22 Mart 2009, Pazar 02:04:05

Dreamliner fabrikadan çıkmaya hazırlanıyor

Boeing, test uçuşu programı kapsamında ürettiği altıncı ve son 787 Dreamliner'ın montajına, Washington-Everett'teki tesislerinde başladı.
  • bu uçakla ikinci dünya savaşı teknolojisini süslemekten öteye geçilip gerçekten yeni felsefeler deneniyor umarım yüzlerini kara çıkartmaz bakalım daha neler göreceğiz
  • Gerçekten sülün gibi bir uçak, "merdiven yanaştırmaya kıyamam" diyen arkadaşın hissiyatını anlıyorum. Sorunsuz bir uçak olur, hem operatörünü hem yolcusunu mutlu eder umarım.
  • bi operasyoncu olarak , bu ucaga merdiven yanaştırtmaya bile kıyamam... pamuktan merdiven yaptırırım ancak bu ucak icin :) bu ne güzellik böyle
  • az once boeing'in internet sayfasinda 787 ile bilgilere bakarken air-berlin, air2000, first choice , thomson-fly gibi sirketlerinde siparis verdigini gordum. Turkiye'de ki lowcost oncusu pegasus bu ucaklardan neden almasin. sabiha gokcen - new york Neden olmasin ??? Pegasus bunuda yaparsa turkiyenin en buyugu oldugunu kanitlar.
  • SEN ÇOK AMA ÇOK GÜZELSİN! ŞİMDİDEN İYİ UÇUŞLAR SANA .. DÜNYA GÜZELİ !
  • basinda surekli olarak ucak yakindan geliyor deniyor ancak ucak hala uretim hattinda ve bir turlu hazir olup ucamadi.

ZA006 koduyla adlandırılan "Geleceğin Uçağı" Boeing 787 Dreamliner'da, General Electric'in ürettiği GEnx motorları kullanılacak.

Boeing'in Washington-Everett'teki fabrikasında, test programı dahilindeki diğer uçaklarla ilgili çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. ZA001 kodlu ilk uçak boyanmaya hazırlanırken, ZA002 kodlu ikinci uçağın motor montajı tamamlandı ve uygulama testlerine başlandı.

Diğer üç uçak ZA003, ZA004 ve ZA005'in üretimi de programa uygun olarak yapılıyor. Boeing'in dünya çapındaki tedarik zinciri kapsamında ise toplam 31 adet 787 Dreamliner'ın montajı devam ediyor.

Boeing 787 Dreamliner, bugüne kadar 57 havayolu şirketinden 878 kesin sipariş aldı.

Dreamliner fabrikadan çıkmaya hazırlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
bu uçakla ikinci dünya savaşı teknolojisini süslemekten öteye geçilip gerçekten yeni felsefeler deneniyor umarım yüzlerini kara çıkartmaz bakalım daha neler göreceğiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gerçekten sülün gibi bir uçak, "merdiven yanaştırmaya kıyamam" diyen arkadaşın hissiyatını anlıyorum. Sorunsuz bir uçak olur, hem operatörünü hem yolcusunu mutlu eder umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bi operasyoncu olarak , bu ucaga merdiven yanaştırtmaya bile kıyamam... pamuktan merdiven yaptırırım ancak bu ucak icin :) bu ne güzellik böyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
az once boeing'in internet sayfasinda 787 ile bilgilere bakarken air-berlin, air2000, first choice , thomson-fly gibi sirketlerinde siparis verdigini gordum. Turkiye'de ki lowcost oncusu pegasus bu ucaklardan neden almasin. sabiha gokcen - new york Neden olmasin ??? Pegasus bunuda yaparsa turkiyenin en buyugu oldugunu kanitlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SEN ÇOK AMA ÇOK GÜZELSİN! ŞİMDİDEN İYİ UÇUŞLAR SANA .. DÜNYA GÜZELİ !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
basinda surekli olarak ucak yakindan geliyor deniyor ancak ucak hala uretim hattinda ve bir turlu hazir olup ucamadi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000