27 Şubat 2018, Salı 09:37:31

Dolgu çalışmalarının yüzde 10'u tamamlandı

Dolgu çalışmalarının yüzde 10'luk kısmı tamamlandı
  • Bu havalimanı Artvin ilini biraz rahatlatır . Yoksa Rize nin havalimanı sıkıntısı yoktu . Trabzon a 75 80 km mesafede ve Trabzon a inen uçaklarır yarıdan fazlası Rize yolcusu . Ama yinede bölge insanı için bir kolaylık olur
  • Zor biter
  • Vergileri ödeyemem siz ödeyin
  • görünen miktar ise nasıl % 10 oluyor ? % 1 bile değil
  • Hukumet (AK PARTİ ) rus uçağı düşürür ankara rus elçi Karlovu öldürür fetoyu yaratır besler yasaklar zamlar ülkesi Türkiyeyi bu hale getirir.
  • Hükümetin Havalimanı yapmaktan başka icrat yok
  • İsraf
  • Buranın 29 Ekim 2020 tarihinde bitmesi imkansız. OGU 4 senede bitti.Oranın 2 katı dolgu kullanılacak ve çalışmalar hiç de öyle dendiği gibi aralıksız sürmüyor,çok yavaş ilerliyor.
  • O inşaatı yaparlar. Gerekirse Soçi'ye yol bile yaparlar

Temeli 3 Nisan 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle atılan, dolgu çalışmaları ise 16 Eylül'de başlayan Rize-Artvin Havalimanı’nda geçen 6 ayda deniz dolgusu için 9 milyon ton taş kullanıldığı belirtildi.

Rize'nin Pazar ilçesi Yeşilköy sahilinde 266 hektarlık alanda 88.5 milyon ton taş dolgu kullanılarak yapılacak olan proje sahasında dolgu çalışmaları sürüyor. Dolgu çalışmaları için yakın mesafedeki Hisarlı, Kanlımezra ve Kuzeyce köylerindeki taş ocaklarından ve bu taş ocaklarına ilave olarak aynı bölgede özel firmalara tahsisli iki ocaktan bölgeye taş nakli yapılıyor. Havalimanı deniz dolgusu için 6 ayda 9 milyon ton taş kullanılırken, dolgu çalışmalarının yüzde 10'luk kısmı tamamlandı. 

Öte yandan Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı için en derin yeri 22 metre olmak üzere 17 metrelik bir dolgu oluşturulacak. Havalimanı, terminal binası ve diğer üst yapı tesisleriyle yılda 2 milyon yolcuya hizmet verecek. 3 bin metre uzunluğunda piste sahip olacak havalimanı tamamlandığında Türkiye’nin 56. havalimanı olacak. Rize-Artvin Havalimanı inşaatı 1 milyar 87 milyon 434 bin liraya mal olacak ve Cengiz İnşaat-Aga Enerji İş Ortaklığı ile gerçekleştirilecek.

Havalimanının 29 Ekim 2020 tarihinde tamamlanması hedefleniyor. 

Dolgu çalışmalarının yüzde 10'u tamamlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

......... ~ 6 yıl önce
Bu havalimanı Artvin ilini biraz rahatlatır . Yoksa Rize nin havalimanı sıkıntısı yoktu . Trabzon a 75 80 km mesafede ve Trabzon a inen uçaklarır yarıdan fazlası Rize yolcusu . Ama yinede bölge insanı için bir kolaylık olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 6 yıl önce
Rize yolcusu az değil mutlaka da ancak yarıdan fazlası nasıl oluyor ? Biraz mantıklı olun !!
Bu hızla ~ 6 yıl önce
Zor biter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 6 yıl önce
Vergileri ödeyemem siz ödeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 6 yıl önce
görünen miktar ise nasıl % 10 oluyor ? % 1 bile değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 6 yıl önce
Gemi ile de dolgu yapılıyor,belli derinliğin üstündeki yerlere gemi ile dolgu yapılarak sığlaştırılıyor ve kamyonlar buraları dolduruyor.O yüzden denizin altındaki dolgu dolayısıyla gözükmüyor.9 milyonun en az 2 milyonu gemi ile yapılan dolgudur.
Mursi ~ 6 yıl önce
Hukumet (AK PARTİ ) rus uçağı düşürür ankara rus elçi Karlovu öldürür fetoyu yaratır besler yasaklar zamlar ülkesi Türkiyeyi bu hale getirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eeee ~ 6 yıl önce
Senin bir çaban oldu mu büst ve heykel korumak dışında. Şikayet etme hiç. Youtube bunlar gelmeden yasaklanmıştı haberin var mı? Neyse, yaşadığın hayattan zevk almaya bak. Ben artık öyle yapıyorum. Varımı yoğumu satıp içkiye ve sefaya yatırdım. Ben gitmeden hazır fırsat varken, vur patlasın çal oynasın. Şurada 3 günlük Dünya'da ne halt ederlerse etsinler. Marmaris-Bodrum-Dalaman kimseyi tanımam.
Duvar ahmet ~ 6 yıl önce
Hükümetin Havalimanı yapmaktan başka icrat yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beton Tuğla ~ 6 yıl önce
Ne yapsın istersin?.....Devletin görevi alt yapı yatırımları yapmak değil mi?
Beton efendi'ye ! ~ 6 yıl önce
Devletin yapmadığı başka görevleri de var, adaleti ve eşitliği sağlamak, haksızlık ve sömürüye meydan vermemek, insanlarını kutuplaştırmamak, şuralı buralı diye ayırmamak, torpil ve hemşehriciliğe prim vermemek, kaliteli sağlık ve eğitim hizmeti vermek, vatandaşını müşteri olarak görmemek, her daim hakkını korumak gibi...Önce bunları yapsın inşaatı sonra da yapar !
Gereksiz ~ 6 yıl önce
İsraf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTCZ ~ 6 yıl önce
Buranın 29 Ekim 2020 tarihinde bitmesi imkansız. OGU 4 senede bitti.Oranın 2 katı dolgu kullanılacak ve çalışmalar hiç de öyle dendiği gibi aralıksız sürmüyor,çok yavaş ilerliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmkansız değil ~ 6 yıl önce
İmkansız diye bir şey yok bu işlerde. Parayı basarsan Kaçkar Dağını kırıp, denize dökerler bir ayda. Adamların zaten kimseyi taktığı yok. Kafasına eserse yapar. Parayı verecek olan daha fazla benzin alıp cep telefonu kullanıp sigara içer, napalım. Müstehak bu millete. Aldıkları vergi az bile. Vergileri iki katına çıkarsalar kesin yüzde 70-80 oyla başa gelirler kimse gık diyemez. Kendinizi kandırmayın.
Aga ve Cengiz iyidir ~ 6 yıl önce
O inşaatı yaparlar. Gerekirse Soçi'ye yol bile yaparlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000