19 Ekim 2015, Pazartesi 08:15:32

Drone sahipleri kayıt altına alınacak

ABD Federal Havacılık Yönetimi’nin hazırladığı plana göre drone sahiplerinin kayıt altına alınması ve lisans sahibi olması planlanıyor.
  • Bu konudaki kanaatim, ülkemiz alehine faliyetlerde kullanılabilir, saygılar .

ABD Federal Havacılık Yönetimi’nin hazırladığı plana göre drone sahiplerinin kayıt altına alınması ve lisans sahibi olması planlanıyor. Yani artık cebine 1000 dolar koyan herkes gidip drone satın alıp uçuramayacak.

Bu planın amacı, drone’ların kayıt altında tutulması, hava trafik kontrol merkezleri tarafından sürekli izlenmesi ve uçaklarla çarpışmalarının önlenmesi olarak açklanıyor. Ancak elbette drone’lar ile terör saldırısı gerçekleştirme olasılığının da çok yüksek olması, ABD hükumetini endişelendiriyor. Sayısı genç mucit çoktan drone’ları silahlı saldırı araçlarına çevirecek denemeleri başarıyla gerçekleştirip bu denemeleri YouTube’da yayınlamış durumda. Dolayısıyla kolayca satın alınabilen ve kolayca kullanılabilen drone’ların her an büyük can kayıplarına yol açabilecek saldırılarda kullanılmasından endişe ediliyor.

Öte yandan hangi boyutlardaki drone’ların kayıt altına alınacağı henüz net değil. Avuç içi büyüklüğündeki küçük/oyuncak drone’lar, 1-2 metre çapındaki dev drone’lar veya uzaktan kumandalı oyuncak uçak ve helikopterler de teknoloji marketlerden kolayca satın alınabiliyor. Tüm bu uçan “oyuncakların” da lisans kapsamına girmesi bekleniyor. Kısacası artık eğlence için oyuncak uçak veya drone uçurmak eskisi kadar kolay bir iş olmayacak. İzinsiz uçan drone’ların ise düşürülmesi ve sahiplerinin ağır cezalar alması da gündemde. Buna örnek olarak, ABD’ kargo ulaştırmak için bir yıldır drone kullanan küçük bir kargo şirketine kesilen milyonlarca dolarlık ceza gösteriliyor.

Drone sahipleri kayıt altına alınacak

Yorumlar

Mehmet Şanlı Türk ~ 9 yıl önce
Bu konudaki kanaatim, ülkemiz alehine faliyetlerde kullanılabilir, saygılar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000