17 Mayıs 2017, Çarşamba 09:46:01

Dronelar grama göre kayıt altına alınacak!

Çin'de 250 gramdan ağır dronelar sahibinin gerçek ismiyle kayıt altına alınacak.

Çin'de ağırlığı 250 gramdan fazla olan dronelar  kullanıcısının gerçek adıyla kayıt ettirilecek.

Çin Sivil Havacılık İdaresinin dronelara ilişkin yayımladığı  düzenlemeye göre,  söz konusu ağırlıktan fazla gelmesine rağmen sahiplerinin  gerçek ismiyle kaydı yaptırılmayan dronelar ülke halk güvenliğine tehdit  oluşturuyor.

Dronelara yönelik ulusal kayıt sisteminin oluşturulduğu belirtilen  düzenlemede, bu şekilde toplanan bilgilerle veri bankası oluşturulacağı  bildirildi. Ayrıca, kayıt sistemi ile drone pazarının düzenlenmesi ve hava  alanlarında uçuş güvenliğinin de sağlanması amaçlanıyor.

Drone sahiplerin kayıtlarını 1 Haziran'dan önce yaptırması gerekiyor.

İzinsiz girdiği havalimanlarında uçak ve yolcuların güvenliğini  tehlikeye atan dronelar, ülkede uçuşların ertelenmesine veya iptal edilmesine  neden olabiliyor.

Çongçing Ciangbey Uluslararası Havalimanı'na geçen pazar droneların  izinsiz sokulması nedeniyle çok sayıda uçuş ya iptal edilmiş ya da ertelenmişti.  Bundan dolayı 6 bin yolcu mağdur olmuştu.

Nisan ayında ise  Çıngdu Uluslararası Havalimanı'na droneların izinsiz  sokulmasından dolayı 10 bin yolcunun mağdur olmasına yol açan uçuş iptal ve  rötarları yaşanmıştı.

Dronelar grama göre kayıt altına alınacak!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000