25 Temmuz 2015, Cumartesi 10:24:41

Drone'lar uçuşa yasak bölgelerde böyle engellenecek

Drone’ların oldukça eğlenceli cihazlar olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz sanırız. Uçmanın keyfinin yanına video kaydıyla da eğlenceli katlayaran drone’lar son dönemlerin gözde hobi cihazlarından biri. Ancak uçuşa yasak bölgelerde kullanılan veya farklı modifikasyonlar yapılan cihazlar tehlikeye davetiye çıkarıyor. Bunun engellenmesi için anti-drone sistemlerinin kullanılmaya başlanması planlanıyor.
  • Ataturk havalimani ucus sahasina girip guvenligi hice sayan birinin diger insanlara cahil demesi kadar trajikomik bir sey olamaz Aspet Manukyan!!!
  • Allahtan gevurlar bu cihazları tasarlayıp üretmiş yoksa kendi havasahamızın güvenliğini nasıl sağlardık? Allah razı olsun, parayı verip alacağız inşallah.
  • Bana işimi öğretmeyin cahiller!
  • bay manukyan buna da saçma bir şekilde savunma getirmesin sakın.

Geçtiğimiz hafta Kaliforniya’da meydana gelen yangında, alanda uçuş gerçekleştirerek söndürme çalışmalarını engelleyen drone’lar büyük tepki toplamıştı. Bir diğer yandan YouTube’a yüklenen ve üzerindeki silahla ateş edebilen drone da bu cihazların ne kadar tehlikeli olabileceğini gözler önüne sermişti. Tüm bu olayların ardından artık anti-drone sistemlerinin de yaygınlaşması gündeme geldi.

Bu sistemlerden biri olan AUDS (Anti-UAV Defence System) radyo frekanslarını kullanarak drone’ları yere inmeye veya rota değiştirmeye zorluyor. Menziline giren drone’ları otomatik olarak algılayan sistem, saniyeler içerisinde drone’un kontrolünü eline geçirebiliyor.

Bir diğer savunma sistemi olan anti-drone lazeri ise AUDS’a göre çok daha sert bir müdehale yöntemine sahip. Güçlü lazer ışınıyla 3 saniye içerisinde drone’u yakarak parçalayan sistem, drone’u tamamen kullanılamaz hale getiriyor. 500 metre ötedeki drone’u bile rahatlıkla düşürebiliyor.

Günümüzde birçok drone kendi yazılımı içerisinde yasak bölgeler yüklü halde geliyor. Böylece drone otomatik olarak bu bölgeleri algılıyor ve orada uçuş gerçekleştirilmesine izin vermiyor. Fakat yine de kötü niyetli kişilerin drone ile uçuş izni verilmeyen bölgelere girilebileceğini düşünürsek anti-drone sistemlerinin bir noktada gerekli olduğunu söylemek mümkün. (LOG)



Drone'lar uçuşa yasak bölgelerde böyle engellenecek

Yorumlar

gucin ~ 9 yıl önce
Ataturk havalimani ucus sahasina girip guvenligi hice sayan birinin diger insanlara cahil demesi kadar trajikomik bir sey olamaz Aspet Manukyan!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neyseki ~ 9 yıl önce
Allahtan gevurlar bu cihazları tasarlayıp üretmiş yoksa kendi havasahamızın güvenliğini nasıl sağlardık? Allah razı olsun, parayı verip alacağız inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Manukyan ~ 9 yıl önce
Bana işimi öğretmeyin cahiller!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 9 yıl önce
bay manukyan buna da saçma bir şekilde savunma getirmesin sakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000