09 Mayıs 2009, Cumartesi 08:29:10

Domuz gribi olduğunu uçakta tespit ettiler!

Hollanda’da Devlet Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), ülkede 3’üncü domuz gribi vakası tespit edildiğini açıkladı...

RIVM, gribin, 6 mayıs günü uçakla Meksika’dan Hollanda’ya dönen 52 yaşındaki bir kişide tespit edildiğini, tedavi altına alınan ismi açıklanmayan kişinin durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Uçak seyahati sırasında gribin tespit edildiği kişinin yakınında bulunanların da tespit edilerek Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD) doktorları tarafından kontrolden geçirildiğini kaydeden RIVM, önümüzdeki günlerde Meksika’da seyahate geri dönüşlerin artmasıyla birlikte vaka sayısında da artışların olabileceğini söyledi.

Hollanda’da dün 53 yaşında bir kadında da hastalık tespiti yapılmıştı. Daha önce ise ailesiyle Meksika’da dönen 3 yaşında bir çocukta domuz gribine rastlanmıştı. Kadın ve çocuğun yapılan tedaviler ardından iyileştiği bildirildi.

Bu arada, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan açıklamada, güney Amerika kıtasına hızla yayılan, 25 ülkede tespit edilen domuz gribi vaka sayısının 2 bin 371’e yükseldiğini açıkladı.

Domuz gribi olduğunu uçakta tespit ettiler!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000