08 Ekim 2015, Perşembe 08:06:57

Drone'lar artık rahat uçamayacak

Federal Havacılık İdaresi, uçaklara ya da havaalanlarına fazla yaklaşan drone’lara karşı harekete geçti.
  • İyi oldu şu uçak meraklılarına

Federal Havacılık İdaresi, uçaklara ya da havaalanlarına fazla yaklaşan drone’lara karşı harekete geçti.

Drone’ların gereğinden yakında gezmesi hakkında Havacılık İdaresi’ne ayda 100’ü aşkın rapor yazıldığı düşünülürse bu, havaalanları ve uçaklar için ciddi bir sorun. Bu sebeple şu anda havaalanlarının çevresindeki drone’ları (ya da başka R/C uçakları) tespit eden bir teknoloji test ediliyor.

CACI International tarafından geliştirilen saptama teknolojisiyle, R/C uçaklarını kontrol etmek için kullanılan radyo sinyalleri takip edilecek, böylece uzaktan kumandanın da tespit edilmesi mümkün olacak.

Federal Havacılık İdaresi, bu sistemin nereye yerleştirileceği konusunda bir açıklama yapmamış olsa da, maliyeti gereği  Amerika’daki tüm havaalanlarında kullanılması şimdilik imkansız gibi gözüküyor.

Drone'lar artık rahat uçamayacak

Yorumlar

Meraklı ~ 9 yıl önce
İyi oldu şu uçak meraklılarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ötekileştir-meyin ~ 9 yıl önce
sorarım size hobileriniz var mı? varsa bu hobilerinizi gerçekleştirirken hangi disiplinlerden haberdar olmalısınız... radyo kontrollü hava modelciliği yapmak için; elektronik, temel fizik, uçuş fiziği, telsiz, ahşap işçiliği gibi disiplinlerden haberdar olmalı gerektiği kadar bilgiyi sindirmiş olmanız gerekir. günümüzde dünyada birçok örnek vardır RC uçaklar için hava limanlarının yanında pistler ayrılmıştır. Bu bölgelerde uçuşlar ticari hava trafiğini tehlikeye atmadan devam eder. Elbette kuralsız kendi başına buyruk hava limanları etrafında uçuşlara şiddetle karşıyım. RC uçaklar ve bu hobiye uzun zamanlarını vermiş insanlar olmasaydı şu anda İHA lar olmayacaktı. (II dünya savaşına dayanır) Söylemek istediğim, toplumca yapıcı olmaya çalışmak yerine hep olumsuz bakıyoruz. (yasaklansın bu uçakçılar uçmasınlar yapmasınlar, oh iyi oldu şu uçakçılara) bu söylemlerle nereye varılır. oysa bu işlere başlayacak insanlar için yaptırımlar yerine yönlendirmeler, eğitimler olsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000