23 Ocak 2014, Perşembe 13:50:57

DREAMLINER'IN İMAJINA BİR DARBE DAHA!

ABD'li uçak üreticisi Boeing'in gözbebeği olarak göklerdeki yerini alan B787 Dreamliner tipi yolcu uçağı yaşanan sorunlarla gündeme gelmeye devam ediyor.
  • If it is not Boeing, i am not going. Başka söze gerek yok.
  • bunlar uçaklarda olağan sıradan şeyler.uçağa yakıt fazla alındığından dolayı reserv den boşalıyor taki yakıtı motor tüketmeye başlayıp seviyesi düşünce kesilecektir.bu işlem sadece uçak pistte koşarken yani kalkış esnasında olan bir şeydir.bazen uçuş menzilleri fazla ise mecburen yakıt deposu max.kapasiteye kadar doldurulur bunun sonucundada böyle görüntüler oluşur.ialave olarak bu şekildede şarıl şarıl bir yakıt kaçağı olmaz sızıntı şeklinde olur.
  • Koskoca Airbus Boeing mühendisleri cahil bir siz bilgilisiniz.Bu arada bir arkadaş 777ye sallamış ama şuan uçan en güvenli uçak olduğunu bilmeden yapmış galiba bu yorumu 787 çok yeni ve farklı bir uçak biraz daha zamana ihtiyacı var gibi.
  • Paniğe gerek yok beyler boeing in yakıt konusundan pek anlamadığı malumunuz zaten.
  • Hep söylerim, ne Boeing ne Airbus, bas gaza Tupolev bas :)))))))
  • AIRBUS adı ile yazan arkadaşa: Burada uçuş emniyetinden bahsediyoruz tembel-çalışkan pilot mukayesesi çok yersiz, bilakis tembel pilota göre dizayn edilmiş Airbus tabii ki daha çok insan hatasını absorbe edeceğinden Boeing'e göre daha emniyetli olacaktır; yoksa Asiana San Fransisco!
  • Çare A350
  • Fuel Jettison diye bir teknoloji icat etmiş avrupalı Airbus 40 ve Boeingin 77 serisinde var Dreamlinerda olması olağan cahillere duyrulur
  • Tehlikeli değil mi yerdeyken boşaltmak?
  • butun ucaklarda var....cok yakit alinca akar kanatdan....

Norwegian Airlines'ın Bangkok-Oslo seferini yapmaya hazırlanan B787 Dreamliner tipi yolcu uçağında yakıt sızıntısı meydana geldi. Uçuş uzun süre rötara girdi.

Boeing'in büyük umutlarla havayolu şirketlerinin hizmetine sunduğu B787 Dreamliner, sorunlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Dreamliner, geçtiğimiz yıl özellikle batarya sorunlarıyla gündeme gelmiş ve gerekli incelemeler yapılana kadar uçuşlardan çekilmesi istenmişti. Batarya sorunun giderilmesinden sonra yeniden göklerdeki yerini alan B787 Dreamliner, bu kez Norwegian Airlines'a (Norveç Havayolları) ait bir uçaktaki yakıt sızıntı nedeniyle yeniden gündemde...

285 yolcusuyla birlikte Bangkok Havalimanı'ndan Oslo'ya gitmek üzere kalkışa hazırlanan yolcu uçağının, taksi yaptığı sırada sağ kanadığındaki yakıt deposundan yakıt sızıntısı olduğu fark edildi. Durumun uçuş ekipleri tarafından fark edilmesiyle birlikte kuleyle irtibata geçen pilotlar uçuşun iptal edilmesini talep etti.

Yakıt sızıntısı uçakta bulunan bir yolcu tarafından kameraya kaydedildi. Havacılık otoriteleri kaydedilen görüntünün geçtiğimiz yıl yaşanan teknik sorunlar nedeniyle imajı zedelenen Dreamliner'a bir darbe daha vurduğunu belirtiyor.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Norveç Havayolları Basın sözcüsü Charlotte Holmbergh Jacobsson, "Yaşanan olay sonrasında pilotlarımız yolcuların canını tehlikeye atmamak için uçuşu iptal etti. Uçak, olaydan yaklaşık 19 saat sonra  gerekli bakımlar yapılmak üzere Stockholm'e götürüldü. Uçağın bakımları Boeing'in sorumluğunda olduğu için daha fazla detaya giremeyeceğim" dedi.

Boeing'e yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, yaşanan olayla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığı öğrenildi.

İŞTE YOLCU TARAFINDAN KAYDEDİLEN O GÖRÜNTÜLER



DREAMLINER'IN İMAJINA BİR DARBE DAHA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

efe737 ~ 10 yıl önce
If it is not Boeing, i am not going. Başka söze gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACI ~ 10 yıl önce
bunlar uçaklarda olağan sıradan şeyler.uçağa yakıt fazla alındığından dolayı reserv den boşalıyor taki yakıtı motor tüketmeye başlayıp seviyesi düşünce kesilecektir.bu işlem sadece uçak pistte koşarken yani kalkış esnasında olan bir şeydir.bazen uçuş menzilleri fazla ise mecburen yakıt deposu max.kapasiteye kadar doldurulur bunun sonucundada böyle görüntüler oluşur.ialave olarak bu şekildede şarıl şarıl bir yakıt kaçağı olmaz sızıntı şeklinde olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delirmişler ~ 10 yıl önce
Koskoca Airbus Boeing mühendisleri cahil bir siz bilgilisiniz.Bu arada bir arkadaş 777ye sallamış ama şuan uçan en güvenli uçak olduğunu bilmeden yapmış galiba bu yorumu 787 çok yeni ve farklı bir uçak biraz daha zamana ihtiyacı var gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Paniğe gerek yok beyler boeing in yakıt konusundan pek anlamadığı malumunuz zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Hep söylerim, ne Boeing ne Airbus, bas gaza Tupolev bas :)))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
AIRBUS adı ile yazan arkadaşa: Burada uçuş emniyetinden bahsediyoruz tembel-çalışkan pilot mukayesesi çok yersiz, bilakis tembel pilota göre dizayn edilmiş Airbus tabii ki daha çok insan hatasını absorbe edeceğinden Boeing'e göre daha emniyetli olacaktır; yoksa Asiana San Fransisco!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çare A350

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habomdan ~ 10 yıl önce
Fuel Jettison diye bir teknoloji icat etmiş avrupalı Airbus 40 ve Boeingin 77 serisinde var Dreamlinerda olması olağan cahillere duyrulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 10 yıl önce
Tehlikeli değil mi yerdeyken boşaltmak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gayet Normal.... ~ 10 yıl önce
butun ucaklarda var....cok yakit alinca akar kanatdan....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
normal mı? ~ 10 yıl önce
yakıt alma lımıtlerıne bakarsanız normallıgı ortaya cıkıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000