bir terminal yapılmaz.bir bilen açıklasın lütfen.elimizdeki potansiyeli göz göre göre kaybediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000