23 Mayıs 2019, Perşembe 15:38:51

Doha-İzmir seferleri başladı

Qatar Airways'in Doha'dan İzmir'e doğrudan ilk seferini yapan uçağı, bugün havayolu şirketinin Türkiye’ye açılan yedinci uçuş noktası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptı.
  • En büyüğünü yapmak marifet değil. O havalimanında A380'i kaldırabilecek bir teknik beceri yok. Haberlere baksanıza her gün ayrı bir rezalet çıkıyor.
  • Mardin urfa uçuşlurları arttirsirsin lütfen otobüsle gitmek işkence....
  • KLM, Air France veya Swiss uçuşlarını da umarım en yakın zamanda Izmir’de görürüz. Kimse artık Istanbul’dan aktarma yapıp Izmir’e gitmek istemiyor. Ben bile şahsen yeni İstanbul havalimanına uçmak istemiyorum çünkü piotlar iniş ve kalkışlarda çok zorlanıyorlar.
  • İlk uçuşun ardından verdiği yemek ve konseri de anlatsaydınız keşke. Hindistanda ve İtalyada pilot aramaya devam edin siz.
  • Vatana millete hayırlı olsun...
  • oh be,bitsin şu tatile gelirken aktarma derdi
  • hayırlısı olsun başarıların devamı olsun inşallah...
  • Sonunda izmir için güzel haber
  • FO'lar bunu sevdi :)
  • eyvah simdide izmire geldi bu araplar cekirge istilasi gibiler ya

Qatar Airways'in Doha'dan İzmir'e doğrudan ilk seferini yapan uçağı, bugün havayolu şirketinin Türkiye’ye açılan yedinci uçuş noktası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptı. Airbus A320 ile gerçekleştirilen QR 347 sefer sayılı Qatar Airways uçuşu, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda geleneksel su takı ile karşılandı.

İnişte uçağı karşılayan VIP' konuklar arasında;  Katar Türk Büyükelçisi Fikret Özer, Mülki İdare Amiri Aydın Memük, Adnan Menderes Havalimanı DHMİ Başmüdür Yardımcısı Necmi Karakoç, Adnan Menderes Havalimanı DHMİ Başmüdür Yardımcısı Hasan Çıracı ve TAV Ege Genel Müdürü F. Erkan Balcı bulunuyor. Katar Havayolları’nın Avrupa’dan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Sylvain Xavier Bosch da İzmir’e yapılan ilk uçuşa katıldı.

Qatar Airways Grup İcra Kurulu Başkanı Akbar Al Baker konu ile ilgili şunları söyledi: “Güzel bir sahil kenti ve önemli bir iş merkezi olan İzmir'e doğrudan seferler başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Açılan bu yeni uçuş noktası, Qatar Airways'in Türkiye pazarındaki sağlam varlığını güçlendirirken, Türkiye'den seyahat eden yolcularımıza, global uçuş ağımızdaki 160'tan fazla destinasyona daha fazla bağlantı imkanı sağlıyor. Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, önemli bir ticaret merkezi olmasının yanı sıra ülkenin İstanbul'dan sonra ikinci en büyük limanına da ev sahipliği yapıyor. Bu da iş amacıyla seyahat eden yolcular için kenti önemli bir uçuş noktası haline getiriyor.”

TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı ise: “Qatar Airways'in ilk Doha uçuşunu karşılamak büyük bir zevk. İzmir Adnan Menderes Havaalanı, her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçiyi çeken, önemli kültürel ve tarihi mekânlara ev sahipliği yapan dünyaca ünlü Ege bölgesine açılan kapıdır.” şeklinde konuştu.
Business Class'ta 12 ve Economy Class'ta ise 132 koltuğu bulunan Airbus A320 uçağıyla İzmir'e haftada üç uçuş gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin batı kıyısında Ege Denizi'ne karşı kurulmuş olan İzmir, eski zamanlardan beri önemli bir liman şehri olarak kabul ediliyor. Yabancı ziyaretçiler, şu an açık hava müzesi olan antik Smyrna Roman Agora da dâhil olmak üzere, bölgedeki anıtları ve arkeolojik alanları keşfetmek, şehrin gezenti yerlerinde yer alan ünlü deniz ürünleri restoranlarının tadını çıkartmak gibi pek çok etkinliğe katılabilirler. Turistler ayrıca İzmir'in sadece 10 km batısındaki Balçova termal banyolarını da ziyaret edebilirler. 

Qatar Airways, İzmir’le birlikte, Türkiye'de; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (haftada 21 kez) ve İstanbul Havalimanı (haftada 14 kez), Adana Havalimanı (haftada üç kez) ve Ankara (haftanın her günü) olmak üzere beş destinasyonda seferler gerçekleştirmektedir. Ödüllü havayolu ayrıca Mayıs 2019’dan itibaren doğrudan Bodrum’a ve Antalya’ya sezonluk hizmet vermeye de devam edecek.

Qatar Airways Cargo, Adana’ya, Ankara’ya ve İstanbul’a (İstanbul ve Sabiha Gökçen) gerçekleştirdiği kargo taşımacılığıyla Türkiye’de önemli bir rol üstleniyor. Havayolu ayrıca İstanbul’a haftada üç kez Boeing 777 kargo uçağı seferleri gerçekleştiriyor. İzmir’e ve İzmir’den başlatacağı uçuşlarla, Qatar Airways Cargo İzmir’den taze balık ve meyve gibi çabuk bozulabilen gönderileri doğrudan kargolayabilecek. İzmir Türkiye’nin ikinci büyük ticari merkezi ve Türk ekonomisine en çok katkı sağlayanlar arasında bulunuyor. İzmir ve İstanbul arasında kara taşımacılığı da verilecek hizmetler arasında. Haftada üç kez gerçekleştireceği kargo taşımacılığı ve kara taşımacılığı sayesinde, Qatar Airways Cargo izmir’e ve İzmir’den ayda 50 tondan fazla hizmet sağlayacak. Antalya’ya başlayacak kargo taşımacılığı ise yakın zamanda tanıtılacak.
 




Doha-İzmir seferleri başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

hllsprdvm ~ 5 yıl önce
En büyüğünü yapmak marifet değil. O havalimanında A380'i kaldırabilecek bir teknik beceri yok. Haberlere baksanıza her gün ayrı bir rezalet çıkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 5 yıl önce
Mardin urfa uçuşlurları arttirsirsin lütfen otobüsle gitmek işkence....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirin çocuğu ~ 5 yıl önce
KLM, Air France veya Swiss uçuşlarını da umarım en yakın zamanda Izmir’de görürüz. Kimse artık Istanbul’dan aktarma yapıp Izmir’e gitmek istemiyor. Ben bile şahsen yeni İstanbul havalimanına uçmak istemiyorum çünkü piotlar iniş ve kalkışlarda çok zorlanıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Swissmis ~ 5 yıl önce
Swiss zaten iptal etti 1 veya 2 yil once.
Haber doğru ama eksik ~ 5 yıl önce
İlk uçuşun ardından verdiği yemek ve konseri de anlatsaydınız keşke. Hindistanda ve İtalyada pilot aramaya devam edin siz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eren ~ 5 yıl önce
Vatana millete hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
qatari ~ 5 yıl önce
oh be,bitsin şu tatile gelirken aktarma derdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adb ~ 5 yıl önce
hayırlısı olsun başarıların devamı olsun inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lll ~ 5 yıl önce
Sonunda izmir için güzel haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qatar ~ 5 yıl önce
FO'lar bunu sevdi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Figen ~ 5 yıl önce
eyvah simdide izmire geldi bu araplar cekirge istilasi gibiler ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Figen Han ~ 5 yıl önce
No to Racism...
Gerçekler ~ 5 yıl önce
Arap var Arap var. Bir katarlı 1000 rustan daha çok harcar. Karıştırdın sen biraz. 220 bin qatarlıya ülkesinde 2 milyon insan hizmet için gelmiş. Ve bu 220 bin insanın sahip olduğu para 250 milyar usd. Şöyle ki 82 milyon Türkiye 750 milyar dolarlık ekonomi. Anlaman için diyorum...
Ferrro ~ 5 yıl önce
Biz de ırkçılardan bıktık cekirge surusu gibiler ya

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000