04 Temmuz 2010, Pazar 09:20:27

Dubai Duty Free'nin aylık kazancı 607 milyon Dolar

Ortadoğu'daki en yoğun hava trafiğine sahip Dubai Uluslararası Havalimanı içerisinde yer alan gümrüksüz satış (Duty Free) mağazalarında bu yılın ilk altı ayında 607 milyon dolarlık satış gerçekleştirildiği bildirildi.
  • Ne şamın şekeri ne arabın yüzü
  • Adamlar işi biliyor parayı verip CEO alıyor sonrada böyle kar ediyor.Geçen sene 350 dirhem($100) Alışveriş yapana Çekilişkuponu veriyorlardı.Çekilişte(Palmiye'de Ev,Porsche Gt3,Lambo Gallardo LP560,BMW M6,Range SuperCharger) Ayrıca Kazananın ülkesine gönderip vergileride onlar ödüyordu.Broşürü hala elimde :))
  • Arap dersiniz ama onlar bizden daha ticari kafaya sahip daha akıllılar bu konuda.Zaten Dubai ve İstanbul dutyfree magazalarını kıyaslayamazsınız.Orayı da kısa bir süre içinde gezmeniz mümkün değil.Adamlar resmen bu konuda ders veriyorlar. Ama ben ülkemde alışveriş yapamıyorum,Dubai'de uçaktan inip alışverişimi yapıp dönüyorum.Bindiği dalı kesmekte üstüne olmayan yegane millet biziz..
  • dubai de inen her uçağın kapısına bir araç gönderirler deboarding in tamamlanmasından hemen sonra, ve operation kabin amirine sorar duty free ye gitmek isteyen varmı? siz hiç söylemeden o araç mutlaka her seferinde gelir, çok iyi hatırlıyorum zamanında türkiyede uçak mürettabatlarına satış tamamen yasaklanmıştı ve dubai duty free ye 200 küsür dolar bırakmıştık bütün ekip... alın size küçümsenecek insanlar kimler? siz söyleyin..
  • Bize ne arapların parasından ? Şimdi bunla gurur mu duyacağız ?
Dubai Duty Free İdari Müdürü Colm McLoughlin, yaptığı açıklamada 2010 yılına Duty Free olarak iyi bir başlangıç yaptıklarını ve tüm kategorilerdeki satışlarda artış görüldüğünü söyledi. Hesaplamalara göre Dubai Havaalanından ayrılan her yolcu ortalama 47 dolarlık alışveriş yaptı.

Gümrüksüz mağazalarda ilk altı ayda en çok parfüm satıldı. Toplam satışın yüzde 14'ünü oluşturan parfüm kategorisinden 84 milyon dolarlık gelir elde edildi ve satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 arttı. Son dönemlerde tarihi zirve yapan altın ise yüzde 11'lik artışla en çok satılan üçüncü ürün oldu ve yönetime 65 milyon dolar kazandırdı.

Çikolata ürünleri satışı yüzde 16'lık artışla 49 milyon dolar, elektronik ise yüzde 7 artışla 44 milyon dolar olarak kaydedildi. Elektronik ürünler tüm satışların yüzde 6'sını oluşturdu. Bir önceki yıla kıyasla artış gösteren diğer kategoriler ise kozmetik (yüzde 26), saat (yüzde 33), şekerleme (yüzde 15) ve ev eşyası (yüzde 14) oldu.

Toplamda giden yolcu satışlarında yüzde 18, gelen yolcu ve halka açık kısımdaki satışlarda yüzde 4 ve yüzde 9'luk artış görüldü.

Ayrıca hava sıcaklığının arttığı ve çalışanların büyük oranda ülke dışına tatile gittiği yaz aylarında şehre daha çok turist çekmeyi amaçlayan Dubai Yaz Sürprizleri programı kapsamında Duty Free'de yedi hafta sürecek yeni bir promosyon başlatıldı. Yaklaşık 137 dolar harcama yapan herkes çekilişe katılacak ve haftalık 6 bin 850 dolarlık alışveriş kuponu kazanma şansı elde edecek.
Dubai Duty Free'nin aylık kazancı 607 milyon Dolar

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne şamın şekeri ne arabın yüzü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adamlar işi biliyor parayı verip CEO alıyor sonrada böyle kar ediyor.Geçen sene 350 dirhem($100) Alışveriş yapana Çekilişkuponu veriyorlardı.Çekilişte(Palmiye'de Ev,Porsche Gt3,Lambo Gallardo LP560,BMW M6,Range SuperCharger) Ayrıca Kazananın ülkesine gönderip vergileride onlar ödüyordu.Broşürü hala elimde :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arap dersiniz ama onlar bizden daha ticari kafaya sahip daha akıllılar bu konuda.Zaten Dubai ve İstanbul dutyfree magazalarını kıyaslayamazsınız.Orayı da kısa bir süre içinde gezmeniz mümkün değil.Adamlar resmen bu konuda ders veriyorlar. Ama ben ülkemde alışveriş yapamıyorum,Dubai'de uçaktan inip alışverişimi yapıp dönüyorum.Bindiği dalı kesmekte üstüne olmayan yegane millet biziz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dubai de inen her uçağın kapısına bir araç gönderirler deboarding in tamamlanmasından hemen sonra, ve operation kabin amirine sorar duty free ye gitmek isteyen varmı? siz hiç söylemeden o araç mutlaka her seferinde gelir, çok iyi hatırlıyorum zamanında türkiyede uçak mürettabatlarına satış tamamen yasaklanmıştı ve dubai duty free ye 200 küsür dolar bırakmıştık bütün ekip... alın size küçümsenecek insanlar kimler? siz söyleyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bize ne arapların parasından ? Şimdi bunla gurur mu duyacağız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000