07 Ağustos 2011, Pazar 14:27:22

Dönmezsin diye vize vermediler

Seda Özdemir 14 yaşında. Türkiye’de okula gidiyor. Yaz tatilinde Almanya’da yaşayan anne ve babasını ziyaret etmek istiyor ve vize başvurusunda bulunuyor.
  • Aynı şekilde 20 kadar önce Almanya'da yaşayan ailemin yanına yıllarca gidemedim,,onların evinde ,yuvamızda birlikte bir akşam yemeginde dahi beraber olmak isterdim.Bu durumun bir çocuk ve genç için dayanılmaz bir durum oldugunu yaşayan bilir.Aileleri ayırabilen Alman yetkileri bu tutumlarına bir an önce son vermeliler.Onlar kimlikle gelebilecek, benim kardeşlerim ailelerini dahi göremeyecek,nasıl adalet bu...
  • gecen ay ogluma vise istedim sagece bir hafta gelecekti. yasin 21 diye vise vermediler. yaliz unutmayalimki Ankara elciliginde görevli kisiler alman degil türk!!
  • Türkiye'yi yöneten o kişilere sesleniyorum hani neredesiniz? ben Dışişleri Bakanlığına yazı yazdım bununla ilgili bana turizm sektörümde çalışan vatandaşlarımızdan dolayı diye başlayan cevap yolladılar. Arkadaş ne çalışanı AB Vatandaşları sana para bırakmıyor sen vizeyi sana uygulayana uygulayacaksın. Sadece Vize de değil sınır kapılarında da iğrençleşiyorlar. 600 sene hükmettiğin o mikroplar şimdi adam oldular avrupalının buraya ihtiyacı olduğunu ama bizim onlara ihtiyacımız olmadığını bildikleri halde kimlik kartı ile bu topraklara girebiliyorlar yazıklar olsun başka hiç bir şey demiyorum. Vizeyi bırak kapılarda ayak parmaklarının arasına bakacaksın o pisliklerin mantar olanı sınırdışı ediceksin bak gör 1 günde nasıl hemen kaldırıyorlar
  • ülkemiz aleyhine ne kadar oluşum varsa hepsini destekleyen,barındıran alman,fransız,italyan,isviçre vatandaşları ülkemize kimlikleri ile girebiliyorken biz kimliklerimizle sadece yavru vatan a gidebiliyoruz..Bunun ayıbı da onlarda değil bizi yönetenlerdedir..Hepimiz hangi işi yapıyorsak yapalım,adımız,sıfatımız,ünvanımız ne olursa olsun onurumuz,şerefimiz,haysiyetimiz için yaşıyoruz...Bu önemli şeyler bizi yönetenlerde de olsun istiyorum ve bu milletlerin insanları ülkeme kendi ülkelerine gelir gibi gelmelerini istemiyorum..Bu kadar onursuzluk olur mu? ???
  • Aynı şey benim başıma geldi,10 günlük tatil için gidecektim gidiş dönüş bilet rezervasyonlarımı yaptım bütün işlemleri eksiksiz fazlasıyla verdim, cevapları ''dönüş tarihinde kesin birşey yok'' oldu.İstanbulda üniversite öğrencisiyim o kadar para aldılar masraf yaptık madem vermeyeceksin vize parayı neden alıyorsun?Hadi onu geçtik pasaportuma neden damga vuruyorsun resmen sabıkalı olduk suçlu durumuna düştük.Hadi onuda geçtik telefon açtım itiraz dilekçesi yazdım kimse cevap vermedi insan değilmisiniz siz,Adamlar resmen konsoloslukta hayvan muamelesi yapıyorlar ama kimin umrunda,güya vize kalkıyordu mahkeme onaylamıştı hepsi fasa fiso.Acıyorum bu hükümete rezalet
  • kardes kotu ornek hıc bır zaman ornek degıldır. norveclı bır serserı kendı oz ınsanlarını katlettı dıye tum norveclıler kotumu yanı? asağılık psıkolojısınden kurtulamalım lutfen.
  • Avrupa ülkelerinin Türkiyedeki konsolosluklarına giderseniz göreceginiz tablo Kontuarlarda ve yönlendirmelerde türkler çalışır. Tavırları olabildiğince küstah, hakaret eder vaziyette ve elimize düştünüz yalaklık etmezseniz sizevize vermem tarzındadır. Oyüzden vize alaması doğla. Konsolosluklarda bütün pislik yabancılaşmış kendi türk vatandaşlarımız tarafından yapılıyor. Geçen eşimin pasaport işlemi için konsoloğluğa gittik.kontuardaki bayan suratsızlık ederken arkadan geçen hollandalı bayan tebessüm edip selam verdi. Aradaki fark bukadar.
  • Hani dünya globaldi , Almanyada yaşayan Anne Babanın çocuğuna vize vermiyor Almanlar , bizde bir sürü yabancı pilot getiriyoruz bir sürüde Alman pilot var ülkemizde uçan. Adamlar turist vizesi dahi vermiyor Türklere , bizlerde kendi insanımız işsizken yabancı pilotları getiriyoruz. Bu yabancı pilot tüccarlığı yapanları Allaha havale ediyorum bildiği gibi yapsın.
  • almanyanin vize reddiyle almanyadaki hapishanelerdeki mahkumlarin etnik dagilimi arasinda baglanti kuran, almanyada yasayan veya her nerede yasiyorsa icimizdeki irlandalilar bitmedi bitmeyecek. Haksizligi yapan almanya destekleyen icimizdeki irlandalilar.
  • almanyaya turist olarak gidecek arkadaşlar mümkün olduğunca vizelerini diğer konsolosluklardan alsınlar..amaç,almanya konsolosluğu kazanmasın! ben böyle yapıyorum..
İstanbul’daki Alman Başkonsolosluğu bütün gerekli belgeleri vermesine rağmen “Vize bitiminde dönüş niyeti görülmüyor" gerekçesiyle vize vermiyor.

Almanya'nın Ludwigsburg kentinde yaşayan Özdemir Ailesi, altı buçuk yaşında Türkiye’ye okumaya giden kızları Seda’yı yaz tatilinde yanlarına getirmek istediler. Vize için gerekli bütün belgeleri hazırladılar. Haziran ayının başında Adapazarı’nda akrabalarının yanında yaşayan Seda’ya gönderdiler. Vize başvurusunda bulunan 14 yaşındaki Seda Özdemir'e “Başvuruda bulunan kimsenin vizenin sona ermesinin ardından geri dönme niyeti belirlenmedi” gerekçesiyle vize verilmedi.

ŞOK OLDUK
Seda’nın annesi Pakize Özdemir, “Kızımız tatilini bu sene Almanya’da geçirmek istedi. Biz de onu buraya davet ettik. Ancak benim sağlık sorunlarım oldu. Omzumdan ameliyat olmam gerekti. Biz iyi olacak nasılsa ben gidemeyeceğim onunla burada tatili geçiririz diye düşündük. Vize başvurusu için gerekli bütün evrakları gönderdik. Hatta benim sağlık raporlarımı vize işlemlerinde kolaylık olur diye Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğuna faks ile yolladık. Sonucunu bekledik. 8 Haziran’da kızımıza evrakları gönderdik. 26 Temmuz’a randevu vermişler. Benim için biraz geçti ama olsun dedim. Ben ayaklanırım. Beraber gezeriz diye düşündüm.

Kızım 26 Temmuz’da konsolosluğa gidiyor. Mülakata giriyor. Ona “Annen baban orada sen neden orada kalmak istemiyorsun, Almanca öğrenirsin” diye sorular soruyorlar. Kızım da “İstemiyorum. Ben burada okula başladım. Halen devam ediyorum. Derslerim çok iyi ve ben Türkiye’de okumak istiyorum” diyor. Almanya’ya anneme yardımcı olmak hem de tatil yapmak için gitmek istediğini anlatıyor. Ona gideceğin ve döneceğin tarihi yaz diyorlar. O da önüne konulan vize belgesine tarihleri yazıyor. İstedikleri bütün belgeleri inanın fazlasıyla veriyor. Seda’ya “ 2-3 gün içersinde vizeniz elinize geçer” diyorlar. Bunun üzerine kızım konsolosluktan ayrılıyor.

İki gün sonra postayla belgeleri ve pasaportunu yolluyorlar. Bir de Almanca bir yazı geliyor. Anlamadığım şey Türkiye’de yaşayan bir kişiye neden Almanca evrak gönderiyorlar. O belgede vize başvurusunun ret edildiği yazıyormuş. Ama kızım Almanca bilmediği için anlamıyor. Vize aldığını düşünüyor. Çünkü ona konsoloslukta vizenizi yollayacağız demişler. Bize haber verdi. Uçak biletini aldık. Geleceği gün eşim beni işten aradı “Hazırlan kızımızı almaya gidiyoruz” dedi. Yarım saat kadar sonra Türkiye’de telefon geldi. Ben Seda’nın uçağa bindiğini haber veriyorlar sandım. Ama bana kızımın gelemeyeceğini söylemek için aramışlardı. O an da şok oldum, dünyam yıkıldı. Kızım bavulunu verirken ona vizesinin olmadığını söylemişler. Daha önce Türkiye’de yaşayan annemi babamı, ablamı tatil için buraya getirdik. Kızım gelemedi” diye olanları anlattı.

“BU NASIL ADALET”

Seda’nın babası Ahmet “Nasıl çalıştığımı eve nasıl geldiğimi hatırlamıyorum. Hafta sonu olduğu için Alman konsolosluğuna ulaşamadık. Tanıdığımız herkesi aradık. Yardım bekliyorduk. Kötü bir rüya gibiydi. Bir çocuğun anne ve babasının yanına, ailesine gelememesi nasıl bir olaydır. İnsan haklarına uyar mı? Bizim tatilde evladımıza sarılamamamızı nasıl açıklayabilirler. O bizim kızımız ve vize başvurusuna tarih yazmasına, bütün evraklarını vermesine rağmen anne ve babasının yanına gelemiyor. Ona her şey tamam, eksik yok diyorlar. Sonra vize vermiyorlar. 14 yaşında bir kızın Almanya’da yaşayan ailesini görmesini engelliyorlar. Bu nasıl bir adalettir” diyor.

Sözlerine “Konsolosluğu arıyorsunuz. Tele sekreter çıkıyor. Şahsen başvurun diyor. Yazılı itirazınızı Berlin’e yapın diyor. Avukata gittik. Bütün işlemlerin bir yıl sürebileceğini söyledi. Almandı ve kendisi de bu olay karşısında şok oldu. Bizde sesimizi duyurmak için sizi aradık. Bu haksızlığı göstermek istedik. Çocuğunu ailesinden ayıran kuralları, kanunları artık kaldırsınlar” diye konuştu.

“DOĞUM GÜNÜNÜ BURADA KUTLAYACAKTIK”

Pakize hanım “Kızımızın doğum gününü burada kutlayacaktık. Her gün için bir plan yapmıştık. Dolu dolu bir tatil yaşatacaktık. Hala sanki buraya geldiğini, birlikte planlarımızı gerçekleştirdiğimizin hayallerini kuruyorum.

Hayvanları, kuşları çok seviyor. Ona iki papağan aldık. Sürpriz olacaktı. Ama bize bu mutluluğu çok gördüler. Bir çocuğun ailesini görmesini engellediler. Bunun mantıklı bir açıklaması olabilir mi? Annesini babasını görmeye gelecekti. Nasıl böyle tuhaf bir sebeple ona vize vermezler. Bunu anlayamıyorum” diye konuştu.

Pakize hanım “Almanca yazıyı okuduk. Eşimde bende Almanca biliyoruz. Ret nedenini tam anlayamadık. Tercümana sorduk. Sebep vize başvurusunda dönüş tarihi yazılmadığı içinmiş. Ama kızım mülakat sırasında o belgeyi doldurmuştu. Şimdi ben “Nereye gitti o belge?” diye soruyorum. Gerekli bütün belgeleri hepsini verdik. Gidiş dönüş tarihini yazdığı vize başvurusuna ne oldu?” diyerek isyanını dile getirdi.

(Hurriyet.de)

Dönmezsin diye vize vermediler

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Aynı şekilde 20 kadar önce Almanya'da yaşayan ailemin yanına yıllarca gidemedim,,onların evinde ,yuvamızda birlikte bir akşam yemeginde dahi beraber olmak isterdim.Bu durumun bir çocuk ve genç için dayanılmaz bir durum oldugunu yaşayan bilir.Aileleri ayırabilen Alman yetkileri bu tutumlarına bir an önce son vermeliler.Onlar kimlikle gelebilecek, benim kardeşlerim ailelerini dahi göremeyecek,nasıl adalet bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gecen ay ogluma vise istedim sagece bir hafta gelecekti. yasin 21 diye vise vermediler. yaliz unutmayalimki Ankara elciliginde görevli kisiler alman degil türk!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye'yi yöneten o kişilere sesleniyorum hani neredesiniz? ben Dışişleri Bakanlığına yazı yazdım bununla ilgili bana turizm sektörümde çalışan vatandaşlarımızdan dolayı diye başlayan cevap yolladılar. Arkadaş ne çalışanı AB Vatandaşları sana para bırakmıyor sen vizeyi sana uygulayana uygulayacaksın. Sadece Vize de değil sınır kapılarında da iğrençleşiyorlar. 600 sene hükmettiğin o mikroplar şimdi adam oldular avrupalının buraya ihtiyacı olduğunu ama bizim onlara ihtiyacımız olmadığını bildikleri halde kimlik kartı ile bu topraklara girebiliyorlar yazıklar olsun başka hiç bir şey demiyorum. Vizeyi bırak kapılarda ayak parmaklarının arasına bakacaksın o pisliklerin mantar olanı sınırdışı ediceksin bak gör 1 günde nasıl hemen kaldırıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ülkemiz aleyhine ne kadar oluşum varsa hepsini destekleyen,barındıran alman,fransız,italyan,isviçre vatandaşları ülkemize kimlikleri ile girebiliyorken biz kimliklerimizle sadece yavru vatan a gidebiliyoruz..Bunun ayıbı da onlarda değil bizi yönetenlerdedir..Hepimiz hangi işi yapıyorsak yapalım,adımız,sıfatımız,ünvanımız ne olursa olsun onurumuz,şerefimiz,haysiyetimiz için yaşıyoruz...Bu önemli şeyler bizi yönetenlerde de olsun istiyorum ve bu milletlerin insanları ülkeme kendi ülkelerine gelir gibi gelmelerini istemiyorum..Bu kadar onursuzluk olur mu? ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necdet ~ 6 yıl önce
Herkes onuru ici. Yasar ..mulakatta evet aldin deyip idata da hayir siz gelmezsiniz .denir. Bizlere ezik gibi gormek kolay orada oturan turk memur efendi ne kadar asagilarsan o kadar maas alirsin hadi kolay gelsin...
Misafir ~ 13 yıl önce
Aynı şey benim başıma geldi,10 günlük tatil için gidecektim gidiş dönüş bilet rezervasyonlarımı yaptım bütün işlemleri eksiksiz fazlasıyla verdim, cevapları ''dönüş tarihinde kesin birşey yok'' oldu.İstanbulda üniversite öğrencisiyim o kadar para aldılar masraf yaptık madem vermeyeceksin vize parayı neden alıyorsun?Hadi onu geçtik pasaportuma neden damga vuruyorsun resmen sabıkalı olduk suçlu durumuna düştük.Hadi onuda geçtik telefon açtım itiraz dilekçesi yazdım kimse cevap vermedi insan değilmisiniz siz,Adamlar resmen konsoloslukta hayvan muamelesi yapıyorlar ama kimin umrunda,güya vize kalkıyordu mahkeme onaylamıştı hepsi fasa fiso.Acıyorum bu hükümete rezalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kardes kotu ornek hıc bır zaman ornek degıldır. norveclı bır serserı kendı oz ınsanlarını katlettı dıye tum norveclıler kotumu yanı? asağılık psıkolojısınden kurtulamalım lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Avrupa ülkelerinin Türkiyedeki konsolosluklarına giderseniz göreceginiz tablo Kontuarlarda ve yönlendirmelerde türkler çalışır. Tavırları olabildiğince küstah, hakaret eder vaziyette ve elimize düştünüz yalaklık etmezseniz sizevize vermem tarzındadır. Oyüzden vize alaması doğla. Konsolosluklarda bütün pislik yabancılaşmış kendi türk vatandaşlarımız tarafından yapılıyor. Geçen eşimin pasaport işlemi için konsoloğluğa gittik.kontuardaki bayan suratsızlık ederken arkadan geçen hollandalı bayan tebessüm edip selam verdi. Aradaki fark bukadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hani dünya globaldi , Almanyada yaşayan Anne Babanın çocuğuna vize vermiyor Almanlar , bizde bir sürü yabancı pilot getiriyoruz bir sürüde Alman pilot var ülkemizde uçan. Adamlar turist vizesi dahi vermiyor Türklere , bizlerde kendi insanımız işsizken yabancı pilotları getiriyoruz. Bu yabancı pilot tüccarlığı yapanları Allaha havale ediyorum bildiği gibi yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
almanyanin vize reddiyle almanyadaki hapishanelerdeki mahkumlarin etnik dagilimi arasinda baglanti kuran, almanyada yasayan veya her nerede yasiyorsa icimizdeki irlandalilar bitmedi bitmeyecek. Haksizligi yapan almanya destekleyen icimizdeki irlandalilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
almanyaya turist olarak gidecek arkadaşlar mümkün olduğunca vizelerini diğer konsolosluklardan alsınlar..amaç,almanya konsolosluğu kazanmasın! ben böyle yapıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000